VFR-OC NORTH

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » śr 12 gru 2007, 20:54

a może zrobimy siedem logów i codziennie będziemy je zmieniać :lol

oddajcie mi te moje kredki
może na kredkach wygram
wiatr i pochyłą ulicę
i noc co taka niezwykła...
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 12 gru 2007, 20:58

ja będe zmieniać w zależnosci od nastroju ;) butów i logów nigdy nie za wiele
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » śr 12 gru 2007, 21:06

Madziu - własnie w Castoramie nabyłem 5 ton wazeliny i 3 tony mydła (z Ogra :lol) więc mogę wazelinowac i włazić gdzie chcę :mrgreen:

Zębatkę co prawda miałem, ale ściągnąłem od Ciebie - wspaniały pomysł (9pkt w skali Wazelego) , ze nie musi byc pełna ale może stanowić jej wycinek. I właśńie tę cudowną ideę (11pkt Wazelego) Ci podkradłem - ale wiedziałem, ze mi wybaczysz :lol

Uzywam wyłącznie AutoCADa - mojego ulubionego programu. Kiedyś dawno malowałem w Corelu, ale już dawno nie miałem takiego zapotrzebowania. Mam jeszcze taki sprytny programik do tableta - moge importować tam dxf i potem za pomoca piórka i mnóstwa efektów malować piórkiem, ale juz wyłacznie bitmapy nie wektory.

----------
w tym poście zużyto wazeliny za 20pkt w skali Wazelego
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Arturo » śr 12 gru 2007, 21:11

Mam pytanie... Kiedy jest ostateczny termin skladania pojektow???
Pytam sie, bo juz wiem ktore logo chcialbym miec na kurtce i nie moge doczekac az oddam na nie glos :smile:
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 12 gru 2007, 21:18

ja już nie złoże projektu,bo dzis rano mój komputer szlag trafił i nei wiem kiedy zdążę do zreanimować...więc z moeje strony to by było na tyle ;)
nie wiem jak mors, nie wiem jak Ty Arturo, nie wiem czy jeszcze ktoś chciałby przedstawić swoją propozycję...Jeśli nie to :
zapodawajta termin ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arturo » śr 12 gru 2007, 21:22

MadziX pisze:nie wiem jak Ty Arturo
Z mojej strony to na tyle - teraz troche wazeliny - w porownaniu z Wami za duzo swoja tworczoscia nie zareprezentowalem, ale nic wiecej nei bedzie. U mnie ostatnio krucho z czasem...

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » śr 12 gru 2007, 21:27

cytat z morsa:

"Proponuje do końca tygodnia i od poniedziałku dyskusje, głosowania, propozycje kombinacji, kompilacji, kolacji itp. "

oczywiśnie nie jestesmy ortodoksyjni, jak w ostatniej chwili ktos pokaże super projekt bo akurat miał wenę, albo cos co będzie swietnie się nadawąło na elemnt loga to też weźmiemy pod uwagę.

Myślę, ze od poniedziałku rozpoczniemy dyskusję - niekoniecznie ankietę, może właśnie będziemy wybierac elementy, które sa istotne i oddają istotę rzeczy.
Zresztą możemy najpierw przedyskutowac formę głosowania, ankietowania czy jakąkolwiek inną.
Może powołamy komisję ekspertów, która uwagi i opinię wexmie pod uwage i kolektywnie zmontuje wersję ostateczną.
Ponieważ Madzia jest profesjonalistką - proponowałbym ją na Przewodniczącą Wysokiej Komisji ds Znaku Vikingów. (25 pkt w skali Wazelego ) :lol

--------------------
skala Wazelego to skala logarytmiczna o wykladniku ekspotencjalnym i jej zakres wynosi od 0 do 100. Każde 3 pkt więcej to 2 razy wazeliny więcej. Skala ta jest zgodna z ISO, Din oraz ASA, a także PN.
Istnieje tez skala Łojanowa (uczonego radzieckiego - nauka radziecka wniosła olbrzymi wkład w badanie wazeliniarstwa). Uczeni na Zachodzie bazują na smarach syntetycznych podczas gdy nauka radziecka opiera się na produktach naturalnych. Takich jak: łój z Sowy, morsa czy Ogra

1W = 37* 1/Ł^(-1/3)exp(lnŁ)*sin(Ł-5) :mrgreen:

kto obliczy ile to jest 37i1/2 Wazelego w skali Łojanowa?

[ Dodano: 2007-12-12, 21:31 ]

gdybym próbował jeszcze złożyć jakiś projekt to upoważniam Vikingów do kopnięcia mnie w D U P Ę (w butach narciarskich)
Ostatnio zmieniony śr 12 gru 2007, 21:38 przez mors, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » śr 12 gru 2007, 21:32

mors pisze:Ponieważ Madzia jest profesjonalistką - proponowałbym ją na Przewodniczącą Wysokiej Komisji ds Znaku Vikingów.
Popieram Cie Morsie jak prawie zawsze(wazeliniarstwo-8/10 :mrgreen: ) a może wydrukowac i jak sie spotkamy 27.12 to podyskutujemy i wybierzemy kolektywnie :mrgreen:

Morsiku na spotkaniu oddam Ci kredki, cobyś z Madzią poprawki mógł robić ;-) ;-)

Sorki za OT.

Madzia wejdz na gg

R

[ Dodano: 2007-12-12, 21:34 ]
mors pisze:gdybym próbował jeszcze złożyć jakiś projekt to upoważniam Vikingów do kopnięcia mnie w D U P Ę (w butach narciarskich)
A czy mogą być motocyklowe :?: :?: Narciarskich nie posiadam

R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » śr 12 gru 2007, 21:41

Kasiu - taki miałem zamiar, aby podczas spotkania przedśródpoświątecznego wykorzystać te krótkie, nieliczne i cenne chwile trzeźwości na prace dotyczące opracowania ZNAKU VIKINGÓW.

Motocyklowe odpadają - to ma byc kara, a nie nagroda :mrgreen:

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 12 gru 2007, 21:48

mors pisze:cytat z morsa:

"Proponuje do końca tygodnia i od poniedziałku dyskusje, głosowania, propozycje kombinacji, kompilacji, kolacji itp. "

oczywiśnie nie jestesmy ortodoksyjni, jak w ostatniej chwili ktos pokaże super projekt bo akurat miał wenę, albo cos co będzie swietnie się nadawąło na elemnt loga to też weźmiemy pod uwagę.

Myślę, ze od poniedziałku rozpoczniemy dyskusję - niekoniecznie ankietę, może właśnie będziemy wybierac elementy, które sa istotne i oddają istotę rzeczy.
Zresztą możemy najpierw przedyskutowac formę głosowania, ankietowania czy jakąkolwiek inną.
Może powołamy komisję ekspertów, która uwagi i opinię wexmie pod uwage i kolektywnie zmontuje wersję ostateczną.
Ponieważ Madzia jest profesjonalistką - proponowałbym ją na Przewodniczącą Wysokiej Komisji ds Znaku Vikingów. (25 pkt w skali Wazelego ) :lol

--------------------
skala Wazelego to skala logarytmiczna o wykladniku ekspotencjalnym i jej zakres wynosi od 0 do 100. Każde 3 pkt więcej to 2 razy wazeliny więcej. Skala ta jest zgodna z ISO, Din oraz ASA, a także PN.
Istnieje tez skala Łojanowa (uczonego radzieckiego - nauka radziecka wniosła olbrzymi wkład w badanie wazeliniarstwa). Uczeni na Zachodzie bazują na smarach syntetycznych podczas gdy nauka radziecka opiera się na produktach naturalnych. Takich jak: łój z Sowy, morsa czy Ogra

1W = 37* 1/Ł^(-1/3)exp(lnŁ)*sin(Ł-5) :mrgreen:

kto obliczy ile to jest 37i1/2 Wazelego w skali Łojanowa?

[ Dodano: 2007-12-12, 21:31 ]

gdybym próbował jeszcze złożyć jakiś projekt to upoważniam Vikingów do kopnięcia mnie w D U P Ę (w butach narciarskich)
hahahahaaa ok ! skala Wazelego jest świetna - tylko czekaj czekaj muszę rozpracowac ten wzór najpierw.
Czuję się zaszczycona mianowaniem mnie na Przewodniczącą Komisji - wykorzystam tę funkcję w produktywny sposób i chętnie wezmę udział w dyskusji na temat detali dotyczących loga i jego poszczególnych rozwiązań.
Arturo pisze:
MadziX pisze:nie wiem jak Ty Arturo
Z mojej strony to na tyle - teraz troche wazeliny - w porownaniu z Wami za duzo swoja tworczoscia nie zareprezentowalem, ale nic wiecej nei bedzie. U mnie ostatnio krucho z czasem...
Arturo nie umniejszaj sobie - co to to nie ;)Twoje projekty są równie ciekawe, zresztą od Ciebie ściągnęłam pomysł wkomponowania mapy w logo -takze to Twoja zasługa.

[ Dodano: 2007-12-12, 21:51 ]
p,s, odnośnie powyższych postów . Ja Was po prostu bardzo lubię....to nie jest wazelnina tylko prawda obiektywna..po prostu jest pięknie q..rwa pięknie.... :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » śr 12 gru 2007, 22:16

MadziX pisze:odnośnie powyższych postów . Ja Was po prostu bardzo lubię....to nie jest wazelnina tylko prawda obiektywna..po prostu jest pięknie q..rwa pięknie
Madziula co tam lubię ;-) trzeba prawdę w oczy mówić(pisać) my Vikingowie to jedna rodzina i my sie poprostuKOCHAMY

A WAZELINOWAĆ SOBIE BEDZIEMY DO WOLI BO NAM WOLNO I LUBIMY TO :mrgreen:

R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 12 gru 2007, 22:21

O ! to mi się podoba !!! Vikingi są niepokorne, to leży w ich naturze od zarania dziejów więc wara...... :mrgreen: :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arturo » śr 12 gru 2007, 22:31

MadziX pisze:Ciebie ściągnęłam pomysł wkomponowania mapy w logo
No i o to chodzi :mrgreen: "teamwork ladies and gentleman". Ktos dodal kolo zebate, ktos inny mape a trzeci potrafil to najladniej polaczyc.

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 12 gru 2007, 22:36

of kors Arturo ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » śr 12 gru 2007, 23:31

i wsjo w pariadkie - kak gawarił akademik Łojanow :mrgreen:

oj cos czuję, ze jak już w końcu wymodzimy to nasze logo - to trza będzie przez ciemne okulary na nie patrzec :roll: aby nie poraziło.

Madziu - kompa wezmę i w Kadziku (od kadzić) pomajstrujemy sobie nad projektami. Folią sie keyboarda przykryje i pifko mu nie zaszkodzi...

ODPOWIEDZ