Co powiecie na takie malowanie?

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
eater
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: eater » czw 13 maja 2010, 12:39

Wiecie co... bardzo lubię moją Małą Czarną... ale na takie malowanie to bym z chęcią przeszedł... ino ten napis VFR 800 R to jakoś nie tenteges... prawie jak GTI w Golfie 1.9 D na tylnej klapie...

Ogólnie, A'rtino, spoko pomysł.
Terror Mechanicznej Pomarańczy!

Potrzebujesz części do moto w dobrej cenie? Pytaj! :)

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » czw 13 maja 2010, 12:53

Inne pomysly:

1. Malowanie wyscigowe RC211V
Obrazek

2. Wracajace ciagle jak bumerang malowanie V-Teca, biala prela+czarny ze srebrnymi paskami
Obrazek

3. Modyfikacja w/w, czyli wersja wyscigowa bialej perly z czarnym
ObrazekObrazek

4. Malowanie modelu RC45 (RVF) w wersji czerwonej lub niebieskiej:
ObrazekObrazek

5. Nastro Azzurro
Obrazek

Ale mysle ze pierwszy pomysl jest na tyle fajny ze zostanie zrealizowany :)

Awatar użytkownika
Radarro
klepacz
klepacz
Imię: Radek

Post autor: Radarro » czw 13 maja 2010, 19:50

A'rtino, tak jak pisze Eater, napis do poprawki, bo ten Twój pierwszy wygląda jak ze starej eRFy od Suzuki. Trochę nie teges do VyFyRy
Logo - mnie tez się bardziej podoba to "stare" od rocznicowej :) Ale to kwestia gustu.

kris2k, motyw dużego skrzydła na boku owiewki się już w Vitoldzie pojawia - na przykład Gregory z Kęt tak ma- srebrne moto plus czarne skrzydło. Wygląda OK, ale nie jest unikalne :D
V4 + R6 Brotherhood :-D
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pt 14 maja 2010, 06:06

Na początku powiem że wczoraj miałem maturę z polskiego ustnego i zdałem na 50%. Najważniejsze że zdane. A całą prezentację robiłem też wczoraj w nocy. :D :D :D Wynika z tego nie dopracowanie wszystkich szczegółów na fotach motorka. Teraz mam tydzień wolnego do matury z fizy to dopracuję motorek.
Vermilion pisze:PS. Grafikę robiłeś w Photoshopie?
Tak. Dokładnie Photoshop CS3 czyli dziesiątka.
kris2k pisze:Mnie tez sie podoba.
1. Barwy oddzielone bialymi cienkimi liniami, super.
2. Obowiazkowo biale felgi jak w oryginale.
3. Nalepjej na bak dac stare logo Hondy z modelu milenijnego, do kupienia w Hondzie, drogo bo drogo ale na pewno warto.
4. Zdecydowanie czcionka napisu honda i vfr800r do wyrzucenia bo badziew, zostalbym przy oryginalach a literke R lub RR dodalbym z symbolu CBR'y 929, 954, 1000 bo one mialy ladnie te literki wystilizowane.
5. Zmiana lusterek na te z modelu '00-'01

Bylaby bajka.
Ad. 3 Też chcę dać stare logo Hondy.
Ad. 4 Napis zrobiony na szybko. Czcionka tylko tak dobrana "w miarę" przypominająca oryginał. Co do tych literek R to sprawa do przemyślenia.
Ad. 5 A ja raz widziałem na allegro dwa takie lusterka w pełni sprawne za 50 zł oba. Głupi ja, głupi że ich nie wziąłem. A ogólnie to raczej już będzie kosmetyka.

No i widzę że dokończyłeś mój projekt. :D
eater pisze:ino ten napis VFR 800 R to jakoś nie tenteges... prawie jak GTI w Golfie 1.9 D na tylnej klapie...
Zależy jak to będziesz postrzegał, bo np dla Ciebie to jest wiocha a dla mnie może to być po prostu zabawny/humorystyczny motyw. Nie po to się przerabia coś żeby było oryginalne ale żeby było przerobione.
Ale można odnieść takie wrażenie. :)
kris2k pisze:Ale mysle ze pierwszy pomysl jest na tyle fajny ze zostanie zrealizowany :)
No raczej tak. :D
Radarro pisze:A'rtino, tak jak pisze Eater, napis do poprawki, bo ten Twój pierwszy wygląda jak ze starej eRFy od Suzuki. Trochę nie teges do VyFyRy
Logo - mnie tez się bardziej podoba to "stare" od rocznicowej :) Ale to kwestia gustu.

kris2k, motyw dużego skrzydła na boku owiewki się już w Vitoldzie pojawia - na przykład Gregory z Kęt tak ma- srebrne moto plus czarne skrzydło. Wygląda OK, ale nie jest unikalne :D
Do pierwszej części Twojej wypowiedzi odpowiedź wyżej.
Co do drugiej części to racja. :)

[ Dodano: 2010-05-14, 07:36 ]
Hmm, to jak już tak gadam o tym moim motorku to powiem co chciałbym jeszcze porobić. Powiem wam, że po tym małym ślizgu odkryłem ten motor na nowo. :)

Chciałbym wsadzić diody LED do klosza lampy. Nie wiem w jakiej postaci diody (w sensie diody SMD na taśmie czy może zwykłe 5mm jakoś poukładane), to się zobaczy. Dałbym je na spodniej części i na bokach. Taka byłaby świecąca linia zagięta na boki. Służyły by one jako światło do jazdy dziennej. Nie musiałbym włączać świateł mijania.

Myślałem też nad takim czymś żeby wywalić prędkościomierz i w te miejsce wstawić wyświetlacz LCD taki multi-funkcyjny, coś takiego jak to http://www.youtube.com/watch?v=WDUS7PSO ... re=related , ale rozmiarem taki wielki jak ten co jest po prawej stronie obrotomierza. W liczniku jest na tyle miejsca że pomieściła by się elektronika od tego. Albo wywalić ten oryginalny LCD. Hmm... Na razie to tylko takie przemyślenia/marzenia.

Kiedyś chciałem sobie przyczepkę zrobić do VFR. :mrgreen: Takie coś: http://www.dualsporttouring.com/VFR_Unigo3and4.jpg
Ale mi już przeszło. :)
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
eater
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: eater » pt 14 maja 2010, 11:12

A'rtino, ogólnie masz bardzo fajny zamysł, podpisuję się pod tym (poza oznaczeniem VFR 800 R ;) )... no ale te diody to sobie odpuść...

Szanuję ludzkie gusta, no ale te diody... znowu odwołam się do Golfa (kurde, czemu ja tak tych Kebabowozów nie lubie?)... widziałeś Golfa III z niebieskimi diodami w spryskiwaczach przedniej szyby? :yeah

[oczywiscie to metafora... a ja okreslam tylko swoje zdanie, nie przejmuj sie, nie przestane Cie lubic za te diody :mrgreen: ]
Terror Mechanicznej Pomarańczy!

Potrzebujesz części do moto w dobrej cenie? Pytaj! :)

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Post autor: kris2k » pt 14 maja 2010, 11:20

A'rtino pisze: No i widzę że dokończyłeś mój projekt. :D
Ano, jakos tak mnie zafascynowal ze nie moglem sie powstrzymac zeby wrzucic moje 5 groszy ;)

No i diody sobie odpusc :)
Zostalbym przy nowszych lusterkach i dalbym oryginalny tlumik zamiast tego... wybacz to okreslenie... pseudo tuningowego ;)

Podane przeze mnie malowanie nr. 4 nawet ktos zrobil :)
Link:
http://rides.webshots.com/album/558893332kBwSyE

ODPOWIEDZ