Jak tu nie być szowinistą

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » czw 26 cze 2008, 17:45

sensi pisze:jesli mozna to ja tez wtrace swoje trzy grosze. choc nie jestem szowinista to cos w tym jest ze kobiety- zastrzegam, ze nie wszystkie- jezdza nieco inaczej niz reszta spoleczenstwa. moja pierwsza gleba w tym roku spowodowana przez kobiete- pani wycofuje z podporzadkowanej i ni z tego ni z owego zatrzymuje sie na srodku drogi. ja po heblach, moto w slizg i lezymy. wstaje, pani otwiera szybe i pyta czy wszystko ok ja mowie, ze tak a ta szpula i jej nie ma. nawet nie zdazylem spisac numerow... sprawa z przedwczoraj. zatrzymuje sie przed swiatlami na skrzyzowaniu zeby przepuscic kolesia, ktory skreca w prawo przecinajac moj pas ruchu, mijaja dwie sekundy i czuje uderzenie w tyl. pozbieralem sie z gleby i pytam sie co jest k....a grane a ona ze to moja wina bo sie zatrzymuje! dwie akcje w tym roku i obydwie z winy kobiet...

[ Dodano: 2008-06-26, 16:03 ]
aha zapomnialem dodac ze jako zastepcze moto dostalem v-teca z 2007 :mrgreen:
Magix, nie w tym problem. Kazdy z nas popelnia bledy. Nie raz popelnilem gafe, nie raz jakis kolo chcial mnie skosic. Problem nie w tym. To co ostatnio widze na drogach i to o czym pisze sensi, zakrawa na kawal z serii "Wiesz jaki jest szczyt chamstwa? - Nasrac na wycieraczke, zapukac i poprosic o papier." :biggrin :biggrin :biggrin

Nawet w gazetach nie dawno pisali - Diagnoza spoleczna 2008, ze nastolatki przescignely juz chlopcow w spozywaniu alkoholu, probach z narkotykami i w agresjii. Jakos to sie ladnie skalda z tym co obserwuje.

Moze faktycznie propozycja Achmeda jest jedyna sluszna :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Sprzedam BMW Celika
klepacz
klepacz
Imię: Ania
województwo: mazowieckie

Post autor: Sprzedam BMW Celika » czw 26 cze 2008, 17:49

wiesz Kawa... agresja rodzi agresję wię to nie jest dobre rozwiązanie :shock:
Moczynos w futrze model 2016 help

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » czw 26 cze 2008, 17:55

Oj CiachO, Ciacho, znasz mnie juz przciez troszke, te diabelki oznaczaly, ze nie nalezy tego brac doslownie (ostatniego zdania), a wrecz nie nalezy tego brac powaznie :)))
Ostatnio zmieniony czw 26 cze 2008, 18:09 przez Kawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sensi
klepacz
klepacz
Imię: pawel
województwo: poza granicą Polski

Post autor: sensi » czw 26 cze 2008, 18:05

coz mozna na cala sprawe spojrzec z innej strony- coraz wiecej osob lepiej zarabia, kupujac coraz wiecej tanszych i lepszych samochodow i smiga radosnie na miasto nie kumajac ze oprocz puszek cos jeszcze jezdzi na drochach bo tego przeciez na kursach nie ucza. wiekszosc kobiet ktore znam zrobila prawo jazdy kiedy tylko sie dalo a po szczesliwym egzaminie odlozylo je na dno torebki i zapomnialo o nim. po jakims czasie kupuje sie auto i zaczyna sie jazda... i to nie ich wina tylko systemu edukacji bo to nie sa zli kierowcy tylko niedouczeni. sa tez oczywiscie kobiety kierowcy, ktore smigaja lepiej niz nie jeden facet i niejednego moglyby nas nauczyc ale wydaje mi sie, ze raczej naleza do mniejszosci

Awatar użytkownika
Sprzedam BMW Celika
klepacz
klepacz
Imię: Ania
województwo: mazowieckie

Post autor: Sprzedam BMW Celika » czw 26 cze 2008, 19:45

Kawa pisze:Oj CiachO, Ciacho, znasz mnie juz przciez troszke, te diabelki oznaczaly, ze nie nalezy tego brac doslownie (ostatniego zdania), a wrecz nie nalezy tego brac powaznie :)))
oj Kawa Kawa a z Ciebie to taki własnie diabełek ;) i aniołek..... dwa w jednym :mrgreen:
Moczynos w futrze model 2016 help

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 26 cze 2008, 21:56

oo i mamy całą prawdę o nas chłopcy i dziewczynki ;)...trafiłam na jakis artykulik przy okazji.. de facto potwierdzający niektóre z moich teorii :meditate
cyt : Wbrew obiegowym opiniom, to właśnie kobiety mają większe predyspozycje do bycia lepszymi kierowcami niż mężczyźni. Są to wnioski badania oceniającego cechy dobrego kierowcy, przeprowadzonego przez naukowców z Bradford. Wykazali oni, że dzięki wyższemu poziomowi estrogenu kobiety mają lepszą pamięć przestrzenną, koncentrację oraz podzielność uwagi.

Kobiety traktują samochód jako narzędzie do przemieszczania się. Nie chcą wiedzieć jak działa silnik czy sprzęgło, wystarczy, że dolewają benzynę i płyn do spryskiwaczy. Mężczyźni z kolei traktują samochód jak cześć swojego image, dlatego tak ważne jest dla nich jak ten samochód wygląda i jak przyspiesza - mówi Agnieszka Borasińska, Director Controller for Central and Eastern Europe, American Express.

Kobiety są według mnie bardziej odpowiedzialnymi kierowcami. Mężczyźni jeżdżą często zbyt brawurowo. Jednak technicznie są lepsi od nas, mają też lepsze wyczucie samochodu i odległości - dodaje Anna Wiśniewska, Account Manager, LeasePlan.
chociaz nie do konca prawdziwy bo np dla mnie wyglad auta i to co ma pod maską ma bardzo duze znaczenie... :offended choc wiadomo nie takie jak w moto... :motolove

no, czyli wszystko juz wiemy, temat możemy uznać za zamknięty. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

peace! :evil
Obrazek

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » czw 26 cze 2008, 22:30

MadziX pisze:
cyt : ... kobiety mają lepszą pamięć przestrzenną, koncentrację oraz podzielność uwagi....
z tym bym się akurat nie zgodził,
większość kobiet ma duże problemy np. z powrotem do auta po zaparkowaniu go na dużym parkingu w galerii handlowej,
lub totalnie nie wiedzą gdzie są, po tym jak ktoś je gdzieś zawiezie autem (oczywiście nie wrzucając ich do bagażnika - bo wtedy raczej by nikt nie wiedział :evil )

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 26 cze 2008, 22:35

następny akapit jest na ten temat
' Jednak technicznie są lepsi od nas, mają też lepsze wyczucie samochodu i odległości - dodaje Anna Wiśniewska, Account Manager, LeasePlan. ' - wyczucie auta i odleglosci u mezczyzn, gorsze u kobiet tlumaczy ich problemy z prakowaniem itd..

w kwestii orientacji przestrzennej tez mi się wydaje ,ze faceci są w tym lepsi..

kwestia koncentracji i podzielnosci uwagi - nie uwazam, żeby kobietom tego brakowalo..
Obrazek

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » pt 27 cze 2008, 00:17

Magix, po pierwsze, caly ten temat nie tyczy sie kobiet z forum :biggrin :biggrin :biggrin :biggrin :grin: :lol: :bye

Po drugie, temat jest troszke z przymruzeniem oka ;-) ;-) ;-) ;-) :grin:

Po trzecie, wczesniej jak sie jezdzilo, to na drodze bylo mniej laleczek, ktore wiedzy i umiejtnosci nie nabyly, pomykaja sluzbowym kia picanto (bez urazy), a w gadce chca dorownac swoim kolegom ;-) ;-) ;-) - przemiana spoleczna ??? :twisted:

Lubie pewne siebie kobiety i chwala im za to, ze nie siedza ciagle w domu i gotuja obiadki, ale zeby nas (na razie to tylko sowa, sensi i ja mielismy swoj comming out) tak od razu opierniczac i sie stroszyc, jakbysmy mieli stawac do walki? Mozna grzecznie powiedziec sorry, jesli nic wielkiego sie nie stalo i kazdy z banankiem na twarzy moze pojechac sobie dalej...

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pt 27 cze 2008, 00:26

KAWA

Nalej sobie bazy i przestań się tu wpieniac, i psuć krew porządnym Ownersicom :lol:

Mam nadzieje, że do mnie nic nie masz, co zresztą napisałeś ( a ja do Ciebie mam :) ) :twisted:

Ucałuj Kawusie :lol:

Iiiiiiiiiiiiii :!: :!:

SPOKÓJ MI TU MA BYC , ZGODA i MIŁOŚĆ

To powiedziałam ja

R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pt 27 cze 2008, 00:31

MadziX pisze:troché obiektywizmu panowie...

bo nawet jesli tak jest,ze wiele kobiet strzela na drodze gafy godne pozalowania, ktore sa efektem ich braku talentu do jazdy np autem ( nie raz mialam ochote doslownie z liscia strzelic ) , tak wiele mezczyzn popelnia wiele niebezpiecznych blédow z efeketem = kolizja ,które sá wynikiem nadmiernej wiary w swoj talent do jazdy , a umiejétnoci im najwyraniej rowniez brakuje...ile to mialam takich sytuacji, a ile Wy mieliscie, ktore sami na forum opisujecie ... takze miejcie przynajmniej na tyle jaj,zeby tez na siebie spojrzec krytycznie a nie tylko nap... na kobiety z zaslepieniem na wlasne bledy czy innych osobnikow Waszej plci - kompleksy leczycie czy o co Wam chodzi.. ;)

generalnie 80% osob powinno sié zabrac prawko /skierowac na ponowny kurs ;)
jeśli nazywasz nadmiernym talentem facetów to popatrz na kolejny wypadek śmiertelny w 3mieście z udziałem wyjazdu kobiety bez upewnienia się i w efekcie zabicia człowieka tak ? nie kłóćmy się bo nie tędy droga, faceci też szarżują, tylko że jest zasadnicza różnica, szybko reagują, a kobieta ( w wiekszosci przypadkow ktore maja miejsce z motocyklistami ) nie upewnia sie ma w dupie, tlumaczy sie ze nie widziala.....az szkoda klawiatury ....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » pt 27 cze 2008, 00:32

Alez Ruda, no cos ty, kto tu sie wpienia? Wszyscy siedzimy zrelaksowani przy klawiaturce i grzecznie sobie pykamy w klawisze :grin:
Ruda i Piotr pisze:KAWA
Mam nadzieje, że do mnie nic nie masz, co zresztą napisałeś ( a ja do Ciebie mam :) ) :twisted:

R
A co masz dla mnie? Czy to jest szklane, schlodzone, o objetosci 0,75l i pieknie sie mieni na bursztynowo???? ;-)
Ostatnio zmieniony pt 27 cze 2008, 00:33 przez Kawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pt 27 cze 2008, 00:32

a ze Ty madzixol Nasz jestes potraktowana wieksza iloscia testosteronu to tylko i wylacznie zasluga rodzicow, a takich kobiet nie jest wiele !!!!!!
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pt 27 cze 2008, 00:35

Kawa pisze:objetosci 0,75l i pieknie sie mieni na bursztynowo
Dokładnie tylko objętośc nie ta ;)

1l :P

Ale miałes(mieliście) byc w 3 city, a nie byliście tochyba już nie bedzie dla Ciebie :P

R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » pt 27 cze 2008, 00:37

Bedziemy, bedziemy! Dobrze wiesz, ze im dluzej lezakuje, tym jest lepsza :biggrin :biggrin :biggrin

ODPOWIEDZ