Temat na chwilkę.
- vicctor
- zadomowiony
- województwo: wielkopolskie
Re: Temat na chwilkę.
No i warto jednak samemu pogrzebać - jest ryzyko jest zabawa 

Brak mi koncepcji na fajną stopkę. Ale pracuję nad tym zagadnieniem.
-
- zadomowiony
- województwo: małopolskie
Nie mówcie o ryzyku, ja nie chcę ryzykować, jeżdżę przeważnie spokojnie. Chcę się też czegoś nauczyć, a nie oddawać do mechanika z najprostszymi czynnościami. Klocki zmienione? Zmienione. Człowiek się musi uczyć, próbować samemu, a w internecie znajdzie pełno informacji, filmików i porad. Dzięki np. Wam i ludziom pomocnym.
- emils
- pisarz
- Imię: Emil
- województwo: mazowieckie
Musisz sie uczyć, jak najbardziej sie pod tym podpisuje. Kwestia jest tylko taka, że jeśli już wybrałeś VFR na naukę to musisz też wiedzieć, że to ma 110KM, 800ccm w układzie V. Z tegoż względu takie rzeczy jak napęd, hamulce i płyny musisz mieć w stanie dobrym chociażby. Nikt nie namawia Cie do naciągania łańcucha u mechanika czy tymbardziej w ASO, ale jeśli robisz to sam to miej kogoś obok, kto ma wiedze PRAKTYCZNĄ na ten temat. To, że przeczytasz-fajnie, na nauke nigdy za późno-ale to nie sprawi, że nagle zrobisz wszystko bezbłędnie. Dlatego jeżeli masz kolege, który niby się zna a piszesz, że "łańcuch jest CHYBA dobry i RACZEJ wytrzyma do końca sezonu"-sory, ale to tylko oznacza, że kolega ma bardzo podobną wiedze jak Ty. Nie musze przypominać, że to nie wróży nic dobrego?!
W małopolskim jest przynajmniej kilka osób na forum, więc jeśli chcesz sie dowiedzieć jak to faktycznie ma być (nie teoretycznie) to proponuje poszukać i się z nimi umówić. Co do kolegi-jeśli mówi Ci, że "chyba będzie ok"-dobra rada, nie słuchaj go. Chyba, że chcesz nagle podczas wyprzedzania stwierdzić, że np. nie możesz hamować... Twój wybór.
W małopolskim jest przynajmniej kilka osób na forum, więc jeśli chcesz sie dowiedzieć jak to faktycznie ma być (nie teoretycznie) to proponuje poszukać i się z nimi umówić. Co do kolegi-jeśli mówi Ci, że "chyba będzie ok"-dobra rada, nie słuchaj go. Chyba, że chcesz nagle podczas wyprzedzania stwierdzić, że np. nie możesz hamować... Twój wybór.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
- siwyR6
- teksciarz
- Imię: Sławomir
- województwo: śląskie
7tomas7 pisze:Klocki zmienione, choć żałuję, gdyż stare były dobre i lepszej firmy, chyba. Ja kupiłem takie tak jakby w całości, a stare miałem tak jakby dwa klocki w jednym klocku. A nie hamowało bo chyba dlatego, iż brakowało takiej śrubeczki przy hamulcu nożnym tam w nodze gdzie naciskam, gdzie taka wajha, teraz lepij hamuje.
WTF ???

Nie każde zwycięstwo prowadzi do celu, lecz każda porażka do niego zbliża.