Akcesoria motocyklowe w Lidlu - 24 marca 2012
- Sprinter
- bywalec
- Imię: Damian
Re: Akcesoria motocyklowe w Lidlu - 24 marca 2012
A czy ten pokrowiec jest uniwersalny? czy są jego różne rozmiary? kupował ktoś może rok temu? pasuje do 800Fi? Ja zaryzykuje i kupie tą bielizne , pas nerkowy i skarpety
zobaczymy co to jest warte..

- PozytywnieZakreconyWariat
- pisarz
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Kupowałem rok lub dwa lata temu pokrowiec z Lidla(taki z miejscem na tablicę rejestracyjną).
Fi mieści się pod nim calutka.Spokojnie można brać,jak panasonix mi świadkiem!

P.S
Teraz doczytalem ze kosztuje 49,99 a ja kupilem za 23,99
Fi mieści się pod nim calutka.Spokojnie można brać,jak panasonix mi świadkiem!

P.S
Teraz doczytalem ze kosztuje 49,99 a ja kupilem za 23,99

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
- pito
- pisarz
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Kupilem takbag w tamtym roku w Lidlu i niestety porysowal mi dosc mocno bak. Pod spodem jest taki dziwny material chropowaty podobny do gumy i chyba to jego sprawka. A poza tym to sprawdzil sie w czasie trasy nad morze w tamtym roku, ktora odbylem w dosc kiepskich warunkach atmosferycznych. Teraz mam podszyty material pod spodem i jest ok poza tym ze slabo sie trzyma na baku. Takze polecam obejrzec go dokladnie przed kupnem, bo moj bak wyglada nieciekawie, nie sa to plytkie zarysowania, probowalem je pasta zlikwidowac ale nie dalo rady.Paweł_RSL pisze:
Osobiście sam jeżdżę w pasie nerkowym i polecam, w tym roku kupię tank baga (oczekuje go od dłuższego czasu) bo na bazarze widziałem najtaniej malutkie z Metro za 150zł, kilka par skarpetek i pomyślę nad kombikiem przeciwdeszczowym, a i przyjże się dokładnie bieliźnie.
...bo nie stoi prawdziwie ten kto nigdy nie upadł...
pito
Puławy
pito
Puławy
- Cypiór
- bywalec
- Imię: Cyprian
- województwo: mazowieckie
A czy ktoś z Warszawy ma możliwośc zakupu porannego? Nie ma mnie w weekend i spodziewam się że do końca weekendu to już nic nie będzie.
- tomek166
- bywalec
- Imię: Tomasz
- województwo: opolskie
Torba na bak jest ok dobrze trzyma i jest pojemna do tego może służyć jako plecak - akurat to mogę polecić
DUM SPIRO SPERO
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Pito, może to nie wina materiału który jest pod spodem tylko jak jechałeś w deszcz (o czym nie wiem ale tak wnioskuję z Twojej wypowiedzi) to wtedy piasek lubi się wciskać w zakamarki i zmoczony siedzieć tam dłuższy czas i może to było powodem, że Twój bak wygląda teraz gorzej. Tak tylko sugeruję, nie mówię że na pewno.pito pisze:Kupilem takbag w tamtym roku w Lidlu i niestety porysowal mi dosc mocno bak. Pod spodem jest taki dziwny material chropowaty podobny do gumy i chyba to jego sprawka. A poza tym to sprawdzil sie w czasie trasy nad morze w tamtym roku, ktora odbylem w dosc kiepskich warunkach atmosferycznych.

- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
fpdk, ja jestem z Bielan i się wybieram do Lidla. napisz na Priv co Ci kupić
- juhass
- pisarz
- Imię: Tomasz
- województwo: śląskie
U mnie dokładnie to samo. A wcześniej używalem innych tank-bagów i nigdy nie bylo problemu. Od czasu instalacji patentu z lidla mam "ślicznie" porysowany bak, idealnie na lini wzroku.pito pisze: Kupilem takbag w tamtym roku w Lidlu i niestety porysowal mi dosc mocno bak. Pod spodem jest taki dziwny material chropowaty podobny do gumy i chyba to jego sprawka. A poza tym to sprawdzil sie w czasie trasy nad morze w tamtym roku, ktora odbylem w dosc kiepskich warunkach atmosferycznych. Teraz mam podszyty material pod spodem i jest ok poza tym ze slabo sie trzyma na baku. Takze polecam obejrzec go dokladnie przed kupnem, bo moj bak wyglada nieciekawie, nie sa to plytkie zarysowania, probowalem je pasta zlikwidowac ale nie dalo rady.
Nie wiem od czego to ale fakt jest faktem. Może ten materiał pod torbą ma właściwości łapania wszelkiego syfu z otoczenia? Swoją drogą moje rysy wskazują bardziej na przyczepienie się jakiś opilklow metalu i ślizganie po baku, niż na piasek. Są cholernie glębokie. Rysuje zawsze ten przedni magnes, może przez to że łapie wszelkie dziadostwo z drogi?
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Ja do "porysowania" nie doczekałem. Założyłem 2-3 razy i ślizgał się koszmarnie. Do tego "uszy" z magnesami nie pasują do kształtu zbiornika VFRy.
Ale wracając do tematu: jakoś w tym roku temat motocyklowy (przynajmniej w moim Lidlu) nie odbił się wielkich echem. Byłem po południu i się zdziwiłem, bo w zasadzie wszystko leżało - od pokrowców nawet po odzież termo-izolacyjną.
Kupiłem plecak. Wykonanie fajnie i dobrze pasuje do laptopa.
Przymierzałem się też do kasku i powiem tak: wnętrze prezentuje się bardzo ładnie, do jakości nie można się doczepić. W tej cenie wewnętrzna blenda przeciwsłoneczna, zamknięcie szczęki i mechanizm szybki bez rewelacji, ale doczepić się też za bardzo nie ma do czego. Tyle, że skorupa
- jakość niczym rodzimej marki Tornado. Jako zapasowy kask czy na jakiś inny wolniejszy motocykl - może to i dobra inwestycja.
Ale wracając do tematu: jakoś w tym roku temat motocyklowy (przynajmniej w moim Lidlu) nie odbił się wielkich echem. Byłem po południu i się zdziwiłem, bo w zasadzie wszystko leżało - od pokrowców nawet po odzież termo-izolacyjną.
Kupiłem plecak. Wykonanie fajnie i dobrze pasuje do laptopa.
Przymierzałem się też do kasku i powiem tak: wnętrze prezentuje się bardzo ładnie, do jakości nie można się doczepić. W tej cenie wewnętrzna blenda przeciwsłoneczna, zamknięcie szczęki i mechanizm szybki bez rewelacji, ale doczepić się też za bardzo nie ma do czego. Tyle, że skorupa

W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- Sprinter
- bywalec
- Imię: Damian
ja dziś troche polatałem w tej bieliźnie i póki co OK. Zobaczymy przy wyższych temp. U mnie o godzinie 8:30 nie było już pasów nerkowych 

- Monsti
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: łódzkie
Ja kupiłem blokadę, pokrowiec i tankbag.
Co do blokady i pokrowca to się nie wypowiadam bo nawet nie odpakowałem.
Jeśli chodzi o torbę to wykonanie i wygląd naprawdę ok (jedynie będą rdzewieć napy, widać to na pierwszy rzut oka). 5 magnesów chyba da radę a jak nie to się dołoży jakiegoś neodyma jeszcze
Jeśli chodzi o materiał od spodu to nie wygląda jakby miał porysować cokolwiek. Z tego co widziałem na necie to rok temu była zupełnie inna torba, więc może zmienili też spód.
Co do kasku to tak - jak na tą cenę (jeśli chodzi o szczękowce) to wykonanie naprawę niezłe, myślę że Tornado musi się jeszcze sporo nauczyć
Wyściółka wewnętrzna rewelacja. pytanie tylko jak sprawdzi się w kontakcie z krawężnikiem (oby nikt nie testował).
Ja byłem przed 10:00 w Lidlu na Stawach Jana w Łodzi i półki były pełne = emeryci nie jeżdżą na motocyklach
Co do blokady i pokrowca to się nie wypowiadam bo nawet nie odpakowałem.
Jeśli chodzi o torbę to wykonanie i wygląd naprawdę ok (jedynie będą rdzewieć napy, widać to na pierwszy rzut oka). 5 magnesów chyba da radę a jak nie to się dołoży jakiegoś neodyma jeszcze

Co do kasku to tak - jak na tą cenę (jeśli chodzi o szczękowce) to wykonanie naprawę niezłe, myślę że Tornado musi się jeszcze sporo nauczyć

Ja byłem przed 10:00 w Lidlu na Stawach Jana w Łodzi i półki były pełne = emeryci nie jeżdżą na motocyklach

-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
Wizjer bez żadnego patentu zapobiegającemu parowaniu.Czegoś takiego bym nie kupił.
- Paweł_RSL
- teksciarz
- Imię: Paweł
Ja zakupiłem bieliznę dla mojego plecaczka, sam jeżdżę w bieliźnie z Lidla ale innej która była oferowana chyba w zeszłym roku i ta nowa jest lepsza, lepiej jakoś wykonana i ładniej zrobiona, no ale to ma spełniać swoją funkcję a nie wyglądać. Kupiłem pas nerkowy, taki sam jak kiedyś jedynie cena inna. Kask przymierzałem i mnie zniechęcił, jakość tych plastików to nawet szkoda gadać. Oglądałem kombinezon przeciwdeszczowy i żadna rewelka, kupiłem za to plecak, tank baga (u mnie rozeszły się dość szybko, ale było tylko kilka) - już wczoraj sprawdziłem jak się sprawuje i jestem zadowolony, magnesy trzymają pewnie i kilka par skarpet termoaktywnych.
- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
dziś siedzę w grudziadzu,póki co jest wszystko.Kaska widziałem i nadaje się na chiński skuter.
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
Byłem wczoraj.Zakupiłem pas.Co do kasku to jest totalna miazga
Poza środkiem wyglądającym kozacko reszta...ale miałem śmiechu przy nim:P

VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)