No i zaczęło się
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Re: No i zaczęło się
ja nawinołem 120 ale to nie to...jeszcze opon nie dogrzejesz i trzeba bardzo uważać!Poczekajmy z pałowaniem jeszcze z miesiąc
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Przydałyby się testy psychologiczne jak na pozwolenie posiadania broni palnej, byłoby luźniej na drodze i o wiele bezpieczniej, a każdego bez prawka do ciupy na 30 dni bez prawa do wynagrodzenia!!!
To taka moja mała refleksja
To taka moja mała refleksja
Są błędy i głupota. Błędem to jest .j.b.n. się w zakręcie na niedogrzanej oponie, głupota jest .j.b.n. się na czołowe, na zakręcie, wyprzedzając pojazdy jadące przed tobą bo ty masz ciśnienie żeby popierdolić mocniejZając pisze:![]()
![]()
Każdy z nas popełnia błędy...![]()
kris2k miałem tak samo też wczoraj po raz pierwszy wytoczyłem się z garażu i zakręty brałem ze strachem bo niby 19 st.C ale jakoś nie wierzyłem że się opona będzie trzymać a że sam nie latałem tylko z kobieta na plecaku to zakręty nie dość że kwadratowo to i powoli brałem bo się bardziej bałem żeby jej nic nie robić, bo jak sam przegnę to sam się położę. zabawa dopiero od maja się zacznie teraz jest czas na wdrażanie, wymiany, regulacje i wolne latankokris2k pisze:Pierwszy raz dzis wyjechalem jak wielu, wielu z Nas.
Nie wiem jak Wy, ale ja siadajac dzis na motocykl robilem to ze strachem.
4 miesiace to dlugi okres, organizm odzwyczail sie od motocykla, sprzeglo chodzi inaczej, hamulce inaczej, inne wyczucie motocykla a raczej jego brak.
W trasie za to multum motocykli co wygladalo jak regularne wyscigi motocyklowe.
Podgiete tablice, wyprzedzanie na trzeciego, przeloty miedzy samochodami... normalnie wrecz dantejskie sceny... okej, moze nieco koloryzuje... ale serio mowie, polowa dzis dostala malpiego rozumu.
Czy Oni wszyscy do diabla mysla ze sa niesmiertelni???
To ze kierowcy samochodow odwykli od nas to oczywista oczywistosc, po co jeszcze samemu zwiekszac ryzyko?
Bilans weekendu w poniedzialek bedzie niestety, tragiczny
Czytajac powyzszy news to juz jest tragiczny a to dopiero 1 dzien.
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
-
- pisarz
- Imię: dariusz
- województwo: podkarpackie
dodajmy do tego pozostałosci po zimie piasek na zakretach ,skrzyzowaniach itp. dziwnie sie jezdzi a ludziska wyciągneli dzisiaj wszystko co ma 2 koła
i co najgorsze moje ciuchy na moto sie SKURCZYŁY w szafie
co ja mam teraz zrobic .

- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Ja dzisiaj nawinąłem 200 km co prawda już jeździłem wcześniej po 30 czy 60 km, ale dzisiaj wróciłem do domu i jestem tak zmęczony psychicznie, że głowa boli, cały czas myślisz intensywnie a to zakręt a to krzyżówki a to jeszcze co innego, niektórym było mało i jeszcze wyrwali dalej ale ja na razie mam dosyć, kilka dni odpoczynku.
odruch normalnego człowieka 

Tak też i u mnie byłokris2k pisze:Nie wiem jak Wy, ale ja siadajac dzis na motocykl robilem to ze strachem

LWL 74HN
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Ja mam tak samo - co to za cholerna tajna technika szycia kombi, że sam się kurczy leżąc w szafiedarecki-30 pisze:dodajmy do tego pozostałosci po zimie piasek na zakretach ,skrzyzowaniach itp. dziwnie sie jezdzi a ludziska wyciągneli dzisiaj wszystko co ma 2 koła![]()
![]()
![]()
i co najgorsze moje ciuchy na moto sie SKURCZYŁY w szafie
co ja mam teraz zrobic .
![]()
![]()

W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- RALF
- klepacz
- Imię: Rafał
A ja jeszcze poczekam... dziś byłem puszką na motobajzlu i widziałem 3 bardzo groźne sytuacje z udziałem motocykli.
Poczekam ,az zniknie pasek z ulic i kierowcy przyzwyczją sie do widoku motocykli na naszych drogach
1.pan na nowej R1 w podkoszulku dzinsach i szpanerskich bucikach pumy( nie motocyklowych ) wjechał prawie w grupę chłopaków czekających na czerwonym świetle.
2.pan na Harleyu z grupy Boruta nie opanował maszyny przy ruszaniu 2 razy mu zgasła-tak chciał nadążyć za swoją grupą pod wezwaniem z socho, że gdyby nie czujność pana w terenówce i ostre chamowanie byłby mocno pierd....y w prawy boczek.
3. no i trzej łysi panowie w dresach(w leciwym bmw e39) znaleźli sobie bardzo " męską" i wcale "nie przygłupią zabawę"
podpalali petardy i rzucali stojąc na światłach pod koła jadacych motocykli
jadaca pani na skuterku najechała w momencie wystrzału na petardę i tak sie zlękła, że zaliczyła szlifa odbijając sie od krawężnika.dobrze ,że samochody stały czekajac na czerwone swiatło.( na szczęście Pani nic sie nie stało poscierała tylko lekko kolanka.A panom dowćipnisiom zajeli sie panowie w niebieskich mundurkach w srebrnej Alfie Romeo 
Poczekam ,az zniknie pasek z ulic i kierowcy przyzwyczją sie do widoku motocykli na naszych drogach
1.pan na nowej R1 w podkoszulku dzinsach i szpanerskich bucikach pumy( nie motocyklowych ) wjechał prawie w grupę chłopaków czekających na czerwonym świetle.
2.pan na Harleyu z grupy Boruta nie opanował maszyny przy ruszaniu 2 razy mu zgasła-tak chciał nadążyć za swoją grupą pod wezwaniem z socho, że gdyby nie czujność pana w terenówce i ostre chamowanie byłby mocno pierd....y w prawy boczek.
3. no i trzej łysi panowie w dresach(w leciwym bmw e39) znaleźli sobie bardzo " męską" i wcale "nie przygłupią zabawę"
podpalali petardy i rzucali stojąc na światłach pod koła jadacych motocykli

Radio Kolor 103 FM
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster
- DARAYAVAHUS
- pisarz
Nooo, dzisiaj pierwsza jazda w sezonie. Miejscami manetka sama się odkręcała za szybko
i za mocno... Ale łapałem się na tym, świadomość braku przyczepności wsiadła mi na plecy, więc tylko pokręciłem się wkoło komina...
Pierwszej jazdy wolę nie przeciągać... Bo jak VFR z trójki chce stawać na koło, to znak, że trzeba wracać do garażu

Pierwszej jazdy wolę nie przeciągać... Bo jak VFR z trójki chce stawać na koło, to znak, że trzeba wracać do garażu

Zrobiliśmy dziś trochę kilometrów i naprawdę zatyka mnie jak widzę gości w jeansach i białych bucikach... Pomijam fakt temperatury ale aż szczypie po oczach jak się obserwuje takich pacjentów 

- Jacko
- ostry klepacz
- Kontakt:
Niestety wczoraj jak wracaliśmy z MotoBazaru z Wawy po drodze najechaliśmy na tragiczny wypadek. Jeszcze nie zdążyla przyjechać Policja i Karetka. Widok na żywo zostaje w pamięci, ogromna kałuża krwi.
A słysząc tekst od jednego współtowarzyszy tego tragicznie zmarłego motocyklisty "...mówiłem żeby świeżaka nie brać.." to myślałem normalnie że czas gościowi zaj.bać !!!
http://www.tygodniksiedlecki.com//t1590 ... klisty.htm
Uważajmy więc na siebie i troszczmy się za współtowarzyszy, a zwłaszcza za początki ludzi, którzy wdrażają się dopiero w tą pasję !!!!!!!!!!!
A słysząc tekst od jednego współtowarzyszy tego tragicznie zmarłego motocyklisty "...mówiłem żeby świeżaka nie brać.." to myślałem normalnie że czas gościowi zaj.bać !!!
http://www.tygodniksiedlecki.com//t1590 ... klisty.htm
Uważajmy więc na siebie i troszczmy się za współtowarzyszy, a zwłaszcza za początki ludzi, którzy wdrażają się dopiero w tą pasję !!!!!!!!!!!
- Revolut
- pisarz
- Imię: Grzegorz
- województwo: podkarpackie
Wczoraj przekroczyłem pierwszy tysiąc km w tym sezonie... Ale, że 4 miesiące temu rozbiłem jedno moto, tak więc mam strach x2 

Zaczęliśmy sezon w piątek udając się do Stacji Kontroli Pojazdów a wczoraj każde z nas nawinęło ponad 260 km, więc jest super. Poza tym po raz pierwszy nawinąłem swoje z bocznymi kuframi, co może dla wielu nie jest niczym ważkim, natomiast w tym ukompletowaniu był to mój dziewiczy rejs. PS. Zazdroszczę tym którym udało się nawinąć pierwszy tysiak.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
- województwo: mazowieckie
polatałem w weekend, 400km zrobione, ale...strach na każdym kroku. a to piach, a to dziury, a to ludzie - puszkarze, nie przyzwyczajeni po zimie do motocyklistów. wczoraj by mnie już jeden zdjął idiota, daewoo tico, na puławskiej, gdy wracałem z giełdy na służewcu.
chęć odkręcania jest, adrenalina na jazdę po zimie ogromna, ale rozsądek bierze górę, i bardzo dobrze. Tym bardziej, że po zimie człowiek nie jest rozjeżdżony, nie jestem jakimś super doświadczonym kierowcą, a do tego z plecaczkiem jeżdżę, więc rozsądek kilkukrotnie się zwiększa.
Widziałem wielu na trasie E7, na puławskiej wracając z giedły do domu, którzy zapier..li opór, nie wspominając o pacjentach w dresach, trampkach na R1 itp. sprzętach, ok. ich sprawa, można i tak, ale wolałem pojeździć wolniej, przyjemnie było również, i wrócić cały do domu. Tym bardziej, że jak się słyszy, dopiero co się ciepło chwilowo zrobiło, a już kilku motocyklistów nie żyje...
chęć odkręcania jest, adrenalina na jazdę po zimie ogromna, ale rozsądek bierze górę, i bardzo dobrze. Tym bardziej, że po zimie człowiek nie jest rozjeżdżony, nie jestem jakimś super doświadczonym kierowcą, a do tego z plecaczkiem jeżdżę, więc rozsądek kilkukrotnie się zwiększa.
Widziałem wielu na trasie E7, na puławskiej wracając z giedły do domu, którzy zapier..li opór, nie wspominając o pacjentach w dresach, trampkach na R1 itp. sprzętach, ok. ich sprawa, można i tak, ale wolałem pojeździć wolniej, przyjemnie było również, i wrócić cały do domu. Tym bardziej, że jak się słyszy, dopiero co się ciepło chwilowo zrobiło, a już kilku motocyklistów nie żyje...
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
- Dżambo
- klepacz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
I za to dziękuję WSZYSTKIM OWNERSOM!!!Jacko pisze: A słysząc tekst od jednego współtowarzyszy tego tragicznie zmarłego motocyklisty "...mówiłem żeby świeżaka nie brać.." to myślałem normalnie że czas gościowi zaj.bać !!!
73 55 88
A Rh +
"...kręcić, wkręcić, uwodzić i nęcić....."
Nie jest prawdą, że człowiek przestaje się bawić bo się starzeje...
Człowiek się starzeje bo się przestaje bawić
A Rh +
"...kręcić, wkręcić, uwodzić i nęcić....."
Nie jest prawdą, że człowiek przestaje się bawić bo się starzeje...
Człowiek się starzeje bo się przestaje bawić

- Monsti
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: łódzkie
Już podliczyli - łącznie prze weekend -9chemicalboy pisze:a już kilku motocyklistów nie żyje...
Hmm, myślę, że nie powiedział tego w złej wierze. A jakby go posłuchali i nie wzięli ze sobą to może by żył. Jak już zdecydowali się wziąć "świeżego" to powinien jechać jako pierwszy a reszta jego tempem a podejrzewam, że reszta zapier.. na złamanie karku a on za nimi i popełnił błąd.Jacko pisze:A słysząc tekst od jednego współtowarzyszy tego tragicznie zmarłego motocyklisty "...mówiłem żeby świeżaka nie brać.." to myślałem normalnie że czas gościowi zaj.bać !!!
Przykładowy komentarz z WWW:
"#
przecież te oszołomy na motocklack to
prawdziwa tragedia jechałem w niedziele jadą kupą
i robią na drogach co chcą nawet wyprzedzał mnie
prawą stroną przy barierce gdzie nie było dotego
miejsca jak zatrąbiłem i pytam co robi nakońcu
pokazał mi palec a ja najchętnie przdusił go do
tej barierki to nie był jeden przypadek na trasie
200km i to są efekty"
I jak w takiej sytuacji mamy się bronić? Skoro większość oszołomów myśli, że jak ma "ściga" to trzeba się ścigać i całą resztę mieć po prostu w dupie...
- Jacko
- ostry klepacz
- Kontakt:
A ja myślę, że w złej wierze. I na pewno świerzak nie powinien pierwszy jechać. To właśnie doświadczeni motocykliści (jeżeli ma takich kolegów) mają go bezpiecznie wprowadzić w temat. Czyli pierwszy jedzie doświadczony i to takim tempem, żeby ten świeżak na pewno dał radę i stopniowo dojdzie do wprawy. Nie jednego już nauczyłem, "prowadzałem za rączę" a dzisiaj sami wiedzą już co i jak. Ale jak się bierze świeżaka i zapier.. a on myśli że da radę po czym na zakręcie okazuje się że boi się przechylić to jak ma przeżyć ??????????Monsti pisze:Hmm, myślę, że nie powiedział tego w złej wierze. A jakby go posłuchali i nie wzięli ze sobą to może by żył. Jak już zdecydowali się wziąć "świeżego" to powinien jechać jako pierwszy a reszta jego tempem a podejrzewam, że reszta zapier.. na złamanie karku a on za nimi i popełnił błąd