Do tej pory jak czytałem ten temat to się tylko śmiałem jak to ludzie ciągle na wszystko narzekają, Teraz chyba za karę ja mam na co narzekać.
Kolejna historia do dupy jaka mi się właśnie przydarzyła to malowanie felg...
Miał mi je malować gość, który malował mi inne rzeczy proszkowo. Niestety nie miał odpowiedniego koloru i musiałem zabrać felgi gdzieś indziej.
Znalazłem firmę koło miejsca gdzie mieszkam. Same pozytywne opinie, wyglądają profesjonalnie, malują na dowolnie wybrany kolor a do tego są otwarci do 18:00 w tygodniu i kilka godzin w soboty. Myślę - super, nie będę musiał się urywać z pracy, żeby podrzucić czy odebrać felgi bo mam sobotę a i po pracy się wyrobię przed 18:00.
Oddałem je w zeszłym tygodniu w czwartek po robocie. Powiedzieli, że będą gotowe na piątek wieczór. Super to odbiorę sobie w sobotę rano. Odebrałem w sobotę rano, przywiozłem do domu, siadłem koło okna i oglądam przy dobrym świetle. Po 10 sekundach już mnie trzęsło bo nie dość, że przy wentylach jakieś smarki to jeszcze wypiaskowane siedziska łożysk. Powierzchnia wypiaskowana szorstka jak papier ścierny, że aż się zastanawiam czy nie wpłynie to na osadzenie łożyska... Najlepsze jest to, że felgi były łaciate. Miejscami były tak niedomalowane, że ślepy by zauważył.
Wkurzony pojechałem do nich z powrotem. Powiedziałem, że jestem niezadowolony bo są całe łaciate itd. a do tego wypiaskowali całą felgę a nie tak się umawialiśmy bo siedziska łożysk może i można piaskować ale nie takim agresywnym ścierniwem jakiego oni używają. Za łaty/niedomalowania przeprosili a wypiaskowania miejsc gdzie siedzą łożyska się wyparli.

To jest nic... Dzisiaj odebrałem je z drugiego malowania... Niedomalowana kolorem jest tylko jedna w jednym miejscu za to obie są niedolakierowane, przy wentylach jest jeszcze gorzej i do tego pod lakierem są jakieś syfy w wielu miejscach.

Jak jutro tam pojadę to ich chyba rozniosę... Będę chciał rozmawiać z ich szefem ale jak mi będzie takie głupoty pieprzył jak jego syn to każe im oddać pieniądze i pójdę gdzie indziej bo to już jest przegięcie.