NEGATYWNIE
- Kamilek
- teksciarz
- Imię: Kamil
- województwo: małopolskie
Re: NEGATYWNIE
Wbiłem pięcio centymetrowgo gwoździa do tylnej opony. To wkur*ienie jak już ubrany w strój, cały uhahany, z uśmiechem na twarzy idziesz do garażu ściągasz moto z podnóżki a tu flak... W motocyklu pierwszy raz mi sie zdazyło.
- Koobsky
- pisarz
- Imię: Kuba
- województwo: poza granicą Polski
Dwa tygodnie przed wyjazdem do Włoch w zeszłym roku, założyłem nowe gumy do VFR'y. Tydzień przed wyjazdem latałem z kolegą po okolicy i jak podjechaliśmy do mnie pod dom kumpel mi pokazał pięknego wkręta w mojej tylnej oponie... Nawet 100km na niej jeszcze wtedy nie nalatałem. Nie lubię takich niespodzianek jak mam przed sobą daleką wyprawę i 6000km do zrobienia.Kamilek pisze:Wbiłem pięcio centymetrowgo gwoździa do tylnej opony. To wkur*ienie jak już ubrany w strój, cały uhahany, z uśmiechem na twarzy idziesz do garażu ściągasz moto z podnóżki a tu flak... W motocyklu pierwszy raz mi sie zdazyło.

Miałem o tyle szczęście, że powietrze mi nie uciekało więc pojechałem na moto do wulkanizacji i połatali.
Kilka dni wcześniej śmiałem się z innego kumpla bo złapał wkręta w tylnej oponie po 2 dniach od wymiany.

http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u.
https://www.facebook.com/www.goriders.net
Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec
- Niron
- klepacz
- województwo: lubelskie
to faktycznie lipa konkretna 

Ostatnio zmieniony wt 08 wrz 2015, 18:54 przez Niron, łącznie zmieniany 2 razy.
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
- Niron
- klepacz
- województwo: lubelskie
nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadkuKoobsky pisze:Kilka dni wcześniej śmiałem się z innego kumpla bo złapał wkręta w tylnej oponie po 2 dniach od wymiany.

„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
- Kamilek
- teksciarz
To miales nauczke zeby sie nie smiac z kolegow:)
Slyszalem opinie zeby opony nie kleic po zlapanm kapciu tylko wymieniac na nowa, ale w Twoim przypadku Koobsky to chyba bylo by szalenstwo.
Slyszalem opinie zeby opony nie kleic po zlapanm kapciu tylko wymieniac na nowa, ale w Twoim przypadku Koobsky to chyba bylo by szalenstwo.

- Koobsky
- pisarz
- Imię: Kuba
- województwo: poza granicą Polski
Dokładnie...Niron pisze:nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadkuKoobsky pisze:Kilka dni wcześniej śmiałem się z innego kumpla bo złapał wkręta w tylnej oponie po 2 dniach od wymiany.

Też tak słyszałem. Ja swoją pokleiłem i poleciałem na niej do Włoch.Kamilek pisze:To miales nauczke zeby sie nie smiac z kolegow:)
Facet w wulkanizacji mi powiedział, że najgorsze jest jak ktoś złapie gumę i zakorkuje oponę zestawem naprawczym. Ponieważ trzeba trochę powiększyć otwór, żeby go zaślepić to później łata potrafi się odklejać i puszczać. Takie gumy naprawiają tylko na prośbę klienta. Sami się takich akcji nie podejmują.
Mi nakleili łatę plus wszystko jeszcze dodatkowo zasmarowali jakimś specjalnym klejem co by mi to na 100% nie puściło w drodze do Włoch. Motocykl miałem bardzo mocno obładowany, jeździłem tak jak zawsze a oponka sprawiła się bardzo dobrze i nie było z nią żadnych problemów.

http://www.goriders.net
Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Ja nie wiem. Miałem kilka opon łatanych , kołkowanych, zaklejonych "zapasową oponą w szpreju" i katowałem je jak .j.b.n. i to dziadostwo nie chciało puścić nawet jak paliłem je do szmat. Nie widzę powodu do obaw z klejeniem opon motocyklowych.
- Kamilek
- teksciarz
Mi tez zakleil latka i pozniej czyms zasmarowal. Ale powiedzial mi jeszcze ze jakby diura byla z boku to juz by tego nie zakleil.
- bintom
- zadomowiony
- Imię: Tom
- województwo: wielkopolskie
Wydaje mi się, że to przeniosło się z toru. Tam faktycznie nikt nie jeździ na takiej oponie, ale w zwykłej jeździe turystycznej też nie widzę przeciwwskazań jeśli jest to zrobione profesjonalnie i oczywiście w takim miejscu, że można to dobrze zrobić.
Chciałem zwrócić uwagę na inne negatywne wrażenia jakie mam. Chodzi mi o to co się dzieje w całej już prawie europie i powoli przeniesie się do Polski. Mam na myśli tą całą wycieczkę ludów jak to jest pokazywane w TVN-ie i innych mediach , a tak naprawdę to zapowiadająca się 3 wojna światowa.
Chciałem zwrócić uwagę na inne negatywne wrażenia jakie mam. Chodzi mi o to co się dzieje w całej już prawie europie i powoli przeniesie się do Polski. Mam na myśli tą całą wycieczkę ludów jak to jest pokazywane w TVN-ie i innych mediach , a tak naprawdę to zapowiadająca się 3 wojna światowa.
- veeefour
- pisarz
- Imię: Przemek
- województwo: dolnośląskie
W szwajcarii i kliku innych krajch np ci opony zadnej zaden warstat nie poklei...mowia, zo to zabronione. Zabronione nie jest ale nikt tego nie bedzie robil. Taki urok.Koobsky pisze: Facet w wulkanizacji mi powiedział, że najgorsze jest jak ktoś złapie gumę i zakorkuje oponę zestawem naprawczym. Ponieważ trzeba trochę powiększyć otwór, żeby go zaślepić to później łata potrafi się odklejać i puszczać. Takie gumy naprawiają tylko na prośbę klienta. Sami się takich akcji nie podejmują.
Mi nakleili łatę plus wszystko jeszcze dodatkowo zasmarowali jakimś specjalnym klejem co by mi to na 100% nie puściło w drodze do Włoch. Motocykl miałem bardzo mocno obładowany, jeździłem tak jak zawsze a oponka sprawiła się bardzo dobrze i nie było z nią żadnych problemów.
Te historie z doojpy o tym, ze sie opon motocyklowych nie klei to juz chyba kaydz slyszal...bo bedziesz jechal 200 i sie zabijesz...autem jezdze 250...motocyklem i nawet 300.
W aucie mam continenatal semi seal - sa pokryte w srodku warstwa lepiszcza ktore wg producenta da rade uszczelnic przebicie na czole do 5mm. Wiadomo nic nie naprawi opony
przebitej na boku i tez uwazam, ze opona przebita z boku czy to auto czy motor powinno sie taka wyrzucic bezdyskusyjnie.
Wracajac do lepiszcza - opony mialy 12tys najechane wiekszosc po autobahnach z predkosciami ponad 200 i auto wazy prawie 2t i nie ma tam silnika 2.0...postanowilem odmalowac felgi.
Pojechalem zdjac opony i jakiez to bylo moje zdziwienie jak kazda jedna miala w sobie cos wbite...kolega z oponiarni zrobil tylko wielkie oczy...ciala obce usuniete i opony dojechaly do 14tys i byly juz lyse.
TPMS mam chyba tylko z raz mi krzyczal system, ze mam malo wiatru...
Kazda jedna w moto chyba mialem latana...jedna sam na trasie latalem zestawem i potem jechalem na niej 300kmh...dozyla tez konca bieznika...
Podsumowujac - opony sie klei czyt wulkanizuje mi to zarowno z auto jak i z moto. Robimy to tylko do srednicy 5mm i tylko od czola. Nigdy nie kleimy z boku i uszkodzen ktore nie sa owalne.
Producent elektronicznych tempomatow dla VFR1200 i VFR1200X:
https://www.youtube.com/channel/UCshzgJ ... PiFdgup5IQ
http://www.bikersoracle.com/vfr/forum/s ... p?t=130536
http://www.crosstourer.com/index.php/board,31.0.html
https://www.youtube.com/channel/UCshzgJ ... PiFdgup5IQ
http://www.bikersoracle.com/vfr/forum/s ... p?t=130536
http://www.crosstourer.com/index.php/board,31.0.html
- siwyR6
- teksciarz
- Imię: Sławomir
- województwo: śląskie
bintom pisze:Wydaje mi się, że to przeniosło się z toru. Tam faktycznie nikt nie jeździ na takiej oponie, ale w zwykłej jeździe turystycznej też nie widzę przeciwwskazań jeśli jest to zrobione profesjonalnie i oczywiście w takim miejscu, że można to dobrze zrobić.
No zaczyna się robić na prawdę nie ciekawie,i faktycznie nie zapowiada to nic dobrego..

Nie każde zwycięstwo prowadzi do celu, lecz każda porażka do niego zbliża.
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Przeżyliśmy potop Szwedzki, przeżyjemy i Afrykański, ich nie interesuje Polska, to my wyjeżdżamy z Polski a oni mieliby tu zostać ? Bzdura oni u siebie mieli lepiej gospodarczo niż my mamy. Popatrzcie jak są ubrani i ile musieli zapłacić za transport, to są na nasze standardy bogaci ludzie, oni nie zostaną u nas, jeśli ktoś im każe pracować za 100euro miesięcznie.
Adam
- bintom
- zadomowiony
Częściowo się z Tobą zgadzam i nie zgadzam. W Polsce nikt chyba za 100 euro miesięcznie nie pracuje.
My nie przeżyliśmy potopu szwedzkiego tylko nasi zaprawieni w bojach przodkowie. Nasze aktualne społeczeństwo to potrafi pisać dużo na FB ale żeby wyjść zebrać się na ulicy i walczyć to już nie. Wszyscy się zamykają w domach i będą się bać wyjść, a nasi przeciwnicy działają cały czas w grupach i do tego są w tym mocni.
Polski od razu nie przejmą siłą, bo żeby Europę zdobyć , wystarczy opanować największe państwa ( Niemcy, Francja i wyspy) reszta pójdzie już za ciosem. To tak jak obciąć głowę byka, reszta cielska padnie na ziemię za nią.
Teraz idą tam setki tysięcy, a model ich rodziny to jest minimum rodzice plus 3 dzieci, a bywa dużo dużo więcej. Za kilka miesięcy każdy z przybyłych ściągnie resztę rodziny czyli x5. Przy ich dzietności za kilka lat będzie kolejne x5 i wtedy zaczną szukać nowych ziem np. Polskę.
To co jest najlepsze to w tv widać tylko dzieciaki płaczące i kobiety ale zastanawialiście się dlaczego tak jest? Bo wszyscy ciągną do Niemiec, a oni chcą się ich pozbyć przez rozdział na inne państwa. Jeśli urobią ludzi mediami to nie będzie sprzeciwu ich plan na jakiś czas im pomoże. Dlaczego media im pomagają? Bo właścicielami większości mediów są inwestorzy zagraniczni z jakiego państwa? Niemcy . Nie mówiąc o tym, że całą unią też oni trzęsą, a sami po cichu z ruskimi kręcą walki ( jak ostatnio nowy gazociąg omijający Polskę o którym w mediach tak samo cisza)
My nie przeżyliśmy potopu szwedzkiego tylko nasi zaprawieni w bojach przodkowie. Nasze aktualne społeczeństwo to potrafi pisać dużo na FB ale żeby wyjść zebrać się na ulicy i walczyć to już nie. Wszyscy się zamykają w domach i będą się bać wyjść, a nasi przeciwnicy działają cały czas w grupach i do tego są w tym mocni.
Polski od razu nie przejmą siłą, bo żeby Europę zdobyć , wystarczy opanować największe państwa ( Niemcy, Francja i wyspy) reszta pójdzie już za ciosem. To tak jak obciąć głowę byka, reszta cielska padnie na ziemię za nią.
Teraz idą tam setki tysięcy, a model ich rodziny to jest minimum rodzice plus 3 dzieci, a bywa dużo dużo więcej. Za kilka miesięcy każdy z przybyłych ściągnie resztę rodziny czyli x5. Przy ich dzietności za kilka lat będzie kolejne x5 i wtedy zaczną szukać nowych ziem np. Polskę.
To co jest najlepsze to w tv widać tylko dzieciaki płaczące i kobiety ale zastanawialiście się dlaczego tak jest? Bo wszyscy ciągną do Niemiec, a oni chcą się ich pozbyć przez rozdział na inne państwa. Jeśli urobią ludzi mediami to nie będzie sprzeciwu ich plan na jakiś czas im pomoże. Dlaczego media im pomagają? Bo właścicielami większości mediów są inwestorzy zagraniczni z jakiego państwa? Niemcy . Nie mówiąc o tym, że całą unią też oni trzęsą, a sami po cichu z ruskimi kręcą walki ( jak ostatnio nowy gazociąg omijający Polskę o którym w mediach tak samo cisza)
- bintom
- zadomowiony
Właśnie pakują do karawanu motocykliste który uderzył w słup na przeciwko mojego domu
.
Dlatego nie jeżdżę jeszcze choperem , dołożyć do pieca jest czym ale zatrzymać go już nie ma. Na dodatek kask otwarty i pół twarzy.... Masakra

Dlatego nie jeżdżę jeszcze choperem , dołożyć do pieca jest czym ale zatrzymać go już nie ma. Na dodatek kask otwarty i pół twarzy.... Masakra
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
A ludzie to łykają jak świerze bułeczki,niestety nie wygląda to dobrze i nie szykuje się na poprawe.bintom pisze:To co jest najlepsze to w tv widać tylko dzieciaki płaczące i kobiety ale zastanawialiście się dlaczego tak jest? Bo wszyscy ciągną do Niemiec, a oni chcą się ich pozbyć przez rozdział na inne państwa. Jeśli urobią ludzi mediami to nie będzie sprzeciwu ich plan na jakiś czas im pomoże. Dlaczego media im pomagają? Bo właścicielami większości mediów są inwestorzy zagraniczni z jakiego państwa? Niemcy . Nie mówiąc o tym, że całą unią też oni trzęsą, a sami po cichu z ruskimi kręcą walki ( jak ostatnio nowy gazociąg omijający Polskę o którym w mediach tak samo cisza)
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.