dieta 2013
- scibor
- pisarz
- Imię: Patryk
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: dieta 2013
Dajcie spokój chłopakowi, zazdrośnicy;P
W ubiegłym roku założyłem się z sąsiadem że do końca 2012 zejdę poniżej 100kg. Zastosowałem dietę "warzywną" - czyli żadnych warzyw, kierując się tym, że kobiety jedzą głównie jakieś sałatki i ciągle marudzą, że muszą się odchudzać. No to logiczne, że warzywa są tuczące;P Niestety, 31 grudnia miałem 102kg więc porzuciłem zamysł dietowania.
Ale buty ciężko zawiązać, no to A6W, już w tym roku. Gdzieś tak 7go dnia przypomniałem sobie, że mam zamontowane w środku dwie siatki, i jak któraś puści, to się z jajcami nie poznam. Szlag...
Ale to 108,5kg przeszkadza. Więc spróbowałem czego innego. Dieta 16stkowa.
Zacząłem w marcu, przestrzegając restrykcyjnie. 29go kwietnia minąłem setkę. Pod koniec maja minąłem 95 i... zatrzymało się. Są wahania w przedziale 93-95. Ale zacząłem też trochę oszukiwać;)
Na czym polega dieta szesnastkowa? Ano nie jeść po 16tej... W niedziele i święta po 17tej. Zawieszana na imprezach... A do 16tej totalna samowolka. Oczywiście od początku dopuszczałem po 16tej jakieś piwo czy słonecznik, z czasem dorzuciłem słodycze i chipsy.
No i tyle. Wszystkie spodnie luźne, buty wiążę bez zadyszki:)
Przez wakacje dałem sobie trochę luzu, ale wagę trzymam poniżej 95. Plan jest osiągnąć 88-89kg do końca roku i na tym poziomie utrzymać.
W ubiegłym roku założyłem się z sąsiadem że do końca 2012 zejdę poniżej 100kg. Zastosowałem dietę "warzywną" - czyli żadnych warzyw, kierując się tym, że kobiety jedzą głównie jakieś sałatki i ciągle marudzą, że muszą się odchudzać. No to logiczne, że warzywa są tuczące;P Niestety, 31 grudnia miałem 102kg więc porzuciłem zamysł dietowania.
Ale buty ciężko zawiązać, no to A6W, już w tym roku. Gdzieś tak 7go dnia przypomniałem sobie, że mam zamontowane w środku dwie siatki, i jak któraś puści, to się z jajcami nie poznam. Szlag...
Ale to 108,5kg przeszkadza. Więc spróbowałem czego innego. Dieta 16stkowa.
Zacząłem w marcu, przestrzegając restrykcyjnie. 29go kwietnia minąłem setkę. Pod koniec maja minąłem 95 i... zatrzymało się. Są wahania w przedziale 93-95. Ale zacząłem też trochę oszukiwać;)
Na czym polega dieta szesnastkowa? Ano nie jeść po 16tej... W niedziele i święta po 17tej. Zawieszana na imprezach... A do 16tej totalna samowolka. Oczywiście od początku dopuszczałem po 16tej jakieś piwo czy słonecznik, z czasem dorzuciłem słodycze i chipsy.
No i tyle. Wszystkie spodnie luźne, buty wiążę bez zadyszki:)
Przez wakacje dałem sobie trochę luzu, ale wagę trzymam poniżej 95. Plan jest osiągnąć 88-89kg do końca roku i na tym poziomie utrzymać.
-
- teksciarz
- Kontakt:
Ale widzę, że włosy wokół pępka podgoliłeś, albo jakoś inaczej uczesałeśmaxis pisze:To i ja się wypowiem w tym temacie :
Już w tamtym roku chciałem coś ze sobą zrobić, ale praca do godzin wieczornych nie pomagała nad zabraniem się do ćwiczeń.
W styczniu zacząłem kolejne podejście, tym razem potraktowałem to serio. Mnóstwo rozmów z bardziej doświadczonymi osobami, fora internetowe, gazety. Z dobrym zapleczem teoretycznym wpadam na siłownie i spotykając kumpla który wystrzeliwuje z tekstem " nowy rok się zaczął, wszyscy się biorą za siebie. Tylko ciekawe na jak długo... i ten szyderczy uśmiech ". Czasami i krytyka może być motywacją Prawdziwy start zaczął się 21 lutego - 78,5 kg po 6 tyg redukcji, ciągłych wyrzeczeń, 3-6 treningów tygodniowo i pilnowania diety 24h dobę rezultat jest :
72.4 kg i 10cm w pasie mniej.
Nie planowałem aż takich zmian, ale apetyt wzrasta w miarę jedzenia...
Zdj po 12 tyg od zakończenia redukcji.
69,7 kg, -12 cm w pasie (74cm).
Wiem,że format zdj tzn" samojebów" jest trochę śmieszny ale robiłem to raczej spontanicznie

- zaba80r
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
Polać Sciborowi bo reszty nie da się czytać. Postęp super, z fotkami lekko przesadził bo dwie wystarcza
ale ogólnie szacunek za samozaparcie

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
- puzon
- klepacz
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Kiki do raportu 
Gadaj jak tam masa ile jest kg po rocznej kuracji oszukania grawitacji
Zobaczymy jakie masz (samo)zaparcie

Gadaj jak tam masa ile jest kg po rocznej kuracji oszukania grawitacji

Zobaczymy jakie masz (samo)zaparcie

- kiki
- ostry klepacz
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
ju jestem 
Przed chwilą się ważyłem - 104kg . Czyli od ponad 4 m-cy trzymam wagę - więc jest spoko. W sumie to i tak o około 7kg więcej niż w momencie zakończenia ścisłej diety. No ale grunt, że waga stoi ( nie tylko waga
).
Chociaż spodziewam się niedługo spadku masy - od jakiegoś miesiąca napierniczam pompki- około 100 -120 dziennie (więcej nie daje na razie rady). Musiałem zacząć ćwiczyć bo cycki mi się jak u baby zrobiły i troche głupio wyglądałem
.
A jak reszta ?

Przed chwilą się ważyłem - 104kg . Czyli od ponad 4 m-cy trzymam wagę - więc jest spoko. W sumie to i tak o około 7kg więcej niż w momencie zakończenia ścisłej diety. No ale grunt, że waga stoi ( nie tylko waga

Chociaż spodziewam się niedługo spadku masy - od jakiegoś miesiąca napierniczam pompki- około 100 -120 dziennie (więcej nie daje na razie rady). Musiałem zacząć ćwiczyć bo cycki mi się jak u baby zrobiły i troche głupio wyglądałem

A jak reszta ?
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
ja wmiare sie trzymam ale z racji pogody nierekreacyjnej robie aeroby w domu a wieczorkiem biegam ale to juz tylko dla lepszego samopoczucia
- puzon
- klepacz
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Pamiętaj domek 113kiki pisze:bo cycki mi się jak u baby zrobiły

Przez rok ze 128 do 117kg ale i czasami było 115kg. Po świętach i długim łikeńdzie jest 120kg ale teraz spada powoli. Z rocznej obserwacji stwierdzam że największym wrogiem okazał się najlepszy przyjaciel tzn. alkohol

- kiki
- ostry klepacz
- Kontakt:
Na mnie alko też źle działa- może nie tyle że jest kaloryczny tylko, że po alkoholu (piwie, wódce) strasznie dużo jem. Tak samo mam na kacu
. I przez to potem bęben rośnie (że o cyckach nie wspomnę
)

- zaba80r
- pisarz
- województwo: poza granicą Polski
Kiki drobna uwaga bo trochę błędnie pojmujesz zbędny tluszczyk tu i tam. Jak ktoś ma duzy brzuch robi brzuszki i niby go zrzuci. Może go zrzucić z 5tego pietra nic wiecej. Wzmacnia miesnie brzucha i tylko tyle. Nadmiary tkanki tluszczowej nie znikają po miejscowym treningu np tak jak u Ciebie ma coś tam być mniejsze bo robisz pompki. Super ze je robisz bo to wzmacnia całą obrecz barkowa plus klatka i triceps... po czesci też mięśnie krzyza i brzucha. Sęk w tym zeby spalić tkankę tłuszczową trzeba atakować cały aparat ruchu....czyli wysilek całego organizmu od 25min w górę.
zrób te 100 pompek np szybkich 20 potem np pajacyki np cała piosenka w radiu etc około 3-4min i znów pompki. Wyrzuty nóg do tylu z pozycji do pompek. Czyli stoisz, padasz do pompek i obie nogi w tył i powrót do stania. Seryjka pompek i piosenka lekkiego boksowania(lewy prawy prosty, haki etc), kokejna piosenka. Skakanka itp. Zajmie Ci to okolo 30min. Jak będziesz mokry to znaczy ze cel został osiągnięty. Pzdr i zachęcam do ataku. Zaczynaj powoli żeby się nie zniechęcić. Po jakimś czasie będziesz zwiększał intensywność i dojdziesz do formy Kubatrona 
reasumując
1. 20pompek +3-4 min areobow(na poczatek zrobisz 2min i będzie git)
chwila na złapanie oddechu okolo 30sek i jedziesz 4x
2. 20 pompek Etc itd 3....4...5
miejscowe pozbywanie się tluszczyku działa najlepiej u chirurga z ssawką i metalową rurką ale takie rzeczy zostawmy celebrytom

reasumując
1. 20pompek +3-4 min areobow(na poczatek zrobisz 2min i będzie git)
chwila na złapanie oddechu okolo 30sek i jedziesz 4x
2. 20 pompek Etc itd 3....4...5
miejscowe pozbywanie się tluszczyku działa najlepiej u chirurga z ssawką i metalową rurką ale takie rzeczy zostawmy celebrytom
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
- kiki
- ostry klepacz
- Kontakt:
zaba80r dzieki za rady
może już jutro będę wprowadzał je w życie
.

- FernandoT
- pisarz
- województwo: lubuskie
jesli chodzi o spalanie tluszczu to trening tlenowy czyli najlepsze jest oczywiscie bieganie, rower, plywanie. organizm w pierszej kolejnosci czerpie energie z weglowodanow (glownie to co zjemy) w nastepnej kolejnosci spala tluszcze a na samym koncu bialka. wiec gdy wybiegamy juz troche kalorii to zaczynamy spalac tluszcz. jesli chodzi z kolei o trening silowy poszczegolnych partii miesni to goraco polecam ten portal: http://www.kulturystyka.pl/atlas/
WSK M21W2 1972, KTM LC 4
- belkot
- klepacz
- województwo: śląskie
Ja jestem swiezo po 6 weidera i tluszczyk rzeczywiscie slabo sie spalil od samych cwiczen wiec zaczalem diete. Na poczatek wycialem weglowodany i powoli efekt sie robi. Teraz dodatkowo pompki i podciaganie i jest git
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
No ale jak nie masz tłuszczu to 6 weidera jest zajebista jeśli chodzi o robienie brzucha.
Ale najpierw trzeba spalić tłuszcz
a potem kaloryfer w 6 tyg
(czy ile tam trwa cała seria) 
Jeśli o mnie chodzi to ostatnim czasie się rozpuściłem i waga poszła w górę
Ale nie wróciła do tej sprzed roku. Ale na pewno z 5kg chętnie bym się pozbył, a więc przez zimę trzeba coś porobić 
Ale najpierw trzeba spalić tłuszcz

Jeśli o mnie chodzi to ostatnim czasie się rozpuściłem i waga poszła w górę

- siwyR6
- teksciarz
- Imię: Sławomir
- województwo: śląskie
FernandoT , dzięki za wstawienie tego linka , stronka faktycznie jest ciekawa , jest tam wszystko opisane tak jak trzeba aby nie nabawić się kontuzji . teraz tylko trzeba się zmobilizować i jazda z tym koksem 

Nie każde zwycięstwo prowadzi do celu, lecz każda porażka do niego zbliża.