Qltura i staczanie się po równi pochyłej...

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » wt 22 wrz 2009, 22:58

GRATULUJĘ ADM. INFORMUJĘ FORUM, ŻE WŁAŚNIE SOWA DOSTAŁ BANA. TO NIE JEST POMYŁKA, LOGUJĘ SIĘ DOOKOŁA. A SHOUTBOX JEST MODEROWANY

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » śr 23 wrz 2009, 00:24

A Ja wam powiem, ze sami się nakręcacie, VFR z Wami....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: muchaok » śr 23 wrz 2009, 04:11

Widzę, że muszę zabrać głos w dyskusji, bo zostałem wezwany do tablicy i przez Sowę i Celika. Tak, owszem, zareagowałem w Firleju dość agresywnie i nadal uważam, że słusznie.
Mimo wszystko, chyba nie dostrzegacie jednego, co ja pewnego dnia dostrzegłem.
Wszyscy macie dobre zdanie o Luke`u w konfrontacji na żywo, nie tolerujecie jego 2 ja, tego wirtualnego Yoghurtowego. Ja się nauczyłem nie patrzeć na to jakich epitetów używa Luke. Sram na to, bo jest to jego poza, 2 ja, internetowa tożsamość. natomiast wasze reakcje, nakręcają go tylko bardziej, jara się i ja go rozumiem. Czy Ty Sowo, nie jarałeś się Swoim drugim Suwakowym Ja? Nie kręciło cię polemizowanie sam ze sobą ? Suwak z Sową, a że nikt, lub bardzo niewielu wiedziało kto to Suwak nakręcało CIę jeszcze bardziej. Luke`a nakręca reakcja na jego wrzuty. Wasze schizofreniczne upodobania, objawiają się w dość różny sposób, ale tak na prawdę, moim zdaniem cierpicie na to samo. Żeby było jasne, nie bronię LUKE`a, ani nie chcę obrażać Ciebie Sowo. Uważam podobnie jak Wy, że jest to przynajmniej niestosowne, ale póki nie zrozumiecie, że brak reakcji na tego typu zachowania nie spowoduje reakcji zwrotnej, będziemy przy okazji każdego zamknięcia sezonu w Białej, mieli do czynienia z taką dyskusją. Podobne wrzuty były w zeszłym roku, a później jakoś Luke przycichł i z rzadka dawał znaki życia.
Jak pisałem na wstępie, zostałem wezwany do tablicy, bo porównano mój tumiwisizm wobec obecnej sytuacji ze sprawą z przed roku z Firleja. Jest od dawna wiadome, że słowa pisane, nie są tak samo odbierane co wypowiadane na żywo. Dlaczego ? Bo nie niosą ze sobą dodatków, którymi charakteryzuje się rozmowa na żywo. Są to m/in gesty, mimika twarzy, postawa itd. Stąd odbiór słów pisanych jest często tak niejednoznaczny. Gdybyście zobaczyli LUKE`a mówiącego do was z bananem na ryju, i innymi oznakami luźnej żartobliwej atmosfery „ siemacie tympe ch..je „ założę się, że nie reagowalibyście tak agresywnie. Wiesz Celiku, że szanuję Twoją małżonkę, i Ty mam nadzieję zdajesz sobie z tego sprawę Szarlotko, że tak jest. Mimo to uważam, że bijecie pianę, a słowa wypowiedziane nie maiłyby miejsca w 80%, gdyby nie było Waszej zdecydowanej reakcji przeciw.
Każdy ma prawo do swojego zdania. Moje jest takie, że zdecydowanie znam Luke z reala i jest innym facetem, Luke na forum to poza. Zdecydowanie uważam, że oddzielenie tożsamości wirtualnej o d rzeczywistości jest bardzo ważne. Zdecydowanie uważam, że takie zachowanie w realu, nie wzbudziłoby w was takich reakcji, bo towarzyszyły by im gesty, mimika itd. Zdecydowanie byłem, jestem i będę przeciwko takim zachowaniom w realu, jakie miało miejsce w Firleju, jednakże uważam, że tych spraw nie można porównywać, bo są tak różne, że nie da się ich porównać.

AVE MOTÓR
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » śr 23 wrz 2009, 04:35

Od wielu dni upieprzony jestem w organizacje HONDA SAFETY EVENT. Nie bardzo mam czas czytać całego forum. Czytam tylko wybrane interesujące mnie fragmenty. ShoutBox rzadko kiedy bo treści tam sie szybo deaktualizują. Tym bardziej nie chce mi się odpowiadać na kolejną burzę. Jak widzicie po godzinie dopiero teraz przestudiowałem całość.

Ale tu trzeba by wyjaśnić kilka spraw od samego początku.

Podobnie jak MRF ja też nie lubię wielokrotnych kont.

Znam Luka (Lucek) nie od dziś i wiem że reaguje jak oliwa na ogień, mało tego wiem, że wiekszość zaangarzowanych w ten temat ludzi go na tyle, zna, że nie lubią być tą oliwą. Ale widocznie niektórzy zapominają historycze doświadczeia. Nieznający go właśnie sie poparzyli.

Mam nieodparte wrażenie że cały sztorm zaczął się od zarzutu że Lucek jest tylko figurantem przy organizacji zlotu w Białej. To tylko moje, ALE BARDZO WYRAŹNE WRAŻENIE!

Potrafię zrozumieć Luka że nie trawi publicznego (na forum) epatowania bilateralnych uczuć. Kto mądry ten zrozumie. Sam się też temu dziwię ale z braku reakcji wnoszę, że szkód moralnych i innych to nie czyni. Więc przechodze do porządku.

Jest takie przysłowie, że mądry wygrywa ustępując głupszemu, w tym wypadku raczej nie wstrzyniając awantury. Kolejny raz dwie kosy trafiły na siebie.

Widzę że Mryf już trochę posprzątał, co mnie cieszy bo i tak by posprzątane było.

Dobrze że Celik przechwycił tą treść, można było przeanalizować ten tajfun.

Banowanie kilku adresów IP dla ochłodzenia kilku głów najbardziej agresywnych na kilkanaście minut jest dobrym sposobem i tu popieram Mryfa całkowicie. A że przy okazji blokowany jest inny user to trzeba by było sie zastanowić DLACZEGO trafiło innych?

Niewątpiwie wulgaryzowanie publicznego forum nie przysparza nam splendoru, a o taki właśnie zabiegam. Mamy szansę na okazyjną współpracę ze sponsorami a szczególnie jednym i ten stan rzeczy mnie martwi. Cóż załatwi się to skalpelem choc delikatnie.

Z wyciągnięciem wniosków proponuje się nie śpieszyć, będzie czas na to w Białej.

Przedstawione poglądy są poglądami autora i nie moga być instytualizowane.
A na razie wszystkim życzę spokojnej nocy.

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » śr 23 wrz 2009, 09:03

Kawa pisze:lub/i
Kawa, to: "/i" było niepotrzebne. "Lub" to alternatywa nierozłączna i załatwia sprawę - jedno z dwojga, albo oba na raz.

P.S. Ja wiem, że Ty wiesz, ale pomądrzyć się nie zaszkodzi - niektóre laski na to lecą, nieprawdaż Panie Doktorze? ;-)

P.S.2. Mucha, byłem i nadal jestem zdania, że Twoja reakcja w Firleju była mocno przesadzona. Myślałem, że z upływem czasu doszedłeś do podobnego wniosku i dawno juz wyluzowałeś.
Nie raz i nie dwa, gdy prowadziliśmy gadki o jakichś sztukach, komentarze miałeś podobne (ja zresztą też), jak kolo, na którego naskoczyłeś. Tyle że tym razem trafiło na bliską Ci osobę i się zagotowałeś. Niepotrzebnie. Lepiej byłoby inaczej, łagodniej dać wyraz dezaprobaty.
pzdr, Peace to tha Beast!
Ostatnio zmieniony śr 23 wrz 2009, 09:36 przez Janusz B., łącznie zmieniany 1 raz.
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » śr 23 wrz 2009, 09:33

Janusz B. pisze:
Kawa pisze:lub/i
Kawa, to: "/i" było niepotrzebne. "Lub" to alternatywa nierozłączna i załatwia sprawę - jedno z dwojga, albo oba na raz.

P.S. Ja wiem, że Ty wiesz, ale pomądrzyć się nie zaszkodzi - niektóre laski na to lecą, nieprawdaż Panie Doktorze? ;-)
Mój Drogi Januszu,

zgodzę się z Tobą, że "niektóre laski na to lecą". Rozumiem też, że jesteś na bieżąco z logiką. Jednak zachęcam Cię do zapoznania się z artykułem Adama Pawłowskiego, który ukazał się w 1998 na łamach Acta Universitas Wratislaviensis. Analizując ewolucję języka prawniczego, zauważa się rozbicie pola znaczeniowego spójnika "lub" na "lub" odpowiadające alternatywie rozłącznej oraz, na pozostające do niego w opozycji "lub/i" odpowiadające alternatywie nierozłącznej.

Poniżej załączam artykuł:
http://www.lingwistyka.uni.wroc.pl/~paw ... lowski.pdf

Bardzo chętnie podyskutuję z Tobą o tym w Białej, siedząc ze szkaneczką łiskacza przy ognisku ;) :biggrin

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » śr 23 wrz 2009, 09:52

czy wy Wy juz piwa nie pijacie??? tylko łiski i łiski....
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » śr 23 wrz 2009, 09:54

mryf zeznał: Luke=Sowa

KŁAMSTWO. Pokaż mryfie choćby jeden, tylko jeden post, który napisałem pod tym nikiem.

Jesteście manipulowani i wiedzeni jak barany na rzeź. Mówi się wam to co wygodne, a niekoniecznie prawdziwe. Tworzy się sztuczną rzeczywistość, że sprawa zaczęła się od jakiegoś tam posądzenia o nieorganizowanie zlotu. Sprawa jest banalna i miała być żartem. Gabas w rozmowie telefonicznej powiedział mi, że pomaga Lukowi w organizacji zlotu. Dopowiedziałem sobie trochę i zrobiłem zgryw. Luk się spiął a ja odpuściłem. Jaki to początek? Początek był w innym miejscu. Początek był tu: viewtopic.php?t=2331&highlight=grzeczniej+koledzy
Ale tego łatwiej nie dostrzec, bo trzeba by się ustosunkować i kto wie może pochwalić kogoś, a kogoś skarcić.

To teraz usłyszycie prawdę.
Luźny jest, a raczej był dziełem Sowy.
No i co, RAZIŁ w oczy? Bo jeśli nie to czemu został wycięty, gdy Luk śmiejąc się wszystkim w twarz zaraz nabluzga komuś, a ktoś inny wstawi ikonkę :faint ?
Więc jak, wolno siać fekalia na forum czy nie?

A bezpośrednio do mryfa: Nikt mnie tu nie będzie kopał na tym forum.

No i wszystko wyjaśnione.
Ostatnio zmieniony śr 23 wrz 2009, 09:58 przez SOWA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » śr 23 wrz 2009, 09:56

Widzisz Kawuś, z tym artykułem Pawłowskiego zetknąłem się po raz pierwszy.
Przeczytałem go teraz pobieżnie i myślę, że jest to jedna z wielu prac będącą niczym innym, jak tylko "rozdmuchiwaniem problemu", przysłowiowym robieniem wideł z igły. Chłopak chciał coś opublikować, było mu to potrzebne, to sobie strzelił cały artykuł, który można zastąpić dwoma słowami: "ewolucja języka". A właściwie nie tyle "ewolucja", co raczej "rozwój". Tak, to lepsze słowo. Ewolucja prowadzi do poprawienia ogólnych właściwości, czy wyspecjalizowania w danej dziedzinie, czyli do wykształcenia nowej, lepszej formy - jak w przypadku ewoluowania pewnych cech żywych organizmów, choćby naszych meneli ;-) Zaś rozwój - w kontekście, który mam na myśli, prowadzi do zmian. Jeszcze nie wiemy, czy zmian na lepsze (jak w przypadku ewolucji), czy na gorsze (jak w przypadku nowotworu).
Ja osobiście mam mieszane uczucia co do przytoczonego "lub/i". Jestem zdania, że okoliczność, iż nie każdy czai różnicę między alternatywą rozłączną "albo", a alternatywą nierozłączną "lub" (Ciebie bynajmniej o to nie posądzam) nie jest powodem, by tworzyć nowe formy. Ale nie muszę mieć racji...
Tak czy inaczej nie napisałem, że użyte przez Ciebie "lub/i" było błędne, lecz że było "niepotrzebne", że samo "lub", by wystarczyło. A z tym się chyba zgodzisz?
Reasumując - obaj mamy rację, tyle że okazuje się, iż Ty lubisz stosować nowinki językowe, ja zaś jestem tu konserwatystą ;-)
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin

Post autor: Kornik » śr 23 wrz 2009, 10:04

Lucek pisze:czy wy Wy juz piwa nie pijacie??? tylko łiski i łiski....
Od piwa brzuch rośnie i rośnie :P
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: Lucek » śr 23 wrz 2009, 10:08

wezdziec troche tego syfu na zlocik chetnie wciagne :P

dzon mam nadzieje ze w tym tekscie mnie nie ublizyles bo nie zrozumialem go w koncu jestem glupek(tamta osoba nie moze sie mylic).

a czy reasumujac na moj prosty jezyk to ta ewo to tak jak kiedys ludzie sie witali czesc a teraz witaj t.... ch...??

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: Lucek » śr 23 wrz 2009, 10:08

a od łiski co rosnie??

samoocena pewnie. bo ja pamietam jak sie kiedys sprobowalem łuka to mnie urosła troche....;]

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » śr 23 wrz 2009, 10:28

SOWA pisze:mryf zeznał: Luke=Sowa

KŁAMSTWO. Pokaż mryfie choćby jeden, tylko jeden post, który napisałem pod tym nikiem
możesz przytoczyć? bo mnie to umknęło i nie znalazłem?

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin

Post autor: Kornik » śr 23 wrz 2009, 10:40

Lucek pisze:a od łiski co rosnie??

samoocena pewnie. bo ja pamietam jak sie kiedys sprobowalem łuka to mnie urosła troche....;]
Napewno rośnie portfel producenta :) ale brzuch przynajmniej nie rośnie :)
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
Achmed
klepacz
klepacz
Imię: Marek

Post autor: Achmed » śr 23 wrz 2009, 10:56

SOWA pisze:To teraz usłyszycie prawdę.
Luźny jest, a raczej był dziełem Sowy.
No i co, RAZIŁ w oczy? Bo jeśli nie to czemu został wycięty, gdy Luk śmiejąc się wszystkim w twarz zaraz nabluzga komuś, a ktoś inny wstawi ikonkę ?
Więc jak, wolno siać fekalia na forum czy nie?

A bezpośrednio do mryfa: Nikt mnie tu nie będzie kopał na tym forum.

No i wszystko wyjaśnione.
To ja Ci teraz powiem przy wszystkich, pi.....l się palancie, nie bedziesz mnie nazywał hujem licząc na anonimowość netu, bo czy słowa "Vitka huje" nie są skierowane do czytających i wyrażające jasno i stanowczo twoje zdanie na ich temat?
Powiedziałem juz raz ze Lucek moze do mnie mówić "tempy ch...j*" bo się na to godzę, natomiast w twoim wykonaniu to juz lekka przesada i to druga w ciągu kilku miesięcy, personalnie to pierdoli mnie to czy masz zamiar teraz przeprosić czy nie dla mnie pokazałeś klasę nic dodać nic ująć.

Mam juz serdecznie dosyć twoich zagrywek i chorych zabaw, Sowa,Suwak,Luźny i kto wie co jeszcze, daj sobie na luz, powiedziałem co chciałem.

PS.Teraz możesz zacząć pierdolić jaki to ty jesteś poszkodowany i biedny, i ze wcale nie o to chodziło.
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II

ODPOWIEDZ