MOZE WARTO NIE PŁACIĆ MANDATU

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał

Post autor: Max_lt » wt 19 maja 2009, 09:20

jaroslawp pisze:...było odnośnie ucieczki z prędkością ponad 200 km/h, ...
I proponuję czytać całość, najlepiej trzy razy - może wtedy będzie ze zrozumieniem.
Przeczytałem. Trzy razy. Plus jeden raz wczoraj. Potem użyłem opcji find w przeglądarce. Zrozumienie nie przyszło.
W rewanżu proponuję przyznać się do napisania głupoty a nie tworzyć fakty których nie było.

m

jaroslawp
pisarz
pisarz
Imię: Jerry
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: jaroslawp » wt 19 maja 2009, 09:53

Max_lt pisze:Zrozumienie nie przyszło
:lol: Na to to ja już nie poradzę.

PS. Oglądałeś kiedyś program o którym mówi Kierownik i do którego odnoszą się te cztery punkty?
Ostatnio zmieniony wt 19 maja 2009, 09:59 przez jaroslawp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » wt 19 maja 2009, 09:59

W niektórych systemach prawnych powiedziane jest wprost: dowody pozyskane w sposób nielegalny (w skutek przekroczenia przez funkcjonariuszy uprawnień) nie mogą być wykorzystane przeciwko obwinionemu/oskarżonemu.
W Polsce tak nie jest.

Przykład: Wacek idzie sobie podzidować. Nagle słyszy ryk syren, a w lusterku widzi migającego koguta. Zjeżdża od razu na pobocze. Policjanci pokazują film, na którym przez 3 minuty widać, jak Wacek zapier**la, a policja siłą rzeczy równie szybko gna za nim. Oczywiście nieoznakowanym radiowozem. Wacek się wścieka, bo przecież natychmiast po włączeniu sygnałów zatrzymał się. Nie przyjmuje mandatu, sprawa trafia do sądu grodzkiego. I tu muka - to, że policjantom nie było wolno tak gnać za Wackiem nim włączyli sygnały świetlne i dźwiękowe, to nie jest argument, który zwolni chłopaczynę od odpowiedzialności. Mandat i tak dostanie. Ścigającym go policjantom Wacek może utrudnić życie pisząc na nich skargi, że przekroczyli uprawnienia itp., ale mandat i tak będzie.

Swoją drogą najwięcej na ten temat powinni wiedzieć sami policjanci, których na naszym forum jest przynajmniej trzech. Może oni powiedzą dokładnie jak to wygląda z ich strony...
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz

Post autor: Max_lt » wt 19 maja 2009, 10:37

jaroslawp pisze:Oglądałeś kiedyś program o którym mówi Kierownik i do którego odnoszą się te cztery punkty?
Teraz Kolega zmienia czytanie ze zrozumieniem na oglądanie ze zrozumieniem. Ciekawe jak daleko posunie się w wymyślaniu argumentów dla obrony bzdury którą napisał.

Było trzeba siebie posłuchać.
max_lt pisze:wiem, że komentarz był nie potrzebny. "Z głupim nie dyskutuj, bo zniży cię do poziomu głupoty i tam pokona bo ma doświadczenie"
Ostatnio zmieniony wt 19 maja 2009, 10:52 przez Max_lt, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz

Post autor: Max_lt » wt 19 maja 2009, 10:40

A program czasem oglądam. Szczególnie podobał mi się odcinek w którym "morderca chciał zabić dziecko". Rzeczony morderca wiózł 130km/h 13 letniego syna na plecaku. PO pustej drodze. Obaj super ubrani.
Vivat media vs. motocykliści.

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » wt 19 maja 2009, 11:30

mnie milicjant mowil ze nie maja jak zatrzymac. tylko doganiajac i blokuja np no bo jak inaczej. kolczatki nie rozstawia
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

jaroslawp
pisarz
pisarz

Post autor: jaroslawp » wt 19 maja 2009, 11:50

Max_lt
A ja widziałem w tym programie jak idiota w dresie i adidasach wiał przez miasto glinom rozwijając wg pomiarów nawet 220 km/h.
Albo jak gościu wylatuje z prawego zakrętu tuż przed ciągnikiem rolniczym i to jednym z większych.
Rozumiem, że wg Ciebie to są normalne zachowania :?:

Właśnie pokazałeś, że zachowujesz się jak większość ludzi w mediach, czyli: jak jest motocyklistą to twierdzi, że jest dobry co by nie robił, a inni są źli. Jak nie jest motocyklistą, to mówi, że motocykliści są źli a reszta dobrzy.

Ja mam zwyczaj trzymać swoją opinię po środku. Więc przykład który przedstawiłeś, to rzeczywiście lekka przesada. Ale te opisane wyżej, to przegięcie, i jak taki się zabije to mi go napewno żal nie będzie.

jaroslawp
pisarz
pisarz

Post autor: jaroslawp » wt 19 maja 2009, 11:53

Max_lt pisze:max_lt napisał/a:
wiem, że komentarz był nie potrzebny. "Z głupim nie dyskutuj, bo zniży cię do poziomu głupoty i tam pokona bo ma doświadczenie"
Każdy sądzi innych wg siebie.

GaBaS
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: GaBaS » wt 19 maja 2009, 12:17

komentatora lub gościa co teksty pisze w Uwaga Pirat to bym za jaja powieśił :twisted:
GaBBaS

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz

Post autor: Max_lt » wt 19 maja 2009, 12:46

jaroslawp pisze: idiota w dresie i adidasach wiał przez miasto glinom rozwijając wg pomiarów nawet 220 km/h.
Nie twórz na nowo historii którą uprzednio skomentowałeś. Nie zmieniaj kontekstu.

Było tak:
kierownik pisze: ścigają motocyklistę, który pod wpływem emocji (ściga go auto na gałach) wyleciał z trasy... facet mógł się zabic.
i przypomnę Twój komentarz:
jaroslawp pisze:A co to komu przeszkadza :?: Jak by nie chciał się zabić to by jechał wolniej.
Dalszą dyskusję uważam za zbędną.

jaroslawp
pisarz
pisarz

Post autor: jaroslawp » wt 19 maja 2009, 12:53

Jak by jechał wolniej to by nie wypadł. Pozatym po co uciekał policji na sygnale? Pewno łudził się, że motorem ucieknie przed samochodem. No cóż, tylko się łudził.

Masz rację można zamknąć dyskusję, gdyż nasze podejście do świata jest na tyle odległe, że i tak nie dojdziemy do porozumienia.

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » wt 19 maja 2009, 12:57

jaroslawp pisze:Max_lt
A ja widziałem w tym programie jak idiota w dresie i adidasach wiał przez miasto glinom rozwijając wg pomiarów nawet 220 km/h.
Albo jak gościu wylatuje z prawego zakrętu tuż przed ciągnikiem rolniczym i to jednym z większych.
Rozumiem, że wg Ciebie to są normalne zachowania :?:
Człowieku a kto tak powiedział ?
GaBaS pisze:komentatora lub gościa co teksty pisze w Uwaga Pirat to bym za jaja powieśił :twisted:
Luke pisze:trzymajac je w zebach??? :*
A nawet w zębach, a co ;-)

jaroslawp pisze:nasze podejście do świata jest na tyle odległe, że i tak nie dojdziemy do porozumienia.
DIALOG czyni człowieka istotą społeczną. Dialog. Także - dogadać zawsze się można.

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz

Post autor: Max_lt » wt 19 maja 2009, 13:05

jaroslawp pisze:nasze podejście do świata jest na tyle odległe, że i tak nie dojdziemy do porozumienia.
Różni nas stosunek do ludzkiego życia.

Awatar użytkownika
Max_lt
teksciarz
teksciarz

Post autor: Max_lt » wt 19 maja 2009, 13:08

Dzięki Rinas za wsparcie. A na marginesie widziałem u Sowy Twoją Piękną - sklei się i będzie jak nowa!
Pozdr.,m

jaroslawp
pisarz
pisarz

Post autor: jaroslawp » wt 19 maja 2009, 13:28

rinas pisze:Człowieku a kto tak powiedział ?
Nikt, to po prostu moje subiektywne wrażenie po wrzuceniu do jednego worka tych trzech przypadków.

ODPOWIEDZ