Bomber na sejm

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Re: Bomber na sejm

Post autor: St@ry » czw 22 lis 2012, 09:15

I tu Fred masz dużo racji. Dla tych,którym daleko do parlamentu:nie mylcie medialnego wizerunku polityków z rzeczywistością.Oni naprawdę odrobili lekcje z makiawelizmu.Kłótnie są przy włączonych kamerach a w zaciszu lokali gastronomicznych załatwiane są interesy w tle których niekoniecznie jest dobro Polski jest priorytetem.Jeśli chodzi o kłopot taty armena,to był projekt,nie pamiętam czy rangi ustawy czy rozporządzenia nakladajacy na urzędnika wzięcie pełni odpowiedzialności za wydawane decyzję,ale jak to zwykle bywa przepadł i słuch po nim zaginął.Wydaje mi się,że nie pozostaje Wam nic innego jak mądry i oddany prawnik.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek
województwo: mazowieckie

Post autor: armen1pl » czw 22 lis 2012, 09:22

Udało nam się dotrzeć do kierowcy który woził paliwo nam i innym ludziom.

Co się okazało, kierowca w bardzo podobnych sprawach zeznawał w sądzie juz kilkanascie razy. Nam też obiecał pomoc.
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » czw 22 lis 2012, 19:12

St@ry nie wiem o co Ci chodzi, forum jest od tego żeby wyrażać swoje zdanie. Wg mnie nie tylko na temat motocykli ale na każdy temat, począwszy od cycków, na polityce i tym co z nią związane kończąc :)

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » czw 22 lis 2012, 21:32

Ivan, uważam że jako Polacy strasznie się rozgadani zrobiliśmy.Może warto wziąć pod uwagę,że mowa jest srebrem a milczenie złotem,poza tym każda przemoc robi przemoc.Rozmowa o ekstremiźmie jest do przyjęcia a jego pochwalanie już nie. Wolę łączyć niż antagonizować. Armen1 bardzo się cieszę,że pojawiło się światełko w tunelu.3mam kciuki za sukces.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » pt 23 lis 2012, 00:17

St@ry, chyba nie zrozumiałeś tematu. Może niejasno się wyraziłem. Nie chodzi o pochwalanie extermizmu, Brunona K. ani pomysłu wysadzenia sejmu.

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » pt 23 lis 2012, 07:54

St@ry, tak to już jest, że każdy Polak się zna na polityce i samochodach (wcześniej skokach narciarskich i F1) :)
I nie chodzi wcale o pochwalanie prób terrorystycznych tylko o sposób w jaki zostało to zdemaskowane oraz to że jest wiele wariatów, dla których życie ludzkie nic nie znaczy...
Poza tym musimy liczyć się z tym, że cały czas jesteśmy inwigilowani (choć może to za mocne słowo...) i ktoś czuwa żeby nie pojawiały sie pomysły terrorystyczne.
Zdecydowanie jestem za tym, żeby łączyć a nie dzielić i zgadzam się z Tobą że przemoc rodzi przemoc. Ale z drugiej strony jak się coś dzieje źle to warto to naświetlić i pokazać a nie siedzieć cicho lub uciekać za granicę.
To że koleś był zdesperowany do takiego czynu świadczy o tym, że społeczeństwo powoli staje się wkur...ne na obecną sytuację polityczną a przede wszystkim gospodarczą. Z kolei agresja w polityce nakłania ludzi do drastycznych czynów, vide koleś co w Łodzi zaatakował biuro poselskie PiS czy teraz ten bomber. Za granicą też jest wiele przypadków ataków powiązanych z polityką co podpowiada ludziom niezrównoważonym że jest to sposób żeby uderzyć w przeciwnika.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » pt 23 lis 2012, 09:54

Ivan dobrze prawi.

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz