Co to za owiewki? (Cebulka)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Fallen
pisarz
pisarz
Imię: Karol
województwo: mazowieckie

Re: Co to za owiewki? (Cebulka)

Post autor: Fallen » ndz 08 kwie 2012, 18:56

juhass pisze:Znajomej, dokładnie taką cebulę z owiewkami five stars, serwisuje.
Na prawdę wdzięczne moto. Lekkie proste w budowie i przyjemne w obyciu, jednak co do samych owiewek to moim zdaniem nie warto.
Od razu widać, że jest to ciało obce na tym moto, choćby po sposobie mocowania ich i spasowaniu. Materiały tez nie są za szczególne jeśli chodzi o te plastiki- są dość kruche, ale może to kwestia wieku moto i owiewek (97). Fakt, moto w tych plastikach wygląda poważniej i jest... większe jednak dla kogoś ponad 175cm brakuje miejsca na kolana i uderza się nimi w owiewki.
Ja bym zdecydowanie celował w N-kę, ale to Twoja decyzja.
Ta na początek na pewno będzie N'ka do pierwszych szlifów na moto (świadomość tego, że przy pierwszej lepszej przewrotce byłbym 2,5 k do tyłu nie jest zbyt zachęcająca do trenowania umiejętności) :) Myślałem nad VFR na początku, ale po tym jak usiadłem na Vitku Gregorego to raczej myślę, że nie dał bym rady szczególnie, że jedyne przejażdżki miałem jeszcze na motorynce :wink: no i CZ350 ale jako plecak jeszcze jako dzieciak :)
Co do ofert z forum CB500 to dzięki za cynk już się zarejestrowałem i pisałem z kolegą z krk i też wygląda moto fajnie, ale cóż... na razie muszę ostygnąć i zabrać się za licencjonowanie i może jeszcze w tym sezonie wystartuję już jako Owners cebuli :)
a tak przy okazji to ciekawe gdzie tą sztukę trzymali...: http://otomoto.pl/honda-cb-cb500-sprowa ... 16634.html
ale cena pyszna:)

Dzięki za odp i Pzdr
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Er­ra­re hu­manum est

Awatar użytkownika
juhass
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: śląskie

Re: Co to za owiewki? (Cebulka)

Post autor: juhass » pn 09 kwie 2012, 10:18

Fallen pisze: a tak przy okazji to ciekawe gdzie tą sztukę trzymali...: http://otomoto.pl/honda-cb-cb500-sprowa ... 16634.html
ale cena pyszna:)
Ot typowy parkingowy, zapomniany angol. Jakby kosztował 2 tysie, był prosty i jeżdżący to bym brał do podłubania. :)

ODPOWIEDZ