grajewo i okolice pomoc w sprawie fotoradaru

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Re: grajewo i okolice pomoc w sprawie fotoradaru

Post autor: adjar » czw 12 sty 2012, 12:19

brylek22 pisze: ja 1.5 roku temu dostałem 2 mandaty od straży z człuchowa i jeszcze jednej gminy gdzie wyłudzją pieniądze za pomocą fotoradaru, mandaty przyjołem i nie zapłaciłem za nie, przyszło upomnienie po pół roku, olałem i do teraz cisza, nawet ze zwrotu z podatku nie zabrali zobaczymy jak w tym roku bedzie
A to nie jest tak, ze niezaplacenie w terminie oznacza automatycznie nieprzyjecie mandatu i teoretycznie sad? Bo raz mi sie zdarzylo dostac z fotoradaru i z tego, co pamietam, tak sprytnie tam bylo napisane. Zupelnie inaczej, niz w przypadku mandatu od patrolu, wtedy kwitujesz przyjecie na miejscu.

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Post autor: brylek22 » czw 12 sty 2012, 14:38

Tak ale mi najpierw przyszło pismo ze zdjęciem, i miałem wtedy trzy opcje do wyboru, to pismo trzeba było im odesłać i dopiero wtedy przychodził mandat wypisany. Z jednej gminy miałem pismo z kopertą zwrotną i opłatą z opłatą za przesyłkę, z drugiej nic nie było więc musiałem dołożyć kopertę i znaczek. Napisał im trochę że naciągają ludzi tymi fotoradarami bo inaczej tego nie można nazwać ( miejsce montażu fotoradaru), a na kopertę ich nie stać, że szanująca się gmina, dbająca o swój wizerunek dokłada kopertę z opłaconą przesyłką i z tej gminy dostałem mandat mniejszy o 20zł niż było w pierwszym piśmie czyli propozycji wyboru mandatu.

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: adam.ada » wt 17 sty 2012, 19:56

Sprawa zakończona , tablice ostrzegawcze są , więc wszystko zgodne z obowiązującym prawem , podjechałem , w siedzibie Straży dwie młode dziewczyny więc dałem sobie radę , zamieniłem na 100 PLNów ale bez punktów . Następnym razem uwaga na ciemno zielonego Kangura stojącego na poboczu z fotoradarem za przednią szybą .
Adam

ODPOWIEDZ