Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
-
benito
- ostry klepacz

- Imię: Jarek
- województwo: mazowieckie
-
Kontakt:
C_L_K pisze:Nadal uważam, że ip4 jest wart polecenia
Prawda...w 100%
Po niezliczonej ilosci Nokii (nadal twierdze ze jeszcze 2 lata temu byly swietne)
HTC (z systemem WM5 i 6)
Iphone 4 dla mnie jest rewelka.
Wszystko w temacie
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
-
diablique
- klepacz

- Imię: Ann
-
Kontakt:
autor: diablique » czw 27 sty 2011, 11:00
nie ma telefonu, który mozna polecic w 100% bo wszystko zalezy na jaki egzemplarz sie trafi...
ja mam nokie 6500s i uwazam ze to takie samo awaryjne gówno jak samsung, którego miałam poprzednio....
wrocila z naprawy 2 tyg temu i niestety znow musze oddac bo sie restartuje i zawiesza

sam musisz wiedziec czego chcesz od telefonu i wybrac pod siebie nie sugerujac sie opiniami ludu...
i liczyc na to ze trafisz akurat na dobra sztuke
-
stoodent1
- pisarz

- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
-
Kontakt:
autor: stoodent1 » czw 27 sty 2011, 11:31
Z tymi modelami właśnie jest różnie.
Ja mam e52 i bateria i głośnik inne rzeczy które komuś tam się posypały są w jak najlepszym porządku.
Ja swój telefon mam 6miesięcy może krótko ale wydzwonione mam już 32h i wszystko ok.
Dodatkowy plus to darmowa nawigacja którą się posiłkuje gdy nie mam właściwego navi pod ręką.
Także ja polecam

-
abgarman
- teksciarz

- Imię: Łukasz
C_L_K pisze:
Nadal uważam, że ip4 jest wart polecenia jako trwały, niezawodny, rozbudowany pod kontem multimediów i internetu telefon z bardzo prostym i intuicyjnym menu.
C_L_K - jako wieloletni użytkownik iPhone'a (od pierwszej generacji) zgadzam się z Tobą w 100%. Nie wiem jakiego komputera używasz, ale prawda jest taka, że w pełni funkcjonalność telefonu można wykorzystać dopiero z makiem. Ludzie często dotykając iPhone pierwszy raz mają styczność z iTunes'em i nie podoba im się synchronizacja muzyki z wykorzystaniem bibliotek tego programu itd.
Natomiast jak ktoś uzywa OSX'a to będzie zachwycony. Jako optymalne rozwiązanie proponuję przesiadkę na iPhone'a i zmianę Windozy na OSX/Apple

Meet the VFighteR
---------------------------------------
Wcześniej: Honda Deauville 650
Teraz: Honda VFR 800 '98
-
adi610
- klepacz

- województwo: podkarpackie
-
Kontakt:
C_L_K Problemy które opisywałem w 3 występują również w 4. Nadal problem z parowaniem urządzeń BT, nadal brak funkcji kopiuj wklej (przydatne przy wysyłaniu wizytówek). Problem z działaniem WiFi (spróbuj połączyć się z 3G będąc w zasięgu WiFi). Takie niedociągnięcia to trochę jak pojemność zbiornika paliwa czy kufrów w nowej VFR1200, wydaje się że jest ok ale ...
Jedna rzecz przy której będę się upierał to, że warto porównać iPhona z alternatywnymi telefonami
-
C_L_K
- ostry klepacz

- Imię: Rafał
Funkcja kopiuj-wklej jest dostępna od dobrze ponad roku (w 3 i w 4 bo to ten sam soft). Nigdy nie miałem problemu ze sparowaniem urządzenia BT (słuchawki, zestaw głośnomówiący). Jedyny mankament (?) w obsłudze BT jest taki, że nie da się przesłać przez BT pliku z tel. na tel. Jeśli dla kogoś jest to ważne no to faktycznie jest "minus". Akurat z WiFi korzystam bardzo często, praktycznie cały czas (w domu, w pracy, w "mieście") i uważam, ze działa wyśmienicie. A po co miałbym się łączyć po 3G skoro jestem w zasięgu WiFi? Jak tracę zasięg to automatycznie przeskakuję na 3G. Jak jestem w 3G i pojawia się WiFi to przełącza na WiFi. Jeśli ktoś bardzo chce to zawsze może wyłączyć obsługę sieci bezprzewodowej i latać cały czas na 3G.
Przy porównaniach zawsze się okaże, ze ten ma lepsze to a tamten tamto. Moim subiektywnym zdaniem iPhon ma wszystko (no może prawie wszystko)

czego może potrzebować duży chłopiec.
-
marcinskc
- pisarz

- Imię: Marcin
-
Kontakt:
A ja od siebie mogę dodać, że bardzo dobrze sprawuje mi się HTC Desiere.
-
KidRackBrawura
- pisarz

- Imię: Tomasz
- województwo: wielkopolskie
autor: KidRackBrawura » pt 28 sty 2011, 22:40
co weekend bawię się IP4, sam mam Desire. MOja ocena - IP jest baaardzo ładny ergonomiczny prosty dość intuicyjny, ale w stosunku do nowych androidów (>2.2) jest mniej rozbudowany, sam sobie odpowiedz czy to wada czy zaleta. IP ma serio super wyświetlacz - na oko laika widać jego przewagę nad desire chociaż na tym drugim też jest świetny. Desire to mały komputer. Jeśli pójdziesz w androida to będziesz musiał poświęcić chwilę czasu żeby ten system ogarnąć. Powiem tylko tyle - na szybko ugięcia, naprężenia etc w prostych belkach liczę przy pomocy aplikacji na andku, wymiarowanie dwuteowników to samo. Jeśli chodzi o multimedia zwłaszcza te związane z netem to wg mnie Android>IP4.
jak dla mnie - chcesz prosty telefon z fajnymi funkcjami do tego bardzo ładny, poręczny i drogi w odsprzedaży? IP4
Nowe Androidy to małe komputery i centra multimedialne/internetowe w jednym. Jeśli pójdziesz w Androida to rozważ też Galaxy S. raczej lepszy niż desire.
-
WiktorVFR
- klepacz

- Imię: Wiktor
-
Kontakt:
autor: WiktorVFR » sob 29 sty 2011, 08:35
ja mam Sony Ericssona XPERIA X10 i jestem zadowolony - polecam.
-
Stuwka
- klepacz

- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
-
Kontakt:
Ja tam nie wiem ale ja mam nokie n95 8gb przeżytek na maxa ale ... jak dla mnie telefon nie powinien mieć dotykowe wyświetlacza (telefon to telefon a nie jakaś zabawka takie moje zdanie) 100 tyś razy spadł, 2 razy wykopał się w rozpuszczalniku, pomalowałem go lakierem bez barwnym, z 4 tyś kilometrów jak nie więcej przejechał w pustym kufrze razem z portfelem już mija 3 rok i nic telefon dalej chodzi ale bateria już czymie tylko 2 dni.
Pozdro.
RC 36 II 96r.
Żyje się po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )
Co mogę powiedzieć o użytkownikach forum ?
yes we can!!
Głośno mówie i Głośny mam wydech, krótko mówiąc jestem z Południa czyli Góral nisko pienny

-
C_L_K
- ostry klepacz

- Imię: Rafał
No! Nareszcie ktoś opisał prawdziwe wady iPhona.
Dzięki Kawuś, bo już zaczynałem wierzyć, że mam Supertelefon.

-
Hubu
- klepacz

- Imię: Hubert
nie chciałem tego robić, ale Celo mnie zmusił...
spróbujcie się zmierzyć z moją Nokią 6233...nawet IP5 nie daje rady.