Firma kurierska DPD

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » wt 11 sty 2011, 17:34

Na wyspach Dostarczają w ten sposób jeżeli nikogo nie ma to sami podpisują i potrafią wejść od zaplecze na posesją i zostawić w ogródku :grin: , fakt że jak sąsiad sobie przypomni że coś przyszło to przyniesie .

Z reklamacją oczywiści nie widzę przeciwwskazań jeszcze jedną do sklepu powinieneś Wysłać gdzie zamawiałeś lub zadzwonić bo Skasować pocztę żaden problem ;-) .

Jesteś klientem Tak czy Nie :smile:
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Jarecki2102
pisarz
pisarz

Post autor: Jarecki2102 » wt 11 sty 2011, 20:12

marcinskc pisze: Chłopie jakbyś dobrze przeczytał post to umiałbyś wyciągnąć wnioski. Po pierwsze dzwoniłem do nich o 16:40, po drugie pracują do 18:00, po trzecie wydawanie komuś przesyłki bez potwierdzenia jego tożsamości jest co najmniej nieodpowiedzialne.
I masz rację i nie. Sporo wysyłam kurierem i wiem, że pomimo tego, że pracują do obojętne 18.00 może 20.00 to rzeczą oczywistą jest brak możliwości obsłużenia na raz np 10 klientów o godz powiedzmy 17.00. Z jednej strony mieszczą się nieopodal ciebie ale może akurat kurier, który obsługuje twój rejon ma powiedzmy do obsługi kilka firm od których odbiera paczki po 17.00.

Ja jak wysyłam to wiem, że akurat ode mnie kurier z konkurencyjnej firmy odbierze paczkę w okolicach 15.00 i choć bym chciał żeby odebrał o 12.00 bądź np. o 17.00 to i tak nie przyjedzie bo w tych godzinach obsługuje inny teren.

a z tym wydaniem paczki to żenada

Awatar użytkownika
marcinskc
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: marcinskc » wt 11 sty 2011, 21:04

bartpa pisze:nie wiem jak cos mozna dobrze przeczytac jednak ad rem
Jak? Ze zrozumieniem!!!!
Ad. 1. Jestem po logistyce i specjalności organizacia technik transportowych.
Ad. 2. Piszę specjalnie dla Ciebie kolego po raz 3ci. Tak nie zapłaciłem bo płacił za to sklep. Understand? Czy jeszcz raz?
Ad. 3. Ale o co chodzi? Sprawe uważam za załatwioną bo mam na nich wyeebane.
Ad. 4. Błedem było wybranie DPd, ale nie miałem na to wpływu.

Awatar użytkownika
kamil grudziadz
klepacz
klepacz
Imię: Kamil
województwo: kujawsko-pomorskie
Kontakt:

Post autor: kamil grudziadz » wt 11 sty 2011, 22:24

ja kiedys zamowilem w dpd wedke,oczywiscie kurier dostarczyl ja polamana-odbierala zona,nie zdazyla nawet luknac i kurier prysnal.jak wrocilem z pracy myslalem ze zrobie zamach terrorystyczny na dpd.kurier dostarczyl,kwitek podpisany i po sprawie.teoretycznie-zadzwonilem do tego kuriera i sam nie wiem jakim cudem mi sie to udalo,ale na drugi dzien przyjechal,spisalismy nowy protokol z uwzglednieniem szkody i po dlugich bojach zostaly mi zwrocone pieniadze.teraz bede zawsze rozpakowywal zanim podpisze protokol,i w dupie bede mial ze kolo sie spieszy.
Obrazek

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » wt 11 sty 2011, 22:46

marcinskc pisze: Jak? Ze zrozumieniem!!!!
Ad. 1. Jestem po logistyce i specjalności organizacia technik transportowych.
Ad. 2. Piszę specjalnie dla Ciebie kolego po raz 3ci. Tak nie zapłaciłem bo płacił za to sklep. Understand? Czy jeszcz raz?
Ad. 3. Ale o co chodzi? Sprawe uważam za załatwioną bo mam na nich wyeebane.
Ad. 4. Błedem było wybranie DPd, ale nie miałem na to wpływu.
Osobiscie bym tak tego nie zostawial. To zupelnie jak pozwolic zlodziejowi ukrasc cukierka, a badz pewien, ze nastepnego dnia nie bedziesz mial samochodu. Istnieje taka instytucja badz osoba nazywana rzecznikiem praw konsumenta. Jemu placa za rozwiazywanie takich sporow, wiec dlaczego z tego nie korzystac. Z doswiadczenia wiem, ze wystosowanie pisma z odpowiednim zbiorem paragrafow rzecznikowi nie zajmuje wiele czasu. A mozna wiele zyskac.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
bartpa
zadomowiony
zadomowiony
Imię: bartek
Kontakt:

Post autor: bartpa » śr 12 sty 2011, 20:16

dzisiaj sasiadka przyniosla mi paczke zostawij ja koles z dpd ....
jescze gdyby byla fajna, a to taka harda piedziesiatka... :sad:
przeginaja pale z dostarczaniem bez podpisow lub podpisami osob niespokrewnionych
zadzwonie jutro jak czas pozwoli ciekawe co mi powiedza :roll: :)

Siodemka natomiast zostawila kartke w drzwiach z prosba o kontakt - dostarcza mi jutro do firmy :) to mi sie podoba

Duzym minusem ktory zauwazam jest to ze nie dzwonia wczesniej , sadze ze wynika to z tego ze nia maja czasu a i pewnie tel firmowych takze

ps nie bede komentowal reszt poniewaz moje zdanie sie nie zmienilo , autor jak ochlonie to inaczej na sprawe popatrzy :)
pozdro

ODPOWIEDZ