Szukanie VFRy-moje wrażenia ;p

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Johann
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Marcin
województwo: kujawsko-pomorskie

Re: Szukanie VFRy-moje wrażenia ;p

Post autor: Johann » wt 15 sty 2013, 16:21

Koobsky pisze:Dlatego też napisałem, że najlepiej pożyczyć bo na jeden raz to trochę sporo kasy. Oczywiście w stanach to kosztuje 5 dolarów...
Oczywiście nie robi nic więcej niż żaneta z linka w połączeniu z wężykiem fi 6 mm.
Nie czyń jak ja czynię. Czyń jak nauczam.

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz
Imię: Bartłomiej
województwo: podlaskie

Post autor: Słowiu » wt 15 sty 2013, 17:07

Fryt pisze:Olaboga!! Słowiu Piękna jest!! moje Gratulacje! w takim stanie to naprawdę warto kupić sprzęta!
Szerokości Bro! :D
Dzięki Przyjacielu za słowa uznania,naprawdę miło mi słyszeć pochlebne komentarze.Nie to że się chwalę,bo do tego mi daleko ale uwierz mi że na żywo wygląda przepięknie,jest w takim stanie że naprawdę będzie mi ciężko nią wyjechać i sprawić żeby się zakurzyła ;p
Kolorystyka któa mi się nie podobała początkowo,teraz sprawia że motor jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju,dźwięk silnika dzięki tłumikowi Bosa jest niesamowicie grzmiący i przeszywający,SV 650 mojego Brata tak chodzi a to przecież rzędówka.Jestem zachwycony tym motorem,tym egzemlarzem,mam nadzieję że będzie tak samo pięknie jeździł jak wygląda.Najgorsze że wiosny nie widać ;/ ale zdawałem sobie z tego sprawę kupując motor w zimę ;p
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek
województwo: mazowieckie

Post autor: armen1pl » wt 15 sty 2013, 17:09

jak sv650 to rzędówka to ja jestem ksiądz ;)

a dla niewtajemniczonych w temat to vfr rocznicówka wygląda jak po dzwonie poskładana ;) mogli lepszą kolorystykę wymyślić.
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » wt 15 sty 2013, 17:21

Przepraszam bardzo Vka :D
Myslałem o jednym a napisałem o drugim ;p
Dokładnie tak jest,w tym malowaniu dla zwykłego Kowalskiego wygląda nieco dziwnie ;p
Mogli wymyslić i wymyślili,Czerwona Rocznicowa wygląda lepiej :)
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » wt 15 sty 2013, 18:01

Słowiu pisze:Dokładnie tak jest,w tym malowaniu dla zwykłego Kowalskiego wygląda nieco dziwnie ;p
Tu się bracie mylisz chyba że jestem niezwykły :lol

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » wt 15 sty 2013, 18:08

puzon pisze:
Słowiu pisze:Dokładnie tak jest,w tym malowaniu dla zwykłego Kowalskiego wygląda nieco dziwnie ;p
Tu się bracie mylisz chyba że jestem niezwykły :lol
Każdy z Nas jest niezwykły na swój sposób i niech tak zostanie ;p

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek
województwo: mazowieckie

Post autor: armen1pl » wt 15 sty 2013, 18:09

Ze tak powiem Słowiu podchodzisz subiektywnie do sprawy ;)

Ja mam srebrną ale uważam że czerwona najładniejsza i najszybsza ;)
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » wt 15 sty 2013, 18:25

armen1pl pisze:Ze tak powiem Słowiu podchodzisz subiektywnie do sprawy ;)

Ja mam srebrną ale uważam że czerwona najładniejsza i najszybsza ;)
Ja mam Czerwono-Srebrną a uważam tak samo jak TY że Najlepiej wygląda Czerwona :) i tak jak mówisz szybsza jest ;p
Golfa mam w tym kolorze jest najszybszą dwójką w mojej mieścinie i chciałem mieć komplet z motorkiem ;p
Połowicznie się udało,Jej czerwona połowa pasuje do koloru nadwozia,srebrna do polerowanych felg ;p

Awatar użytkownika
Hesper
bywalec
bywalec
Imię: Tomek
województwo: lubelskie

Post autor: Hesper » wt 15 sty 2013, 21:09

Cześć. Nie chciałem zakładać nowego tematu, że przypadkiem nie dostać bury, także zapytam tu:
Czy mam szansę dostać VFR 800fi z [1998-2001] za jakieś 8 000 złotych? Wiem, że nie będzie to cacuszko, ale zastanawiam się czy dostanę egzemplarz, który nie okaże się ruiną. Nie jeżdżę zbyt dużo, dopiero się uczę a chciałbym coś, czego nie będę więcej naprawiać w garażu niż jeździć. Niestety w przypadku NSRki tak mi się trafiło, że wiecznie coś się psuło i wyjeżdżając gdzieś dalej człowiek miał obawę, czy nie rozkraczy się gdzieś na trasie.

Jakiś czas temu wpadła mi w oko ta sztuka:
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-honda ... c543;r:8;s:

Kasę dozbieram pewnie w okolice maja-sierpnia, jeśli trafi się coś pewnego ale za to droższego, to może wezmę kredyt. Na chwilę obecną chciałbym jednak coś w okolicach 8-9 tysięcy złotych - nawet do inwestowania - bo to ma być motocykl na dłuższy czas, więc gdyby trzeba było w niego włożyć kilka tysięcy złotych to wolałbym taką wersję niż wykladanie 12tys zł. na start, bo takiej kasy nie mam i ciężko będzie ją zdobyć...
Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » wt 15 sty 2013, 21:36

Słowiu gratuluję,ładna sztuka,fajnie że w ,,okolicy,, sa dwie 800fi,Ja swoją ogarniam na dniach także też się pochwalę.

Hesper masz PW ode mnie.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » wt 15 sty 2013, 22:33

Hesper pisze:Czy mam szansę dostać VFR 800fi z [1998-2001] za jakieś 8 000 złotych?
owszem że dostaniesz ale nie będzie to miss wśród VFRek,ja przerabiałem właśnie ten temat,miałem do kupienie za 8 z groszem ale była zmalowana,opony do wymiany,hamulcy nie było i w dodatku nie chciała odpalić,oceniliśmy że do dołożenia było ze 2 tysiące.Stwierdziłem że lepiej dołożyć i dobrze że tak zrobiłem bo teraz mam naprawdę Rodzynka :hooray
Buła pisze:,fajnie że w ,,okolicy,, sa dwie 800fi,
Dzięki Bardzo,pewnie że fajnie,mamy do siebie rzut beretem także w sezonie będzie z Kim polatać.Pozdro

Awatar użytkownika
Fryt
teksciarz
teksciarz
Imię: Krystian
województwo: pomorskie

Post autor: Fryt » wt 15 sty 2013, 22:56

Hesper pisze:Cześć. Nie chciałem zakładać nowego tematu, że przypadkiem nie dostać bury, także zapytam tu:
Czy mam szansę dostać VFR 800fi z [1998-2001] za jakieś 8 000 złotych? Wiem, że nie będzie to cacuszko...
Kolego ja osobiście kupiłem za śmieszne pieniążki, co prawda po szlifie ale serducho i osprzęt jak np. opony, napęd, klocki ma TOP! więc powiem CI jak dobrze zapolujesz to i za dużo mniej znajdziesz.
Moim zdaniem jak nie masz kasy to kup sobie taką jak ja po szlifie ale zdrową, plastiki z czasem kupisz, pokleisz, pomalujesz a sprzęt w garażu stać i oko cieszyć będzie! 8)
Odpowiedz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

Awatar użytkownika
Hesper
bywalec
bywalec
Imię: Tomek
województwo: lubelskie

Post autor: Hesper » śr 16 sty 2013, 00:02

Dzięki za odpowiedzi, będę się rozglądał powoli. Co do motocykli po szlifie, boję się tylko, żeby tam coś więcej nie było uszkodzone, coś poważniejszego, żebym się nie wpakował w jakąś maszynę z pęknięta ramą, co sprzedawca może ukrywać. Tak czy siak będę ciągnął ze sobą speca od motocykli więc może uda się nie władować w jakieś padło. Jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie, ale zapewne będę Was systematycznie nękać pytaniami na forum. Dzięki jeszcze raz za odzew.

Johann
zadomowiony
zadomowiony
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Johann » śr 16 sty 2013, 08:13

Hesper pisze:Dzięki za odpowiedzi, będę się rozglądał powoli. Co do motocykli po szlifie, boję się tylko, żeby tam coś więcej nie było uszkodzone, coś poważniejszego, żebym się nie wpakował w jakąś maszynę z pęknięta ramą, co sprzedawca może ukrywać. Tak czy siak będę ciągnął ze sobą speca od motocykli więc może uda się nie władować w jakieś padło. Jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie, ale zapewne będę Was systematycznie nękać pytaniami na forum. Dzięki jeszcze raz za odzew.
Napisałem długiego posta, ale mi go wcięło.
Krócej:

Za 6900zł (albo i mniej, musiałbym sprawdzić umowę) kupiłem rc46 '98.
Do wymiany były:
-obie opony
-łożysko główki ramy
-płyn hamulcowy i sprzęgłowy
-klocki z tyłu

W standardzie za to:
-hugger
-bagster
-scottoiler ze zbiorniczkiem pod tablicą
-żelowe manetki harrisa
-crashpady

Malowany był bak i są garażowe rysy na owiewkach i szybie.
Spory przebieg, ale nie bierze oleju ani nie dymi.

Po doliczeniu wszystkiego, co włożyłem nie przekroczyłbym Twojego budżetu.

Kupuj z głową i nie bój się większego przebiegu.
Nie czyń jak ja czynię. Czyń jak nauczam.

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » śr 16 sty 2013, 09:25

Off top panowie...ale mysle ze założyciel tematu wreszcie zasnal(pewnie na siodle motunga ;) i po tygodniu wrażeń nie będzie miał nic przeciwko...
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

ODPOWIEDZ