Kryzys
- marlon
- klepacz
- Imię: mariusz
- Kontakt:
ja dokładnie w fiat gm-powertrain pracuję,jeszcze w maju pracowaliśmy nawet w niedzielę.a od jakiegoś pół roku nawet piątków nie robiliśmy,no..teraz piątki są ale 2tyg pracujesz a 2 w domu siedzisz.w maju produkcja była ok 60000tyś silników na miesiąc a teraz jest ok12000tys.miesięczne zapotrzebowanie w 12dni może tylko jedna zmiana może zrobić.. a reszta...
-
I taki los spotyka wszystkie duże koncerny. Pracowałem wcześniej w Bridgestone w Poznaniu. Już w listopadzie zaczęły się postoje. Na jednym z zebrań jeden z menadżerów powiedział jasno że zostaną nieliczni. Volkswagen Poznań z nowym rokiem zaczął grupowe zwolnienia. Na pierwszy ogień poszli wszyscy zatrudnieni przez pośrednika. Produkcję mocno ograniczył Volkswagen a co za tym idzie jednocześnie to samo zrobił powiązany z nim Bridgestone, Panopa Logistic, Gestamp i cała grupa firm współpracujących. Tak oto wygląda jedno z oblicz kryzysu.
-
- klepacz
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
Wiecie dlaczego mamy taką złotówke ?
Bo nas zasrancy z zagranicy podbijają.
Polacy z reguły to skapy naród, nie inwestował, a co za tym idzie - nie tracił.
Owszem Krajzys dotknie zagraniczne firmy w Polsce, ale nie w takim stopniu w jakim nas straszą.
Ceny również podskoczą, ale chciałabym zaznaczyć, ze bodajze 12 lat ciągle szliśmy w góre. Teraz wiele nie stracicie, bo i tak kredyty we frankach się bardziej opłacają niż w złotówkach.
Troche czasu, a niebawem przyjdzie stabilizacja i wszystko od poczatku.
Bo nas zasrancy z zagranicy podbijają.
Polacy z reguły to skapy naród, nie inwestował, a co za tym idzie - nie tracił.
Owszem Krajzys dotknie zagraniczne firmy w Polsce, ale nie w takim stopniu w jakim nas straszą.
Ceny również podskoczą, ale chciałabym zaznaczyć, ze bodajze 12 lat ciągle szliśmy w góre. Teraz wiele nie stracicie, bo i tak kredyty we frankach się bardziej opłacają niż w złotówkach.
Troche czasu, a niebawem przyjdzie stabilizacja i wszystko od poczatku.
...
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
ja j...ie... wszedzie sie trzeba spuszczac nad tym kryzysem ? nawet tu ?
przeca czy jest czy nie ma to chyba kazdy widzi nie ? sorry ale ja juz mam dosc wszystkich ludzi dookola ktorzy sami siebie tak nakrecaja ze z samego strachu niedlugo beda sie wgryzac zebami w sciany i tych wszystkich teori dlaczego tak dlaczego srak a nie na wspak, jeden madrzejszy od drugiego, prosze was.
nie lepiej sobie walnac zimne bro ? np? nie lepiej? no niech mi ktos powie ze nie lepiej

przeca czy jest czy nie ma to chyba kazdy widzi nie ? sorry ale ja juz mam dosc wszystkich ludzi dookola ktorzy sami siebie tak nakrecaja ze z samego strachu niedlugo beda sie wgryzac zebami w sciany i tych wszystkich teori dlaczego tak dlaczego srak a nie na wspak, jeden madrzejszy od drugiego, prosze was.
nie lepiej sobie walnac zimne bro ? np? nie lepiej? no niech mi ktos powie ze nie lepiej

-
- klepacz
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt: