Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
-
robsonic
- klepacz

- Imię: Robert
-
Kontakt:
Witam
Właśnie tego doświadczyłem,haha. Kolega tak się podpalił w komisie na hornetkę że w końcu ją kupił..... Prawka zero więc ja nią wracałem ponad 40 kilo. Mały motorek z takim serduszkiem,pomyślałem....hmmm. Już po kilometrze się rozczarowałem

Rocznik 02, bardzo zadbana z wydechem leo vinci i niestety dostała by nieżle od mojej rc36. Trzeba ją kręcić bardzo wysoko żeby coś się zaczęło dziać... Moto sprawne i zadbane czy one tak wszystkie jeżdzą?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę

-
jw
- pisarz

- Imię: Jarek
w 600 raczej niewiele sie dzieje do 7 tys. jestem ciekaw jak chodzi hornet 900 z lekko zmienionym silnikiem bodajze z fireblade'a

a jak ochrona przed wiatrem w porownaniu do vfry? wybralbys sie takim sprzetem w dluzsza traske?
-
robsonic
- klepacz

-
Kontakt:
Właśnie z wiatrem problem..... Mam ponad 190 cm i czułem się jak na dachu pociągu w indii
Owiewka jest ale chyba na jajka
Jazda przy 120 już uciążliwa....
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę

-
jw
- pisarz

- Imię: Jarek
rozwazalem tez zakup horneta, ale wybralem vfrke. wydawala mi sie o wiele praktyczniejsza (no i silnik V

). szerszen to jednak sprzet stricte "na miasto, a dluzsza jazda w trasie to raczej meczarnia - chyba ze ktos lubi wiaterek

-
kecajm69
- klepacz

- Imię: Jacek
Też się tak zawodłem jadąc Fazerkiem 600 nie ma porównania do VFR-ki ani mocowo ani osłonowo ale to tak jest jak sie przesiadzie na coś słabszego.Mając pierwszego GS500 to też do 120 dało się jechać a później to już wieje.Ale jako pierwsze moto to jest ok!
Jacek M.
-
KolczyK
- stary wyjadacz

- Imię: Przemysław
-
Kontakt:
no ja na fz6 tez sie poczulem jak na rowerze

ale jak jest sport tłumik to mozna pocikać i mieć z tego dużo zabawy

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA <<
www.kolczynscy.pl >>>
-
Ketchup
- klepacz

- województwo: lubuskie
Sorry za OT, ale
kecajm69 pisze:Też się tak zawodłem jadąc Fazerkiem 600 nie ma porównania do VFR-ki ani mocowo ani osłonowo ale to tak jest jak sie przesiadzie na coś słabszego.
nie mogę się z tym zgodzić, tak się składa, że w garażu stoi moja RC36II i Fazer 600'98 mojej Pani, co do osłon spox - masz rację, ale stosunek masy do mocy wypada na korzyść Fazera, owszem trzeba go bardziej kręcić, ale te prawie 25 kilo różnicy czuć i w przyśpieszaniu i prowadzeniu. Motocykle są całkiem inne więc i jazda Fazerem daje inne doznania.
pzdr
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
-
robsonic
- klepacz

-
Kontakt:
Dziś kolega przyjechał do mnie na regulacje zawiasów, musiałem mu trochę tył popuścić bo w hornecie ledwo palcami ziemi dotykał. Chciałem mu dać na mojej vfr się bryknąć ale gabaryty go odstraszyły

-
marlon
- klepacz

- Imię: mariusz
-
Kontakt:
też jechałem na hornecie i wydawało mi się że ten motek jechać nie chce,wiadomo jak na obroty wejdzie to już leci,napewno lepszy na winkielki.