Troszkę historii (nie motocyklowej)
- usmoł
- pisarz
- Imię: Lesław
- Kontakt:
Troszkę historii (nie motocyklowej)
Wczoraj przegladając neta trafiłem na coś takiego: http://www.joemonster.org/filmy/9234/Polscy-Spartanie . Czytając komentarze wychodzi na to że dla wiekszości polskich internautów jest to wogóle fakt nieznany, wychodzi na to że Szwedzi uczą nas historii. Ja wiem że był Katyń, ale dlaczego nie uświadamia się obywateli własnego kraju że jesteśmy coś warci. Silni, zwarci, gotowi nawet teraz jest postrzegane z ironią. Kurcze, żeby to szwedzki zespół "Sabaton" uczył Polaków jak byc dumnym że jest się Polakiem, a to można wyczytać z komentarzy. To jest chyba najlepszy sposób nauki historii, duzo ciekawszy niż słuchanie nauczycielki tak starej że można sądzić iż wisi Mojżeszowi 5 zł. Co sądzicie o takim pokazaniu historii ??
..chociaż kroczę doliną ciemności nie lękam się zła, bo jestem największym skur...elem w dolinie...
- Bolek101
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Troszkę historii (nie motocyklowej)
Jestem zdania że lepiej patrzeć w przyszłość niż podniecać się zdarzeniami sprzed wieku.usmoł pisze:Co sądzicie o takim pokazaniu historii ??
Pozdrawiam
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Historia pokazana w konwencji nieco hollywodzkiej. Nawiązanie do filmu "300" ciekawe, choć może wywoływać liczne kontrowersje.
Jako czynny żołnierz jestem za takim przekazem historycznym, który uczy młode pokolenie głębokiego szacunku dla obrońców naszej ojczyzny, symboli narodowych i tradycji oręża polskiego.
Może trochę patetyczne, ale tak to na razie widzę.
Pozdrawiam
figaro
Jako czynny żołnierz jestem za takim przekazem historycznym, który uczy młode pokolenie głębokiego szacunku dla obrońców naszej ojczyzny, symboli narodowych i tradycji oręża polskiego.
Może trochę patetyczne, ale tak to na razie widzę.
Pozdrawiam

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.