Polerowane felgi

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
grychu
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz
Kontakt:

Polerowane felgi

Post autor: grychu » czw 02 paź 2008, 21:09

Witam, przeglądając internet znalazłem taką stronkę http://polerka.ekonto.net/ i moje pytanie brzmi : Czy ma ktoś polerowane felgi w VFR-ce ? Jeśli tak to prosiłbym o fotki, zastanawiam się czy na zime nie oddać im swoich kółek do polerki ale wolałbym najpierw zobaczyć jak to się prezentuje w moto.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » czw 02 paź 2008, 21:58

jasne że ma
viewtopic.php?t=1222&postdays=0&postorder=asc&start=60

Napisz jaka polerke chcesz, jeżeli całe felgi, bez zostawiania np szprych w oryginalnym kolorze to koszt i czas zrobienia tego samemu jest minimalny.
co potrzebujesz:
- środek np. Casto do farb olejnych z Castoramy do ściągnięcia farby(mala puszka na 1 felge ok 11pln)
- wiertarke
- końcówkę filcową na wiertarkę, kupisz też w castoramie(zależy, od 8 do 20pln)
- paste automax(ok 4,5 pln)

Smarujesz tym środkiem całą felge, warstwą grubości ok 1-2 mm, czekasz godzine i ściągasz szmatką, ewentualnie powtarzasz bo za 1 razem napewno całośc nie zejdzie. Tu uważaj bo to cholerstwo jest niezle żrące. Radze robić w grubszych gumowych rękawiczkach.
Po operacji felga juz sie świeci jak głupia, a przejechanie automaxem ylko poprawia efekt :mrgreen:

Ja przeporerowałem juz ranty w tylnej feldze, cappad, podnóżki pasarzera i uchwyty są w trakcie polerki. Jednocześnie przetarłem automaxem owiewki. Efekty pokaże niebawem ;-)
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

Awatar użytkownika
Argail
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz
województwo: wielkopolskie
Kontakt:

Post autor: Argail » pt 03 paź 2008, 07:51

No to czekamy bo moje felgi jakies takie odrapane sie wydają...
rejoice o young man in thy youth

Awatar użytkownika
grychu
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: grychu » pt 03 paź 2008, 09:37

Kruchy, dzieki za podpowiedz. W takim razie jak juz sie zrobi chlodno i moto wstawie do garazu to jade do Castoramy ;) Sprawdze jak mi to pojdzie. W razie "w" mam blisko do tych specjalistow od polerki. Co do tego czy cala felga czy ranty to musze sie jeszcze zastanowic. Podobaja mi sie same ranty ale cala felga tez spoko wyglada.

ODPOWIEDZ