videoradary

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
arek
teksciarz
teksciarz
Imię: Arek

videoradary

Post autor: arek » pn 21 kwie 2008, 14:49

Cześć wszystkim,

Mam niezbyt ciekawą informację... W sobotę mój brat zaliczył małą wtopę z panami w niebieskich mundurkach w samochodzie z kamerką. Pojechali za nim kilka km i po podsumowaniu dostał 24 punkty i 1000 zł do zapłacenia. Sprawa trochę nieciekawa bo co prawda lubi jeździć szybko, ale zaczynam się bać jechać na majówkę. :confused
A najgorsze jest to że po tym wszystkim rozmawiałem z kolegą z drogówki i przekazał mi informację, że mają w tym roku "zwrócić szczególną" uwagę na motocykle i karać bardzo surowo - najlepiej jechać za tak długo aż nazbiera więcej niż 24 pkt. A jak ktoś ucieknie to nagranie idzie do sądu.

Tak więc chłopaki uważajcie co wyprzedzacie i nie dajcie się, bo jak tak dalej będzie to nie skończymy sezonu mając prawko w kieszeni...
Pozdrowienia dla wszystkich.

Awatar użytkownika
dagon
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: dagon » pn 21 kwie 2008, 15:08

z tego co wiem to muszą Cię zatrzymać już po pierwszym wykroczeniu znaczy nie mogą jechać za tobą ileś km i później zsumować

poprawcie mnie jeśli się myle
V4 - prawdziwy król drogi ale rzędówka też daje radę

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pn 21 kwie 2008, 15:41

Ale moga jechać za tobą próbując cie zatrzymać i przy okazji mieć włączony wideoradar. Ja tak miałem.

Niestety moga sumować.

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Post autor: Kornik » pn 21 kwie 2008, 15:51

niechce niczego podsuwać ale piach idealnie przylepia się do tablicy rejestracyjnej popsikanej smarem do łańcuch i tak łatwo nie odpada, zawsze można powiedzieć że się zabrudziła a niemasz gdzie teraz umyć i stacji szukasz.

A wydaje mi się że jak zobaczą taka tablicę to raczej zatrzymają odrazu a nie będą za tobą jechali i jechali!!!

Ale to ja tak sobie tylko wnioskuję bo jak to w rzeczywistości wyjdzie nie wiem, wiem tylko że piach sie idealnie trzyma a znajomemu w deszczu ostatnio nic się nie spłukało
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

ODPOWIEDZ