TAŃSZA AUTOSTRADA?!

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
cichy
pisarz
pisarz
Kontakt:

TAŃSZA AUTOSTRADA?!

Post autor: cichy » pt 22 lut 2008, 17:45

Wiam
Taka mała informacja dla kierowców moto którzy śmigają autostradą.....
Dziś wyszła interpelacja poselska do Ministra Infrastruktury z zapytaniem o zasadność pobierania opłaty na przejazd autostradami w takiej samej wysokości jak od kierowców aut osobowych i propozycją zmniejszenia tej opłaty dla motocyklistów.
Interpelacje składał Poseł Krzysztof Brejza z Inowrocławia :mrgreen:
Jak Ministerstwo odpowie będziecie wiedzieć jako pierwsi 8)
Osobiście nie liczę na cuda ale warto podjąć temat.....
Jak mieli byście jakieś sensowne pomysły.....piszcie, może uda się coś załatwić....

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » sob 23 lut 2008, 19:39

Niech koś mi poda zasadność opłat za autostrady. Zwykłe drogi niea a autostrady to płatne tak?? :twisted: A za co te opłaty?? :evil:
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

GaBaS
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: GaBaS » sob 23 lut 2008, 19:51

I bardzo dobrze k...na! na poznańskiej płacimy oko 11 zł za bramkę, istne złodziejstwo. Ostatnio bardzo dyskutowałem na ten temat z naszym wielkim mózgiem:) znaczy się Morsem. Nie wiem jak mógł tłumaczyć ich, że dobrze robią pobierając za motocykle tyle co za samochody, haha temat na czasie. Morsik przedstaw swoją wielką myśl :biggrin
Mam nadzieję, że sprawa nie skończy się jak śliskie pasy dla pieszych, a wogóle wiecie na czym stoi?.
GaBBaS

cichy
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: cichy » ndz 24 lut 2008, 11:39

Sprawa narazie poszła do Marszałka Sejmu....jak będzie odp. to dowiecie się tego samego dnia...
A z tymi pasami to genialna myśl, tylko trzeba to jakoś napisać :???: Trzeba mieć jakąś propozcje zmian, bo sama krytyka nie wystarczy.....
Przyznaje się bez bicia, że wiem iż pasy jak są mokre to jest to strasznie groźne....., ale nie wiem dlaczego tak jest....
Jeśli ktoś wie niech napisze dlaczego i jak można to zmienić....

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » ndz 24 lut 2008, 12:36

Kiedyś sobie zdrowo obiłem dupę na mokrych pasach. Od tamtej pory zmieniły sie farby i nawet zamiast farb widywałem jakąś cementopochodną substancję, co się na niej nic nie ślizga. Ale stresa mam i tak i na wszelką wszelkość latam między paskami jak miś na węglach. Nie zawsze się udaje i wtedy, zwłaszcza na zakręcie fobia daje znać o sobie.
Ciepły, nic na to nie poradzisz, chyba, że osobiście malujesz pasy. Możesz jedynie skakać jak miś i celować w czarne a nie białe.

cichy
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: cichy » ndz 24 lut 2008, 12:39

Chodzi mi raczej o to czy w przepisach jest ze nie wolno stosować tych farb co sie na nich można ślizgać....jeśli wolno to trzeba zobaczyć czy da się to zmenić....

Awatar użytkownika
G O F E R
pisarz
pisarz
Imię: Rafał
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: G O F E R » ndz 24 lut 2008, 13:11

Jeśli chodzi o pasy to już lata temu wielu z nas dopisywało sie do petycji w sprawie zmiany składu mieszanki napylanej (nakładanej) na jezdnię. Wszystkie próby kończyły sie fiaskiem. Wiadomo chlorokauczuk (czy jakoś tak) jest tańsze i koniec! A jak jeden motocyklista z drugim się wyłoży, tylko dla tego że ma ambicję zatrzymać się na późnym pomarańczowym, to w każdym raporcie przeczytacie "nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze"
Ech...

ODPOWIEDZ