kiedy pierwszy raz zobaczyłem ten materiał w TV pomyślałem sobie oho ale posucha nie ma już o czym gadać skoro biorą się za motocyklistów w zimę!
ale materiał zobaczyłem jeszcze raz i ... dalej mam wrażenie że trzeba było "zapchać dziurę" tylko że ten materiał był nie tylko o motocyklistach ale wogóle o "piratach drogowych" fakt! pan redaktor nie dokońca zrobił go zgodnie z kunsztem i warsztatem dziennikarskim bo powinien wyraźnie powiedzieć że WSZYSCY PIRACI SĄ BE! (ale pewnie mu się nie chciało dlatego że to była tzw "zapchaj dziura") - wcale nie mam zamiaru go bronić ale jak już pisał Johny B (super zamiennik ksywki) nikt z nas nie jeździ zgodnie z przepisami a dlaczego to jest tak nośny temat "pirat - motonita" bo każda kolizja staje się wypadkiem drogowym gdzie poszkodowanym jest motocyklista (przypominam że kolizja to tam gdzie nie ma ofiar a wypadek gdzie te ofiary są!) Niestety jeżeli dochodzi do zdarzenia na drodze z jednośladem to praktycznie są to same wypadki!!!!!
poza tym może zajmują się motocyklistami bo ... to fajne babki i fajne chłopaki

co do tych statystyk to może ktoś policzy ile jest samochodów ile motocykli na drogach i co by było gdyby motocykli było tyle samo co samochodów a dodatkowo motocykliści jeździliby 12 miesięcy w roku ile wtedy byłoby ofiar na jednośladach - wtedy też ten obraz byłby pełniejszy i bardziej wiarygodny -statystycznie- tak mi się wydaje ale może się mylę
wracając do naszej jazdy (teraz może mnie znienawidzicie) to chyba trochę obłudnie bijemy pianę że jakiś "ścierwojad" robi o nas "brzydki materiał" a my w końcu jesteśmy święci
tylko wtedy wracają mi w pamięci opowieści jak to jednośladowiec tak dawał na gumie aż koleś w puszce z naprzeciwka mało nie zmienił pampersa (to tylko jedna z TYCH opowieści)
żeby zmienić nasz wizerunek trzeba chyba więcej takich akcji jak Mikołaje, CZD itp a do organizowanie śmiganka "na pasie" trzeba podejść bardziej profesjonalnie i postawić np. "strażników" z walkie talkie na końcach takiego pasa którzy nie wpuszczą puszek na pas kiedy gumują nasi żeby na YouTube czy innym portalu nie pojawiały się podobne filmiki co w materiale "ścierwojada"
kochani My róbmy swoje (przy okazji przyda się trochę dobrego marketingu) pokazujmy to w mediach a napewno pojawią się materiały że są kluby które myślą nie tylko o dzidowaniu a o przyjemności z jazdy 'wolności" i sprawianiu radości innym
chyba ramoleje ale choć trochę się ze mną zgodzicie??