A co TY zrobiłeś dzisiaj dla swojej laluni...?
-
- bywalec
- Imię: Adam
- województwo: śląskie
Re: A co TY zrobiłeś dzisiaj dla swojej laluni...?
Koobsky dzięki 

- mictom
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Honda zlana paliwkiem na nowy sezon 

-
- bywalec
- Imię: Maciej
- województwo: małopolskie
Cały zadupek złożony, sety dokręcone, osłona tłumika i łańcucha zamontowana 

VFR 750F 1991r 'One Way, One Love, One Crew'
-
- teksciarz
- Imię: KAMIL
Wypolerowane kolektory wydechowe + cały wydech, polakierowana osłona kolektorów(czarna pod setem prawym kierowcy), wyczyszczona oraz polakierowana blacha mocująca błotnik tylny. Czyszczenie całego układu hamulcowego + wymiana płynu, wyczyszczony cały napęd wraz ze wszystkimi osłonami, amortyzatorem oraz wahaczem. Zamontowana przedłużka błotnika przedniego (czeka na lakierowanie pod kolor). Zbudowane customowe mocowanie na nawigację montowane na szybę (czeka na lakierowanie). Zamontowany stelaż kufra centralnego + kufer. Wykonanie customowego połącznia masy między kufrem a płytą ( potrzebne jako dodatkowe połączenie do nowego oświetlenia w kufrze stop/pozycja/awaryjne/"wędrujące" kierunkowskazy) Wypolerowane wszystkie śruby setów, owiewek i nie tylko
O smarowaniu połączeń typu dźwignia hamulca nożnego, rol-gaz itp nawet się nie rozpisuję. Wykonane mocowanie oraz zmodyfikowana instalacja dla regulatora napięcia ( FH017AA ). Kontrola, czyszczenie oraz zabezpieczenie wszystkich newralgicznych punktów instalacji elektrycznej ( punkty masy, kostki połączeniowe). Poskładany już cały tył
Ah ta zimowa nuda ... byle do wiosny 

- brat_be
- teksciarz
- Imię: Sławek
- województwo: mazowieckie
A możesz napisać coś więcej na ten temat - tylko może to już w dziale "TUNING i PATENTY"? Szczególnie interesują mnie te "wędrujące" kierunkowskazy. Ewentualnie podesłał byś na PW namiary na jakieś schematy, projekty itp. - poszukuję tego już od jakiegoś czasu.K_L_A_M_A pisze:. . . Wykonanie customowego połącznia masy między kufrem a płytą ( potrzebne jako dodatkowe połączenie do nowego oświetlenia w kufrze stop/pozycja/awaryjne/"wędrujące" kierunkowskazy) . . .
Dzięki.

V-TEC '03 od St@rego 

-
- teksciarz
Zrobione na led-ach ws2812b sterowane za pomocą procesora , ja użyłem do tego arduino pro mini. Śmieszne gabaryty, łącznie z przetwornicą dc-dc oraz zewnętrznymi paroma elementami (4 rezystory, 6 kondensatorów, 3 stabilizatory 5v) - wymiary 5 na 6 cm. Parę linijek kodu i już:) Jak już włożę moduł do moto to nagram jakiś filmik z działania, a na razie robię do tego obudowę i docelowe okablowanie więc jeszcze trzeba poczekać. Na pewno umieszczę coś w dziale Tuning i Patenty - nie tylko z tego wynalazku.
Ogólnie robiłem to od zera, nie korzystałem z żadnego wzorca. Zaraziłem się w tą zimę programowaniem w C++ i to w sumie mój taki pierwszy projekcik
.

- brat_be
- teksciarz
K_L_A_M_A, zaprzągłeś arduino i indywidualnie adresowane diody LED RGB??? Czy to nie armata na komara?
Myślałem, że w jakiś prostszy sposób - na jakimś scalaku, rejestrze przesuwnym, czy coś takiego... Aczkolwiek sam nie mam dokładnego pomysłu na to rozwiązanie, zatem i tak wyrazy uznania.
Zatem pochwal się, jak tylko będziesz mógł. 
P.S. też się zaraziłem programowaniem w C (ale bez ++
), ale na razie to nauka i bardziej po kątem programowania mikro-kontrolerów Atmega, ATTINY itp. (to tak na marginesie)

P.S. też się zaraziłem programowaniem w C (ale bez ++

V-TEC '03 od St@rego 

-
- teksciarz
Najbardziej zależało mi na tym aby zminimalizować ilość przewodów /sygnałów idących do kufra, a w tym przypadku idą tylko 3 szt: +5v, sygnał cyfrowy sterujący diodami, oraz masa . Chciałem aby sterownik był poza kufrem ( pod siedzeniem skąd biorę sygnały sterujące z instalacji) ponieważ w kufrze nawet same diody + kondensatory było ciężko upchnąć
Do środka wchodzą 2 kaski na żyletkę, więc odpadało pakować tam jakieś dodatkowe gadżety:) Jest to Givi V47NNT więc w nim ledy montuje się nie od środka klapy tylko od zewnątrz ściąga się klosz i pod kloszem oryginalnie jest tylko miejsce na taśmę LED. Więc rejestry przesuwne odpadły na starcie ze względu na ilość połączeń z ledami - motocykl/kufer. Nie wspomnę o tym że chciałem mieć to wszystko na jednych ledach, więc wchodziły tylko w grę RGB, a sterowanie czymś innym niż procek hmmm ciężko mi to sobie wyobrazić. Same kierunki jeszcze byłyby do ogarnięcia lecz stop/pozycja/awaryjne/'pływające" kierunki (różny stopień jasności oraz kolorów) - stopień skomplikowania układu wydaje mi się że byłby dużo większy. Poza tym zawsze mogę sobie doprogramować inne funkcje np sterowanie olejarką nad czym się aktualnie zastanawiam:) i mieć wszystko w jednym module . Co do C++ to też na razie raczej też bez tego ++ , powoli do celu
głownie platforma arduino i pochodne.

- brat_be
- teksciarz
Ahaaaaa... No, to zwracam honor.
Takie względy faktycznie przemawiają za Twoim pomysłem. To się nazywa siła argumentów.
Tylko pasek taśmy LED na każdą stronę, a będziesz miał w nim wszystko - to mi się nawet też podoba.
(ja pomyślałem o kierunkach w oddzielnej linii...) Tak, czy inaczej będę czekał na prezentację.
Gratuluję pomysłu i życzę powodzenia w nauce i w kolejnych projektach. 

V-TEC '03 od St@rego 

- antekpl
- teksciarz
- Imię: Antek
- województwo: pomorskie
Z dzisiaj... pociągnąłem ładnie instalacje od uchwytu/ładowarki na telefon, zdemontowałem wydech który pójdzie do Edzia na przeróbkę. Mentalnie przygotowuje się do montażu grzanych manetek które już przyszły
aaa no i przyszły z zagramanicy tank gripy TechSpec Snake Skin, nie będę już obijał jajec o bak 

- Janusz B.
- klepacz
- Imię: Dżony
Nie ja i nie dla swojej - kolega przerobił troszkę Dominatora...
Fota przed i po...
Fota przed i po...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
- wydra
- klepacz
- Imię: Mateusz
troszkę?
boże co ja bym dał za posiadanie takiego sprzęta w domu
boże co ja bym dał za posiadanie takiego sprzęta w domu

Była CBR F2 600
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"
- orzeł
- pisarz
- Imię: Paweł
- województwo: dolnośląskie
Dobra wizja
) git
jak z mad maxa
Ja przerobilem wiązkę tak by już nigdy nie przeszkadzała ani nie przecierała się.

Ja przerobilem wiązkę tak by już nigdy nie przeszkadzała ani nie przecierała się.

- tomek12
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- województwo: dolnośląskie
Zamontowany wyświetlacz biegow
no i jeszcze tylko nakładka na zegary i będzie git

- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
a ja odebrałem dzisiaj felgi z lakierni. Malowanie wg mojego pomysłu, realizacja porządny artysta
niektórzy na tym forum mieli już z nim przyjemność co nie ludwig?
viewtopic.php?f=63&t=20634&start=30

viewtopic.php?f=63&t=20634&start=30