Mały monitoring domowy

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Pablopbs
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: lubelskie

Mały monitoring domowy

Post autor: Pablopbs » ndz 10 sie 2014, 13:05

Witam,

od razu przejdę do konkretów, chcę zamontować w mieszkaniu kamerkę, która będzie miała "oko" na główny hol i wejście. Jako że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie chciałbym zasięgnąć porady co wybrać i na co zwrócić uwagę, nie chcę również wydawać na ten cel ogromnej sumy

Dobrze by było gdyby kamera miała:

-możliwość nagrywania na zewnętrzny nośnik (dysk przenośny)
-czujnik ruchu, który aktywował by nagrywanie
-sympatycznie było by gdyby był jakiś pilot żeby nie skakać po taboretach gdy trzeba będzie ją włączyć (w przypadku braku czujnika ruchu)
-nieduże rozmiary (najlepiej gdyby można było ją schować np. w boazerii) - nie jest to warunek konieczny
-podgląd online, np. na telefonie lub przez stronę int. (kamera wifi?)
-relatywnie niska cena

Mam w domu dwie kamerki "szpiegowskie" rozmiaru zapalniczki, ale nie wiem czy dałoby się je wykorzystać do w.w. celu oraz kamerę "przemysłową" ale ma ona dość spore rozmiary i nagrywa tylko czerń/biel.

Generalnie chodzi mi o bezpieczeństwo, znajomy odzyskał "majątek" mając dostęp online do swojego monitoringu w domu i złapał złodzieja na gorącym uczynku :twisted:

Chodzi też o to, żeby w przypadku gdy kamera zostanie np. zniszczona obraz został oczywiście zapisany.
Mam nadzieję, że pomożecie i doradzicie co można w tym temacie wyrzeźbić,

pozdrawiam :)
Póki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Re: Mały monitoring domowy

Post autor: adi610 » ndz 10 sie 2014, 15:08

Awatar użytkownika
radomki
teksciarz
teksciarz
Imię: Krystian
województwo: dolnośląskie

Re: Mały monitoring domowy

Post autor: radomki » pn 11 sie 2014, 07:48

Generalnie w sprzedaży są kamery ,które podłądzysz pod zródło zapisu np. rejestrator lub komputer ,ale można również kupić kamery wifi ,które mają mają odrazu wbudowany mikrofon do odtwarzania dźwięku oraz wbudowany serwer DDNS i funkcje P2P - czyli możliwość bezpośredniego podglądu przez internet . Zapis dokonuje się na karte SD do 32Gb .Tylko są one dość sporych rozmarów i napewno w boazerie jej nie schowasz

ODPOWIEDZ