NEGATYWNIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Re: NEGATYWNIE

Post autor: zaba80r » czw 01 maja 2014, 20:36

cytat z gazetowni: "Szybka utrata prawa jazdy za ekstremalnie szybką, niebezpieczną jazdę. Już nie mandat i nie punkty karne - zero tolerancji dla piratów, którzy solidnie przekraczają dozwoloną prędkość. Policjanci mogą i coraz częściej zabierają kierowcom dokument, potem sprawę kierują do sądu. Ale być może będą musieli to robić, bo szef MSW chce taką karę usankcjonować". :/
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
Radarro
klepacz
klepacz
Imię: Radek
województwo: śląskie

Post autor: Radarro » wt 20 maja 2014, 08:26

Wczoraj pozytywy, dzisiaj wielki negatyw: rozbiłem mój ulubiony czerwony kubek do picia kawy w robocie z logo VFR... Grrrrrr! 5 lat wytrzymał i kurna dzisiaj poszedł w kawałki...
V4 + R6 Brotherhood :-D
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » wt 20 maja 2014, 17:08

po wielkich udrękach leczenia urazu nogi załatwiania kwitów zaświadczen pieczątek niezliczonych wizyt itd skompletowałem papiery do zusu o odszkodowanie......i dzis pani po mies. dzwoni mi ze na zaświadczeniu o stanie zdrowia pacjeta lekarz zle wpisał date i musze sie zgłosic do nich po ten kwit zarejestrowac sie u lekarza czekac tam ileś aby ten skreslił date wpisał poprawną podbił świętą pieczęcią.i zawiesc to spowrotem do zusu i czekac na komisje zusowską o odszkodowanie . a jesli oni mi odmówia odszkodowania to juz chyba mnie szlak tam trafi. :disagree

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » wt 20 maja 2014, 20:34

N9 jest ważne 30 dni więc się nie obijaj jak już zmieni datę ;)

Awatar użytkownika
radomki
teksciarz
teksciarz
Imię: Krystian
województwo: dolnośląskie

Post autor: radomki » sob 24 maja 2014, 13:14

Kurde ... Jakieś stare babsko w srebrnym vanie skasowało mi auto pod Lidlem jak byłem na zakupach i uciekła..... Co za ludzie!!!!!

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » sob 24 maja 2014, 22:24

radomki pisze:Kurde ... Jakieś stare babsko w srebrnym vanie skasowało mi auto pod Lidlem jak byłem na zakupach i uciekła..... Co za ludzie!!!!!
Miałem podobną sytuację.Tylko to ja byłem sprawcą i za wycieraczką umieściłem swój numer tel.
Najpierw pani przez tel. na mnie nakrzyczała a potem jak doszło do spotkania to przeprosiła i podziękowała że jestem taki uczciwy :lol:
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

Awatar użytkownika
radomki
teksciarz
teksciarz
Imię: Krystian
województwo: dolnośląskie

Post autor: radomki » ndz 25 maja 2014, 10:05

Szkoda ,że nie każdy taki jest

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » ndz 25 maja 2014, 10:16

Wczoraj rano córcia przegięła z ewolucjami na krześle i efektownie rozcięła sobie buzię o drzwi. A ja wieczorem rozładowując z samochodu silnik 7,5kW stwierdziłem, że jest za ciężki żeby go opuścić ręcznie o metr w dół i użyłem naprędce skompletowanego żurawia. Efekt był taki, że ramię rzeczonego żurawia napędzane ciężarem rzeczonego silnika wyrżnęło mnie w skroń i ocknąłem się w trawie między psimi gównami. Reszta wieczoru z okładem na głowie i garścią ketonalu, sprawdzając co chwilę wielkość źrenic... Plus tego jest taki, że łatwiej zacząć planowaną dietę, bo otwieranie ust skutkuje bólem skroni...

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » pt 30 maja 2014, 15:39

Kupiłem sobie na gwiazdkę Shoei GT-Air. Podczas jazdy strasznie gwizdał, bo szyba nie przylegała do uszczelki. Zaniosłem do serwisu importera, nie dali rady wyregulować, wysłali do Niemiec. Po trzech tygodniach dzwonię, żeby zapytać co z moim garnkiem, a koleś mi mówi, że nie wie i nic nie może zrobić, bo w Niemczech w serwisie się nie wyrabiają, gdyż mają masę reklamacji. A zatem Shoei znaczy gówniany produkt i obsługa klienta poniżej jakichkolwiek standardów.
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » pt 30 maja 2014, 15:52

3 tyg w czsie trwajacego sezonu???myslisz ze to długo

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » pt 30 maja 2014, 18:51

kubatron2 pisze:3 tyg w czsie trwajacego sezonu???myslisz ze to długo
Hahahahaha! Zastanowiłeś się już, jaką głupotę napisałeś? Z której strony by nie patrzeć to długo. Dla motocyklisty w środku sezonu, kiedy chcesz latać w nowym kasku i nie możesz w nim latać, trzy tygodnie to długo. Trzy tygodnie (a tak naprawdę to nie wiadomo ile czasu, bo oni nic nie wiedzą) na rozpatrzenie reklamacji to bardzo długo, zwłaszcza przy założeniu, że robi to porządna firma. Taki kask kosztuje dwa tysie. Jego wyprodukowanie kosztuje pewnie dwie stówy. Państwo w postaci VAT-u zabiera niech będzie pięć stów. Więc zostaje tysiąc trzysta, która to suma pomnożona przez ilość kasków, które sprzedają na pewno wystarcza na zatrudnienie takiej ilości ludzi, żeby w sezonie szybko ogarniać reklamacje. Tak działają porządne firmy. Ja kupuję tylko rzeczy wyprodukowane przez firmy, które uważam za porządne i sprzedawane przez firmy, które uważam za porządne i oczekuję jakości i serwisu. A Shoei robi szajs i klienta ma w d...
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » pt 30 maja 2014, 20:06

VFRKrzysztof pisze:
kubatron2 pisze:3 tyg w czsie trwajacego sezonu???myslisz ze to długo
Hahahahaha! Zastanowiłeś się już, jaką głupotę napisałeś? Z której strony by nie patrzeć to długo. Dla motocyklisty w środku sezonu, kiedy chcesz latać w nowym kasku i nie możesz w nim latać, trzy tygodnie to długo. Trzy tygodnie (a tak naprawdę to nie wiadomo ile czasu, bo oni nic nie wiedzą) na rozpatrzenie reklamacji to bardzo długo, zwłaszcza przy założeniu, że robi to porządna firma. Taki kask kosztuje dwa tysie. Jego wyprodukowanie kosztuje pewnie dwie stówy. Państwo w postaci VAT-u zabiera niech będzie pięć stów. Więc zostaje tysiąc trzysta, która to suma pomnożona przez ilość kasków, które sprzedają na pewno wystarcza na zatrudnienie takiej ilości ludzi, żeby w sezonie szybko ogarniać reklamacje. Tak działają porządne firmy. Ja kupuję tylko rzeczy wyprodukowane przez firmy, które uważam za porządne i sprzedawane przez firmy, które uważam za porządne i oczekuję jakości i serwisu. A Shoei robi szajs i klienta ma w d...
Pozostaje Arai lub Schuberth :wink:

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » sob 31 maja 2014, 02:33

Wszystkim dużym producentom zdarzają sie ,,wpadki,,.Moj problem z schubertem,w sumie to z kaskiem BMW został rozpatrzony i rozwiązany w 5 dni i element został wymieniony na nowy.Tu w Polszy na miejscu,nic nie było odsyłane.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » sob 31 maja 2014, 12:00

VFRKrzysztof jesli w serwisie zachowywałes sie tak jak tu czesto na forum to pewnie chłopaki podziekowali ci odpowiednio i pizneli twój kask w kąt aż niebeda juz mieli co robic to go podniosa odkurzą i wyśla gdzies tam se na serwis .a ty sobie czekaj tatka latka jak żeś taki mędrek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
KidRackBrawura
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: wielkopolskie

Post autor: KidRackBrawura » sob 31 maja 2014, 16:52

co do kasku to też miałem takie przypadek z gwizdem, ale sporadycznie i w sumie jeszcze nie ogarnąłem od czego to.
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.

ODPOWIEDZ