Praktyki studenckie - Warszawa

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
damianj
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Damian
województwo: łódzkie

Praktyki studenckie - Warszawa

Post autor: damianj » czw 08 maja 2014, 16:07

Jestem studentem III roku Mechaniki i Budowy Maszyn, specjalizacja: Mechatronika i Diagnostyka Samochodowa na Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie. Jak w temacie poszukuję miejsca do odbycia praktyk studenckich ( miesięcznych ) w okresie wakacyjnym ( lipiec/sierpień ). Wysłałem e-mail do kilku firm w stolicy , niestety póki co zero odzewu. Firma której poszukuję musi być związana z branżą motoryzacyjną np. salon/serwis samochodwy, jakieś biuro projektowe którego zakres działalności ociera się o motoryzację itp.itd. Podczas tych praktyk chciałbym się czegoś nauczyć ( a nie np. koszenia trawy przed serwisem :mrgreen: czy zamiatania podłogi itp. :mrgreen: ). Marzeniem było by gdyby można było uzyskać jakieś wynagrodzenie :wink: , ale w rzeczy samej praktyki mają charakter nieodpłatny. Czy ktoś z forum zna jakiś zakład/firmę w Warszawie ( lub w bliskiej okolicy, najlepiej blisko Bemowa ) ,która była by chętna do przyjęcia praktykanta ??? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
damianj
zadomowiony
zadomowiony

Re: Praktyki studenckie - Warszawa

Post autor: damianj » śr 14 maja 2014, 16:16

Up :wink: sprawa aktualna.

Awatar użytkownika
lasooch
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał
województwo: mazowieckie

Post autor: lasooch » śr 14 maja 2014, 23:04

Odezwij się do Ruckera, powinni przyjąć Cię na praktyki. Firma zajmuje się szeroko pojętym projektowaniem m.in. nadwozi samochodowych. Nie mam pojęcia jak z finansami, ale w cholerę dużo da się tam nauczyć. Siedziba firmy jest na wylocie z Wawy na Legionowo, o ile się nie przenieśli w ciągu ostatnich paru lat.

Arrinera niedawno szukała ludzi do pracy, studentów na płatne praktyki, staże. Firma jest w Kobyłce, ale za to projekt ciekawy, pierwszy polski supersamochód.

GE/EDC/Instytut Lotnictwa - praktyki płatne, sporo idzie się nauczyć, nie mam pojęcia na ile łatwo się tam teraz dostać. Parę lat temu brali hurtem wszystkich, później mocno zaostrzyły się kryteria przyjęć. Tuż przy lotnisku na al. Krakowskiej.

Bosch pewnie też coś będzie przyjmować na wakacje, na rogu Łopuszańskiej i Jerozolimskich...

Do diabła jest w Warszawie różnych firm z branży, trzeba trochę samemu poszukać ;)
Triumph Tiger 1050 << bikepics

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » śr 14 maja 2014, 23:10

Siemensa masz w Wawie. To jest przecież największy dostawca automatyki w europie. Jestem z tej samej branży co Ty i ja bym próbował tam się dostać.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
damianj
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: damianj » śr 14 maja 2014, 23:37

Dzięki koledzy ;) jutro chyba przejadę się do różnych firm osobiście ( może coś z tego wyniknie ), bo same e-maile niczego nie dały.

Awatar użytkownika
Miszak
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: pomorskie

Post autor: Miszak » czw 15 maja 2014, 06:00

E-maile rzadko kiedy cokolwiek dają. Powodzenia z robotą. Ja zaraz startuje kraj budować za pieniądze unijne .
KISZCZAK
519 082 037

ODPOWIEDZ