Praca licencjacka-pomoc
- majzel
- Imię: Dawid
- województwo: śląskie
Praca licencjacka-pomoc
Witam. Moja lepsza połowa pisze pracę licencjacką o temacie przestępczych grup zorganizowanych i gangów w tym gangów motocyklowych.
W związku z czym mam wielką prośbę jeśli jest ktoś zorientowany w temacie dotyczącym tej pracy i mógłby co nie co pomóc to byłbym wdzięczny w jej imieniu.
Głównie chodzi o 3 punkty:
-Przestępczość zorganizowana grup przestępczych ( informacje ogólne)
-Statystyka wykrywalności (przestępstw grup zorganizowanych) w Polsce i na świecie
-Analiza kryminalistyczna i inne sposoby do wykrywania zorganizowanych grup przestępczych
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
W związku z czym mam wielką prośbę jeśli jest ktoś zorientowany w temacie dotyczącym tej pracy i mógłby co nie co pomóc to byłbym wdzięczny w jej imieniu.
Głównie chodzi o 3 punkty:
-Przestępczość zorganizowana grup przestępczych ( informacje ogólne)
-Statystyka wykrywalności (przestępstw grup zorganizowanych) w Polsce i na świecie
-Analiza kryminalistyczna i inne sposoby do wykrywania zorganizowanych grup przestępczych
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
- Hubu
- klepacz
- Imię: Hubert
- województwo: mazowieckie
Re: Praca licencjacka-pomoc
My chyba nie jesteśmy gangiem motocyklowy, nawet klubem nie jesteśmy
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
Zgłoś się do hellsów z tym pytaniem tylko, że im nie dasz bana jak będziesz miał ich dość.
PS swoją drogą jest Google i artykuły i raczej nie licz na więcej. Skoro przestępczość jest zorganizowana to raczej żaden/na się nie zgłosi na takie ogłoszenie by zostać gwiazdą pracy z psychologii/socjologii, bo organizacja sprawi, że błyśnie ale jak spadająca gwiazda.
PS swoją drogą jest Google i artykuły i raczej nie licz na więcej. Skoro przestępczość jest zorganizowana to raczej żaden/na się nie zgłosi na takie ogłoszenie by zostać gwiazdą pracy z psychologii/socjologii, bo organizacja sprawi, że błyśnie ale jak spadająca gwiazda.
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Te trzy punkty to raczej tematy działów w poradniku młodego detektywa
Punkt 1 to na bank wykłady ze szkoły policyjnej (przynajmniej jakieś 20 lat temu)
Wiem że nie pomogłem zbytnio ale nie kumam prośby a chciałbym pomóc.
Punkt 1 to na bank wykłady ze szkoły policyjnej (przynajmniej jakieś 20 lat temu)
Wiem że nie pomogłem zbytnio ale nie kumam prośby a chciałbym pomóc.
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
Puzon chodzi o opowiedzenie tego jak kwitnie motocyklowa przestępczość zorganizowana. Inaczej kto ile bimbru pędzi na garażu i po ile sprzedaje.
Po tem przyjdzie sanepid
celni
skarbówka i będą kłopoty, bo majzel to praworządny obywatel RP (nie wiem tylko czy 4 czy 3)
Po tem przyjdzie sanepid
celni
skarbówka i będą kłopoty, bo majzel to praworządny obywatel RP (nie wiem tylko czy 4 czy 3)
- majzel
nad Hellsami myślałem ale to śliski temat, chodzi ogólnie o grupy zorganizowane typu mafie, gangi itp, Gangi motocyklowe w kolejnej części pracy będą opisywane. Generalnie chodzi o to czy ktoś jest w stanie pomóc jeśli chodzi szczególnie o te dwa ostatnie punkty-jakieś dane statystyczne, albo jakieś pobieżne informacje ( nie interesują mnie dane osób, adresy ) jakikolwiek punkt zaczepienia. Nie jestem z policji, detektywem, inspektorem BHP albo innym urzędnikiem, po prostu może ktoś siedzi w temacie, ewentualnie zna jakieś pomocne materiały itp
Google na ten temat posiada znikome informacje.
Google na ten temat posiada znikome informacje.
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
Majzel Kubatron2 był kiedys wysoko postawiony w grupie motocyklowej moźe coś
podpowie
podpowie
Chyba nie Mryf??Siogu pisze:kilka osób jest z Pruszkowa to jest i mafia
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
A próbowałeś szukać materiałów, książek w bibliotekach publicznych,to sa prawdziwe kopalnie.
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Dokładnie. Na stronach policji są raporty roczne itp. z nich zawsze można coś wyczytać ewentualnie napisać do nich (policji) o udostępnienie danych statystycznych albo wskazanie miejsca gdzie je można znaleźć bo to jest jawne ale czy prawdziwe to nie wiemposcig pisze:A próbowałeś szukać materiałów, książek w bibliotekach publicznych,to sa prawdziwe kopalnie.
- majzel
No właśnie w bibliotekach jest mało materiałów tego typu.poscig pisze:A próbowałeś szukać materiałów, książek w bibliotekach publicznych,to sa prawdziwe kopalnie.
W sieci jest trochę informacji ale szczątkowe a temat fajny i w sumie dość interesujący i mało popularny.
- paawel
- bywalec
- Imię: Paweł
- województwo: mazowieckie
Punkty które przedstawiłeś są dość ściśle ukierunkowane. Proponuję żebyście zwrócili się z wnioskiem do Komendanta Głównego Policji o udostępnienie takich danych na potrzeby pracy licencjackiej. Może się zgodzi
paawel
- majzel
tak też zrobimy-dziękipaawel pisze:Punkty które przedstawiłeś są dość ściśle ukierunkowane. Proponuję żebyście zwrócili się z wnioskiem do Komendanta Głównego Policji o udostępnienie takich danych na potrzeby pracy licencjackiej. Może się zgodzi
Pytanie troszkę inne czy może ktoś zna jakąś literaturę na temat gangów motocyklowych, chodzi o książki.
Znaleźliśmy jedynie książkę o tytule "Byłem aniołem piekieł" i w zasadzie tyle po polsku.
Jeśli ktoś coś zna to będę wdzięczny bardzo.
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
powiem ci tak miałem okazje kiedys poznac chłopaków z ha osobisci ale to oni nas zaprosili na spotkanie a nie odwrotnie mówili opowiadali tylko to co chcieli niewygodne pytania ignorowali atmosfera bardzo miła i rzeczowa rozmowa motocyklowa ale bez zbytniej otwartosci.ty jako że sie tak wyrażę zwykły motonita raczej bedziesz miał trudnosci z takim kontaktem .lepiej bedzie jesli spróbujesz podbić do road runners. maja wiele oddziałów moze akurat którys skusi sie na jakis wywiad.kontakt z gremium lub choc by z bad seven.stanowczo odradzam tak jak i pisanie tej pracy w takiej formie moze wam to przysporzyć niepotrzebnych problemów.pozdrawiamGacol pisze:Majzel Kubatron2 był kiedys wysoko postawiony w grupie motocyklowej moźe coś
podpowieChyba nie Mryf??Siogu pisze:kilka osób jest z Pruszkowa to jest i mafia