Motovlog w Polsce.

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias
województwo: śląskie

Re: Motovlog w Polsce.

Post autor: magik » czw 17 kwie 2014, 20:19

Widzisz...... moje okno moja przeglądarka, a czy obrażam to kwestia odbioru na zasadzie uderz w stół a nożyce się odezwą.

PS jak ignorować temat, żeby nie wyskakiwał w nowych postach

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » czw 17 kwie 2014, 20:40

Mi się podoba.Tylko jak wyżej jakaś muza i głos lepszy.

PS.terapeuta*
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

Awatar użytkownika
vicctor
zadomowiony
zadomowiony
województwo: wielkopolskie

Post autor: vicctor » czw 17 kwie 2014, 22:16

Panowie, ja się na tym kompletnie nie znam. Przekazałem uwagi małżonki, jako, że się nieco zna na kinematografi.
Uwagi to czysty warsztat.

Mówisz, że ma być na luzie i naturalnie. Playback jest oczywiście oszustwem... albo lepiej iluzją. Nie każdy to umie zrobic naturalnie, bo to jest już element warsztatu aktorskiego. Ale czemu masz nie spróbować.

Napisałeś też "Wszystko ma być żywe i na luzie bez spiny". W sumie to właśnie sugerowany playback ma zapobiec spinie. Zauważyliśmy, że ci leciutko drży głos w trakcie jazdy. Może uda Ci się to poprawić jak nagrasz trochę więcej materiału, ale z playa łatwo to wyeliminujesz.

Osobiście uważam, że pomysł fajny i jak go będziesz kontynuował i dopracowywał, to się wiele jeszcze może wydarzyć.
Brak mi koncepcji na fajną stopkę. Ale pracuję nad tym zagadnieniem.

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz
województwo: lubelskie

Post autor: dzi-es » czw 17 kwie 2014, 22:55

A jednak może sie podobać ! :) Czas pokaże co z tego wyjdzie dalej. Teraz bede grzebał troche przy moto to nie wiem czy coś nagram. Próbuje tez znaleźć robote bo właśnie skończyłem nauke i chciałbym kupić drugie moto na pewien projekt (vfr). Muzyka może się znajdzie gdzieś tam w tle :) Albo może spróbuje jakiś mix troche jazdy + muzyka, przerywnik z gadaniem i znowu jazda + muzyka itd.

Gracek_01
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Gracjan
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: Gracek_01 » pt 18 kwie 2014, 12:24

Tez tak sadze magik, ze chyba za ostro podchodzisz do tematu. Przeciez nikt nikogo nie zmusza do ogladania. Mnie sie pomysl podoba, nie mam nic przeciwko i chetnie poslucham takiego "pitolenia" kiedy sezon sie skonczy :d

Awatar użytkownika
Pablopbs
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł

Post autor: Pablopbs » pt 18 kwie 2014, 16:01

Panowie bez spiny :)

Ludzie mają wypadki po kilka razy i to z nie swojej winy więc skupienie na moto akurat może nie pomóc w nagłej sytuacji ;)

Ogólnie inicjatywa ciekawa, również rozważam prowadzenie takiego motovloga, ale muszę się najpierw zaopatrzyć w porządniejszą kamerkę :)

Jedni wykorzystują "jutuby" do trolowania, inni bo chcą się czymś podzielić z ludźmi i wymieniać swoje spostrzeżenia na dany temat, a vlog kręcony na moto to ciekawa opcja, zagranicznych motovlogów jest już dość sporo i niektóre naprawdę sympatycznie się ogląda tylko trzeba przysiąść do tematu i o to zadbać :)

Powodzonka, spróbuj pozmieniać kilka rzeczy żeby video było bardziej urozmaicone i rób swoje :)
Póki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » pt 18 kwie 2014, 17:25

Miło takie rzeczy czytać! Teraz staram się przygotować jakiś temat do następnego vloga i nagrać go w jakiejś trasie, lub w jakiejś małej mieścinie "turystycznej" . Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to smiało pisać. Pablopbs jak sie zdecydujesz na vlogi to zapraszam do nas na forum. Może za rok coś z wyjdzie ze wspólnej pracy wszystkich vlogerów itd. (mam tu na mysli popularyzacje tego typu filmów i nawiązania dobrego dialogu z widzami)

Awatar użytkownika
Pablopbs
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł

Post autor: Pablopbs » pt 18 kwie 2014, 22:16

No to zacny temat, jeśli nie wyjadę w połowie maja do Szwecji to może zacznę coś sklecać w Polsce, a jeśli wyjadę i trochę tam posiedzę to będą piękne trasy do polatania i robienia video :)

Jestem za, jak zacznę mieć trochę więcej wolnego czasu to bliżej zainteresuję się tematem i coś pomyślimy :cool
Póki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » pt 18 kwie 2014, 22:38

A i widze,że z Lubartowa jesteś to całkiem blisko. hehe :) Znasz jakieś ciekawe trasy w okolicy? Bo z tego co smigalem tak niedaleko Lublina to albo drogi dziurawe, albo nudna okolica.

Awatar użytkownika
kargulo
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: kargulo » sob 19 kwie 2014, 08:01

dzi-es pisze:zapraszam do nas na forum.
o jakim forum mówisz?
ja właśnie zamontowałem mikrofon w kasku i tez mam zamiar cos nakręcic

pozdrawiam

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » sob 19 kwie 2014, 16:49

http://www.forum.motovlog.pl Dopiero rozwijamy temat.

Kargulo,widziałem,że prowadziłes bloga itd to tak myślałem,że i ten temat Cię pewnie zainteresuje prędzej czy później.

A tu link do promo zrobionego przez Jaca ( ten od Best Of motorcycle ) :

Promo niestety wyszło chyba zbyt ambitnie jak na promowanie samych vlogów bo widz sie spodziewa bóg wie czego. A niektórzy nawet myśleli,że będzie po tym "cały film" hehe.

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » sob 19 kwie 2014, 23:53

Nie widze możliwosci edycji posta,chyba za duzo czasu mineło od jego napisania :< Dodaje jeszcze,że na naszym fanpage'u regularnie pojawiają się filmy polskich motovlogerów. Nie wrzucamy raczej nic co już jest baaardzo popularne więc nie zobaczycie tutaj prawdopodobnie powtórek. Także nie ma filmów nie związanych z motovlogiem.

https://www.facebook.com/MotoVlogPolska zapraszam do łapkowania i śledzenia.

ODPOWIEDZ