budowa domu

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
damlew
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Damian
województwo: mazowieckie

budowa domu

Post autor: damlew » ndz 16 mar 2014, 11:40

Witajcie,

-pierwsza opcja, szukam firmy bądź cieśli do postawienia domu z bala bądź systemem szkieletowym
-druga opcja, szukam samodzielnego murarza

może Wam ktoś stawiał albo remontował dom,
zależy mi na sprawdzonym fachowcu z polecenia i nie ukrywam że za nie wygórowaną cenę, łatwo nie jest :D ale może ktoś.... coś....

pozdrawiam

jamafan
bywalec
bywalec
Imię: Jarek
województwo: podlaskie

Re: budowa domu

Post autor: jamafan » ndz 16 mar 2014, 20:13

Z twojego pytania wynika , że jeszcze sam nie wiesz jaki dom chcesz i projektu też pewnie nie masz.
Jeśli chcesz szkieletowy to proszę bardzo http://www.danwood.pl/ , jest to budimex i budują głównie w Niemczech w systemie szkieletowym.
Bardzo tanio nie będzie ale kompleksowo i szybko. Z bala dom to inna historia, dociepla się go od wewnątrz i jeśli nie masz materiału to tanio nie będzie.
Najtaniej wychodzi murowanie ( jeśli pytasz o murarza to bierzesz taka opcję pod uwagę) metodą gospodarczą czyli wynajmujesz jakiś zazwyczaj badziewiarzy i pilnujesz ich roboty.
Musisz mieć super kierownika budowy ,który będzie ich pilnował albo sam musisz szybko się uczyć i znać się na wszystkim. :)
Pracuje w firmie budowlanej i właśnie skończyłem budować dom. Nie zazdroszczę ludziom którzy nie maja wystarczająco kasy żeby wynająć firmę ,która kompleksowo i jakościowo może wybudować dom.
Sorrki właśnie sobie przypomniałem ,że budimex tą firmę sprzedał kilka miesięcy temu, czyli nie jest to budimex jak wyżej napisałem.

damlew
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Damian
województwo: mazowieckie

Post autor: damlew » ndz 16 mar 2014, 22:20

jamafan, te informacje co mi napisałeś przerobiłem już dawno :D
projekty już mam, jeszcze się nie zdecydowałem czy drewno czy beton
napisałem konkret o firmie bądź murarzu z POLECENIA a nie z pod butki z piwem :D
przekaz jest zwięzły i krótki, nie oczekuję wywodów ale konkretnej informacji,
a i w kieszeni też u mnie nie siedzisz, ale dzięki za posta :D

jamafan
bywalec
bywalec
Imię: Jarek
województwo: podlaskie

Post autor: jamafan » ndz 16 mar 2014, 22:58

piszesz ,że szukasz fachowca "za niewygórowaną cenę " a potem "w kieszeni u mnie nie siedzisz". Zawiało mi trochę agresją.
Sorry ja Cię uraziłem czymkolwiek co napisałem powyżej.
Nie wiem co za projekty masz ale w każdym jest określony materiał z ,którego masz budować dom.
Konkretnie podałem Ci link do firmy ,która buduje domy szkieletowe. W okolicy Góry Kalwarii budowali niedawno dom , można pewnie podjechać i porozmawiać w właścicielem.
http://www.danwood.pl/aktualnosci/aktua ... /czachowek

Awatar użytkownika
Hefajstos
klepacz
klepacz
Imię: Maciej

Post autor: Hefajstos » pn 17 mar 2014, 10:05

Mieszkam w szkieletówce i jestem zadowolony, nasz wykonawca to http://www.hankorhaus.pl/
, weszli na gotowe fundamenty i wylany podbeton.

ODPOWIEDZ