Czołem,
1. W związku z profesjonalną działalnością zarobkową wielu użytkowników forum, z której wielokrotnie korzystam, cenię i lubię, zastanawiam się czy nie powinniśmy założyć osobnego działu dla profesjonalistów.
2. Zwyczajny lub półprofesjonalny użytkownik forum, jeżeli cokolwiek chce sprzedać, umieszcza temat w dziale giełda i to jest ok, znajduje kupca lub nie.
3. Natomiast ktoś, kto działa już profesjonalnie, nie ma odpowiedniego miejsca na umieszczenie swojej aktywności/biznesu. Czasami jest nawet zmuszony aby umieszczać swoje ogłoszenia w dziale off topic.
4. Założenie działu dla profesjonalistów pozwoliłoby nam oddzielić działalność charytatywną czy non profit w stowarzyszeniu/zwykłą aktywność na forum/od działalności profesjonalnej. Poza tym byłoby jasne, z jakich usług, firm, czy kontrahentów możemy korzystać z większym zaufaniem.
5. I wreszcie, last but not least, każdy kto zajmuje się zarabianiem na forum pieniędzy, nie musiałby wybierać czy jest u siebie szefem matketingu, prezesem czy moderatorem na forum.
Co myślicie? Czy to dobry pomysł?
Roboczo mogłoby się to nazywać np. FIRMY POLECANE.
Forum a działalność biznesowa
- kifer
- pisarz
Forum a działalność biznesowa
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost
- Marsel
- pisarz
- Imię: Marceli
- województwo: łódzkie
Re: Forum a działalność biznesowa
Osobiscie mi się pomysł podoba, wszystko w jednym miejscu, w zasięgu po jednym no może kilku kliknięciach, tak pigułeczka. popieram
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/
http://babelkowy-swiat.pl/
- Chris-Zg
- pisarz
- Imię: Christian
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Ja Także popieram taki pomysl, może być to bardzo pomocny dział.
Czerwone są najszybsze!
- gorallos100
- bywalec
- Imię: Marcin
- województwo: wielkopolskie
Zdecydowanie popieram... Dodatkowo dolozylbym kategorie biznesow, albo podział geograficzny + net.
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Z mojego osobistego punktu widzenia, jako zwykłego zjadacza chleba nie interesuje mnie czy ktoś prowadzi warsztat/sklep zawodowo i wystawia rachunki czy robi to jako amator handlowiec.
No chyba że potrzebuję fakturę w koszty to nie szukam tego na portalu motocyklistów.
Wyróżnianie zawodowców to jednocześnie wystawianie amatorów na tacy dla Urzędu Skarbowego.
Według jakiego kryterium będziesz rozdzielać te ogłoszenia? Jak jest możliwość weryfikacji takiego ogłoszenia? Sumienie ogłoszeniodawcy? Zaraz by się okazało że wszyscy są w jednym miejscu. Tam gdzie więcej jest czytane.
Nawet Allegro, Ebay, Otomoto i wiele innych (chyba wszystkie) nie ma osobnego działu dla tych fakturowych i bezfakturowych. Owszem jest taki atrybut umożliwiający filtrowanie ale nie osobny dział.
Chyba by mnie zniechęcała konieczność dodatkowego przeglądania ogłoszeń w osobnych działach. Nawet na pewno.
A co do polecanych sklepów, warsztatów czy punktów usługowych, to zupełnie coś innego.
Jest wielka różnica pomiędzy:
"polecam ten warsztat..."
a
"zapraszam do mojego warsztatu..."
Także Kiferku niezależnie od sympatii jaką Cię darzę nie podoba mi się Twój pomysł.
Czy to Twoja urzędnicza przenikliwość się odezwała
No chyba że potrzebuję fakturę w koszty to nie szukam tego na portalu motocyklistów.
Wyróżnianie zawodowców to jednocześnie wystawianie amatorów na tacy dla Urzędu Skarbowego.
Według jakiego kryterium będziesz rozdzielać te ogłoszenia? Jak jest możliwość weryfikacji takiego ogłoszenia? Sumienie ogłoszeniodawcy? Zaraz by się okazało że wszyscy są w jednym miejscu. Tam gdzie więcej jest czytane.
Nawet Allegro, Ebay, Otomoto i wiele innych (chyba wszystkie) nie ma osobnego działu dla tych fakturowych i bezfakturowych. Owszem jest taki atrybut umożliwiający filtrowanie ale nie osobny dział.
Chyba by mnie zniechęcała konieczność dodatkowego przeglądania ogłoszeń w osobnych działach. Nawet na pewno.
A co do polecanych sklepów, warsztatów czy punktów usługowych, to zupełnie coś innego.
Jest wielka różnica pomiędzy:
"polecam ten warsztat..."
a
"zapraszam do mojego warsztatu..."
Także Kiferku niezależnie od sympatii jaką Cię darzę nie podoba mi się Twój pomysł.
Czy to Twoja urzędnicza przenikliwość się odezwała