Protest o ceny paliwa - znalezione w sieci

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Struś
pisarz
pisarz
Imię: Sławek
województwo: pomorskie

Protest o ceny paliwa - znalezione w sieci

Post autor: Struś » sob 21 sty 2012, 09:39

Cytuję co znalazłem. Jak ktoś będzie miał czas to może się przyłączy :)

"Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska) Do akcji dołączyli się: Warszawa: 23.01.2012r o godzina 15.45. Ruszamy z pod parkingu na ulicy Smolnej w Warszawie. Trasa będzie przebiegać ulicami przy ważniejszych urzedach: Belwederska, Smolna, Wiejska itp. kontakt: 511-185-044 Tomasz Rudzki Kraków: Blokowana będzie droga krajowa nr 7 Zbiórka 28.01 godz 12:00 Stacja BP przy ul. 29 listopada (przy wylocie w stronę Warszawy) Organizator Dariusz Piwowarczyk 509-893-858 Nowy Sącz: Blokowanie Gorzków od Białego Klasztoru do Reala Zbiórka - 28.01 godz 12:00 Nowy Sącz JOJO na wprost MC DONALD Bielsko Biała: Blokowana będzie droga szybkiego ruchu. Zbiórka -28.01 godz 12:00 Bielsko Biała Parking Auchan, obok przystanku autobusowego Organizator - Sylwester Gorząd 514-951-115 Busko Zdrój: Blokowana będzie droga krajowa nr 73 Zbiórka - Busko Zdrój 28.01.2012 godz 12:00 Stacja BP przy wylocie na Kielce Organizator - Albert 506-692-843 Tarnów: Blokowana będzie Droga Krajowa numer 4 na odcinku Tarnów -Wojnicz . Protest będzie polegał na poruszaniu się drogą z prędkością 30 km/h. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 przy Galerii Tarnovia Organizator protestu w Tarnowie --- portal ---radlow.cba.pl Radom: Blokowana będzie droga Radom - Tarczyn Zbiórka kierowców 28.01 godz 12:00 przed kościołem we Wsoli (pomiędzy Wielogórą a Jedlińskiem) Jeżeli zechcesz zorganizować tego dnia protest w swoim mieście daj znać: tel 886-33-07-33 lub yasiu@forumbrzeg.pl >>>>>SKOPIUJ I WKLEJ NA KILKU DOWOLNYCH FORACH!!!<<<<<"
Życie to nie czas kiedy oddychasz tylko te chwile, kiedy zapiera Ci dech w piersiach...

Awatar użytkownika
zalew
pisarz
pisarz
Imię: Andrzej
województwo: zachodniopomorskie

Re: Protest o ceny paliwa - znalezione w sieci

Post autor: zalew » sob 21 sty 2012, 21:08

Warto protestować przeciwko temu co sie wyprawia z cenami.Inicjatywa jak najbardziej słuszna,wątpię jednak zeby odniosła jakiś wymierny skutek.Państwo ma szarego obywatela zwyczajnie w d....Niemniej jednak dobrze ze ludzie próbują jakoś pokazać swoje niezadowolenie.Ja w swojej pipidówie mogę jedynie blokować telepatycznie hehe.Mam nadzieje ze trochę ludzi się skrzyknie i wogóle zostanie to zauwazone.Grunt ze coś się w końcu dzieje,te podwyzki zdaja się nie mieć końca :evil:

Awatar użytkownika
Zając
klepacz
klepacz
Imię: Dariusz
województwo: lubelskie

Post autor: Zając » ndz 22 sty 2012, 09:17

Wielokrotnie już ludzie protestowali, i co, oczywiście państwo obniża akcyzę stara się coś wymyślić by paliwo było tańsze, obniża akcyzę na paliwo o 40 gr, na cpn-ch widoczne jest 30 gr a za miesiąc czy dwa idzie o 70 gr do góry :evil: . Chwilowe zadowolenie, to jest gra.
LWL 74HN

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Post autor: brylek22 » ndz 22 sty 2012, 10:44

też uważam że nic się nie wskóra, taka polityka paliwowa, ale popieram protesty żeby pokaż głąbom że naród zaczyna się buntować przeciw temu co robią, ceny paliwa i reforma w służbie zdrowia, powinni winnym łeb urwać i nasrać do szyj bo mnie krew zalewa jak muszę iść do lekarza, albo zatankować

ODPOWIEDZ