grajewo i okolice pomoc w sprawie fotoradaru
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
grajewo i okolice pomoc w sprawie fotoradaru
dostałem zdjęcie z fotoradaru Straży Miejskiej , przenośnego który był podobno 28.11.2011 ustawiony przy ul. Piłsudskiego w Grajewie , mam prośbę czy ktoś się orientuje czy na tej ulicy są ustawione odpowiednie znaki (kontrola prędkości) , ewentualnie gdzie można sprawdzić czy i od kiedy są tam ustawione legalnie
Adam
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: grajewo i okolice pomoc w sprawie fotoradaru
W Grajewie jak mnie pamięć nie myli tablice "ostrzegawcze" o automatycznej kontroli prędkości są umieszczone przy wlotach do miasta.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- brylek22
- klepacz
a przyszło zdjęcie? gdzieś czyrtałem że teraz przychodzi mandat bez zdjęcia ale od ITD a ciekaw jestem czy od straży wiejskiej tez
jeżeli przyszło Ci zdjęcie i widać sam samochód to odwołuj się żeby przysłąli Ci pełno wymiarowe zdjęcie,tłumacz to że wydaje Ci się zę ktoś wtedy jechał za tobą i zaraz za radarem Cie wyprzedził i poddajesz wątpliwości czy to na pewno Twoja prędkość a nie tego samochodu, często cwaniaki przysyłają kadrowane zdjęcia
a co do mantatu to ja 1.5 roku temu dostałem 2 mandaty od straży z człuchowa i jeszcze jednej gminy gdzie wyłudzją pieniądze za pomocą fotoradaru, mandaty przyjołem i nie zapłaciłem za nie, przyszło upomnienie po pół roku, olałem i do teraz cisza, nawet ze zwrotu z podatku nie zabrali zobaczymy jak w tym roku bedzie
jeżeli przyszło Ci zdjęcie i widać sam samochód to odwołuj się żeby przysłąli Ci pełno wymiarowe zdjęcie,tłumacz to że wydaje Ci się zę ktoś wtedy jechał za tobą i zaraz za radarem Cie wyprzedził i poddajesz wątpliwości czy to na pewno Twoja prędkość a nie tego samochodu, często cwaniaki przysyłają kadrowane zdjęcia
a co do mantatu to ja 1.5 roku temu dostałem 2 mandaty od straży z człuchowa i jeszcze jednej gminy gdzie wyłudzją pieniądze za pomocą fotoradaru, mandaty przyjołem i nie zapłaciłem za nie, przyszło upomnienie po pół roku, olałem i do teraz cisza, nawet ze zwrotu z podatku nie zabrali zobaczymy jak w tym roku bedzie
- brylek22
- klepacz
dodam jeszcze że z 3 miesiące po mim wyjeżdzie był program w Uwadze na TVNie o tych właśnie gminach, i ich postepkach z fotoradarami, może po tym programie odpuścli sobie
- brylek22
- klepacz
albo napisz do niech taki list:
http://demotywatory.pl/2375839/Mistrz-cietej-riposty
- Łysolek
- Shrek
zajebistebrylek22 pisze:albo napisz do niech taki list:

-
- pisarz
zdjęcie jest ale bardzo mało wyraźne , a w zasadzie są dwa na jednym 68km/h a na drugim 69 km/h ale jadę jutro do Augustowa to zobaczę sam jak wszystko OK to się zgłoszę ze ściemą , że nie wiem kto kierował bo jeden spał z tyłu i nie pamiętam gdzie się zamieniliśmy za kierownicą
Napiszę co się udało , bo to może być sposób na uniknięcie punktów
Napiszę co się udało , bo to może być sposób na uniknięcie punktów
Adam
- artur82
- zadomowiony
- Imię: Artur
hheheheheh to naprawdę jest dobre i porządnie przemyślane, więc w razie czego warto próbowac, tak mi się wydajebrylek22 pisze:albo napisz do niech taki list:

- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
to trza wydrukować i mieć
na okoliczność zawsze w domu wykropkować tylko miejscowość nadania i gotowiec

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- pisarz
ja niestety nie mogę za bardzo świrować bo samochód służbowy , kiedyś czytałem taki wywód , że można powiedzieć , że to bliska rodzina i mamy prawo odmowy zeznań i tak dalej ale to już ktoś obalił bo ta zasada tyczy się podobno kodeksu karnego a tu ma zastosowanie jakiś inny
Adam
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Jeśli samochód firmowy to firma ma OBOWIĄZEK prowadzić ewidencję kto w danym czasie był użytkownikiem pojazdu. Jeśli firma nie wskaże to sprawa idzie do sądu i jest rozpatrywana jako niedopełnienie obowiązków firmy czy jakoś tak. Wiem bo sam to przechodziłem 
Przypomnij sobie, może właśnie wziąłeś kogoś "na okazję" i to on właśnie kierował
Ja tak powiedziałem i punktów nie dostałem
. Zostałem ukarany za niewskazanie komu powierzyłem samochód, ale firma była czysta w tym momencie 

Przypomnij sobie, może właśnie wziąłeś kogoś "na okazję" i to on właśnie kierował

Ja tak powiedziałem i punktów nie dostałem

-
- pisarz
podjadę jutro i będę gadał ale i tak koszty minimalne tylko punktów szkoda , a jak oficjalnie odmówię podania to przypieprzą 500 albo 1000 zł i tyle , spróbuję tego manewru z kimś śpiącym na tyle bo że nikt nie siedzi obok mnie to widaćivan pisze:Jeśli samochód firmowy to firma ma OBOWIĄZEK prowadzić ewidencję kto w danym czasie był użytkownikiem pojazdu. Jeśli firma nie wskaże to sprawa idzie do sądu i jest rozpatrywana jako niedopełnienie obowiązków firmy czy jakoś tak. Wiem bo sam to przechodziłem
Ja tak powiedziałem i punktów nie dostałem. Zostałem ukarany za niewskazanie komu powierzyłem samochód, ale firma była czysta w tym momencie
Adam
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Spokojnie, za niewskazanie kierowcy jest 400 zł bez pkt. 
A więc jak zdj niewyraźne to powiedz grzecznie że nie masz pojęcia kto jechał i tyle.

A więc jak zdj niewyraźne to powiedz grzecznie że nie masz pojęcia kto jechał i tyle.
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
To niestety jest powielana przez wszystkich BZDURA!!! Za niewskazanie faktycznie nie ma punktów, ale mandat jest minimum taki, jaki przewiduje się za sfotografowane wykroczenie. Nie ma stałej kwoty. Jeśli na foto jest wykroczenie za 200zł i 5 pkt. to za niewskazanie zapłacisz min. 200zł, jeśli masz foto na 10 pkt. i 500 zł to zapłacisz min. 500zł. Oczywiście lepiej nie mieć pięciu stówek niż pięciu stówek i punktów, ale jeśli coś się panu naliczającemu nie spodoba twoje niewskazanie to może kwotę min. podwyższyćivan pisze:Spokojnie, za niewskazanie kierowcy jest 400 zł bez pkt.

Wiem, bo sam w listopadzie miałem tą nieprzyjemność. Za cholerę nie mogłem sobie przypomnieć komu w tym dniu pożyczyłem motka

- brylek22
- klepacz
a ja miałem opcje do wyboru z punktami, bez lub wskazuje kto prowadziła auto
mniej wiecej tak się przedstawiało
300zł i 2pkt
lub
400zł 0pkt
lub
wskazuje kierowce jezeli to nie ja jechałem
mniej wiecej tak się przedstawiało