Witam, ostatnio chodzi za mną myśl, aby zmienić mojego vitka na cb1000r. Oglądałem nawet ten motocykl dzisiaj w salonie hondy na malowniczej, przymierzyłem się i pozycja jest całkiem wygodna. Niestety nie zabrałem ze sobą kasku (nie było w planach odwiedzanie salonu) i nie mogłem się nim przejechać. Na pewno ochrona przed wiatrem (a raczej jej brak) jest na minus. Rozmawiając z kolesiem z salonu powiedział, że motocykl daje mnóstwo frajdy z jazdy ciągnie już z samego dołu i jest elastyczny na każdym biegu.
Nie jestem do końca przekonany czy słusznie robię dlatego też pytam was o radę. Jeździł ktoś cb1000r? Jak to moto się sprawuje?
Vitkiem przelatałem dwa sezony i nie miałem z nim żadnych przygód i problemów. Jednak ciągnie mnie żeby spróbować czegoś innego.
CB1000R czy warto?
Re: CB1000R czy warto?
Nie jeździłem ale jeździłem na CB750 i tak jak piszesz - ochrona przed wiatrem. Jak zamierzasz jeździć więcej to jest to denerwujące. VFR ma bardzo dobrą ochronę przed wiatrem
-
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
Ja miałem okazję jeździć tym motocyklem. Moto na prawdę idzie od dołu, jest super elastyczny i daje mnóstwo frajdy z jazdy. Warto przejechać się tym moto, bo sam będziesz miał okazję to ocenić. Dla mnie na prawde bardzo udany wizualnie, i świetnie jezdzący motocykl Hondy.
- marcinskc
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Właśnie mam zamiar w sobote polatać troche tym sprzętem o ile pogoda na to pozwoli i ocenić ja to jeździ.