jaki najmniejszy skuter do wrzucenia na tył do kombi

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
supi
bywalec
bywalec
województwo: mazowieckie

jaki najmniejszy skuter do wrzucenia na tył do kombi

Post autor: supi » pn 11 lip 2011, 12:47

Mam prośbę - czy ktoś może podpowiedzieć jaki model skuterro byłby najmniejszy gabarytem ( poza mini bike'ami ) aby wmiarę bezboleśnie dał się wrzucić do kombiaka od zakrystii? Niestety moja hondzia trochę duża :mrgreen:

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Re: jaki najmniejszy skuter do wrzucenia na tył do kombi

Post autor: kecajm69 » pn 11 lip 2011, 16:48

Robert z Wiednia przywiózł mi w Oplu Vectra kombi II Piaggio NRG Power 50cm tylko oddzielił lagi z kołem od reszty i na leżąco przewiózł bez problemu.
Jacek M.

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » pn 11 lip 2011, 19:22

Honda Monkey się zmieści :)

Awatar użytkownika
supi
bywalec
bywalec

Post autor: supi » pn 11 lip 2011, 19:38

Własnie problem w tym że nie chcę go rozkładać tylko kombinuję, że rozłożyć tylne fotele i w całości. Nie chodzi też o jednorazowy temat, tylko co jakiś czas na działkę go przeżucić, aby lepsza połowa miała czym pojeździć - np do sklepu po zakupy ( jak człowiek będzie niedysponowany :biggrin ). Ten NRG jest fajny ale on ma taki zwykły gabaryt nawet chyba większy od Rometa Router. Oglądałem wczoraj w markecie ale na oko może być problem wepchnąć coś takiego do A4 B5. :confused . Tak jak z grubsza mierzone to wymiary bagażnika ok. 160 cm głębokość ok. 80 cm szerokość i ok. 77 cm wysokość - patrząc z perspektywy pokrywy bagażnika

Awatar użytkownika
przem09
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: przem09 » pn 19 wrz 2011, 00:34

Nie znam nazwy ale przedzwon do firmy to Ci powiedza.. W wawie jest cos co sie nazywa auto-bania.. Jedziesz do kumpli fura a oni wyjmuja browarek i tu dylemat.. Wiec pijesz z nimi i dzownisz po auto banie.. Przyjezdza gosc na skuterku po czym pakuje calkosc do torby ktora ma na plecach wklada do bagaznia twojej fury i odwozi ciebie i fure pod wskazany adres. Po wszystkim wyjmuje z bagaznika sprzet i jedzie dalej.

troche info wygoglowalem:
Torba ze złożonym skuterem ma wymiary 780X310X610 mm i waży zaledwie 30 kg. Zatem bez problemu zmieści się do każdego bagażnika kompaktowego samochodu.

http://autobania.pl/wersja%20na%20telefon/jak.htm

Awatar użytkownika
Kudlaty
teksciarz
teksciarz
Imię: Kamil
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Kudlaty » czw 22 wrz 2011, 13:49

Włożenie skutera do kombiaka nigdy nie będzie łatwe i przyjemne:) Nie obejdzie się bez złożenia tylnych siedzeń i położenia skutera. Na pewno nie włożysz go sam, dwie osoby to minimum. ten najtańszy router na pewno wejdzie. Ogólnie wszystkie skutery na kołach 10" powinny się zmieścić, ale routera nie polecam:) Router to tańsza odmiana Rometa robiona w Indiach i spuje się bardziej niż romet:) Do przeworzenia skuterów dobre jest auto typu Kangoo, Doblo, Partner, Caddy itp. Z tego do Kangoo najłatwiej zapakować:) Jak praowałem w serwisie motocyklowym to moim Kangoo woziłem często skutery:) Nie ma progu w bagażniku i łatwo wyciąga się siedzenia po czym skuter wchodzi na stojąco:)
Obrazek

ODPOWIEDZ