jaki najmniejszy skuter do wrzucenia na tył do kombi
- supi
- bywalec
- województwo: mazowieckie
jaki najmniejszy skuter do wrzucenia na tył do kombi
Mam prośbę - czy ktoś może podpowiedzieć jaki model skuterro byłby najmniejszy gabarytem ( poza mini bike'ami ) aby wmiarę bezboleśnie dał się wrzucić do kombiaka od zakrystii? Niestety moja hondzia trochę duża 

- kecajm69
- klepacz
- Imię: Jacek
Re: jaki najmniejszy skuter do wrzucenia na tył do kombi
Robert z Wiednia przywiózł mi w Oplu Vectra kombi II Piaggio NRG Power 50cm tylko oddzielił lagi z kołem od reszty i na leżąco przewiózł bez problemu.
Jacek M.
- Hubu
- klepacz
- Imię: Hubert
Honda Monkey się zmieści 

- supi
- bywalec
Własnie problem w tym że nie chcę go rozkładać tylko kombinuję, że rozłożyć tylne fotele i w całości. Nie chodzi też o jednorazowy temat, tylko co jakiś czas na działkę go przeżucić, aby lepsza połowa miała czym pojeździć - np do sklepu po zakupy ( jak człowiek będzie niedysponowany
). Ten NRG jest fajny ale on ma taki zwykły gabaryt nawet chyba większy od Rometa Router. Oglądałem wczoraj w markecie ale na oko może być problem wepchnąć coś takiego do A4 B5.
. Tak jak z grubsza mierzone to wymiary bagażnika ok. 160 cm głębokość ok. 80 cm szerokość i ok. 77 cm wysokość - patrząc z perspektywy pokrywy bagażnika

- przem09
- zadomowiony
Nie znam nazwy ale przedzwon do firmy to Ci powiedza.. W wawie jest cos co sie nazywa auto-bania.. Jedziesz do kumpli fura a oni wyjmuja browarek i tu dylemat.. Wiec pijesz z nimi i dzownisz po auto banie.. Przyjezdza gosc na skuterku po czym pakuje calkosc do torby ktora ma na plecach wklada do bagaznia twojej fury i odwozi ciebie i fure pod wskazany adres. Po wszystkim wyjmuje z bagaznika sprzet i jedzie dalej.
troche info wygoglowalem:
Torba ze złożonym skuterem ma wymiary 780X310X610 mm i waży zaledwie 30 kg. Zatem bez problemu zmieści się do każdego bagażnika kompaktowego samochodu.
http://autobania.pl/wersja%20na%20telefon/jak.htm
troche info wygoglowalem:
Torba ze złożonym skuterem ma wymiary 780X310X610 mm i waży zaledwie 30 kg. Zatem bez problemu zmieści się do każdego bagażnika kompaktowego samochodu.
http://autobania.pl/wersja%20na%20telefon/jak.htm
- Kudlaty
- teksciarz
- Imię: Kamil
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Włożenie skutera do kombiaka nigdy nie będzie łatwe i przyjemne:) Nie obejdzie się bez złożenia tylnych siedzeń i położenia skutera. Na pewno nie włożysz go sam, dwie osoby to minimum. ten najtańszy router na pewno wejdzie. Ogólnie wszystkie skutery na kołach 10" powinny się zmieścić, ale routera nie polecam:) Router to tańsza odmiana Rometa robiona w Indiach i spuje się bardziej niż romet:) Do przeworzenia skuterów dobre jest auto typu Kangoo, Doblo, Partner, Caddy itp. Z tego do Kangoo najłatwiej zapakować:) Jak praowałem w serwisie motocyklowym to moim Kangoo woziłem często skutery:) Nie ma progu w bagażniku i łatwo wyciąga się siedzenia po czym skuter wchodzi na stojąco:)