Tak, ale w tym wypadku to my powinnismy miec ograniczone zaufanie do kierowcow puszek, oni moga spokojnie bazowac na wzajemnym zaufaniu (zalozyc ze motocykl jedzie mniej wiecej zgodnie z przepisami). W starciu z samochodem nie mamy szans.Janusz B. pisze:Ograniczonego zaufania...
Patrz w lusterka? - To bzdura!?
- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
Re: Patrz w lusterka? - To bzdura!?
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
Gdyby kierowcy najpierw upewniali się w lusterkach, ze mają wolne pole do manewru przed próba wykonania manewru, to wówczas mniej by było sytuacji nieciekawych, lub tragicznych. W większości przypadków najpierw wykonują manewr, później spoglądają w lusterka. Efekt końcowy jest jaki jest.
Powinniśmy (wszyscy) wyrobić nawyk obserwacji tego co się dzieje nie tylko przed nami, ale i za nami.
Powinniśmy (wszyscy) wyrobić nawyk obserwacji tego co się dzieje nie tylko przed nami, ale i za nami.
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=-6N6ewG9 ... r_embedded - mogą się upewniać ale zawsze zostają takie czynniki jak zmęczenie itp. Tak jak pisał binio- ograniczone zaufanie (maksymalnie)...
- stoodent1
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Ripostując ten nędzny artykuł pozwoliłem sobie nagrać świetną pointe we wczorajszym programie w TVP2
http://www.youtube.com/watch?v=I6LvitcgILU
możliwe że mamy lekki zwrot w medialnym nurcie jakim jest hasło "dawca"...
http://www.youtube.com/watch?v=I6LvitcgILU
możliwe że mamy lekki zwrot w medialnym nurcie jakim jest hasło "dawca"...
- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
Oglądałem wczoraj ten program przypadkowo, zdziwiłem się ta wypowiedzią. Miło było chociaż raz usłyszeć coś innego w w mediach.
- Groszek
- klepacz
- Kontakt:
Ja popieram Binia. Chcesz jeździć motocyklem? To sam uważaj na siebie i innych. Nie jesteś świętą krową, nie oczekuj, że wszyscy będą ci zjeżdżali z drogi.
- maliq85
- zadomowiony
- Imię: Paweł
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Wczoraj siedziałem do późna w garażu i słyszę jak mama woła: "chodź szybko bo mówią o motocyklistach"- myślę sobie k.... znowu pieprzą że dawcy, że zap ierdalają itp. a tu w szoku byłem jak pozytywnie i przychylnie o "Nas" mówiono
"Per aspera ad astra"
pozdro MALIK
pozdro MALIK

- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Ma ktoś link do całości programu? Bo ja niestety nie miałem okazji go obejrzeć. 

- stoodent1
- pisarz
- Kontakt:
Ja w połowie zacząłem nagrywać... Część o motocyklistach był bardzo krótki może 5 do 10 minut.
Raczej mało konstruktywny był program a sama pointa.
Raczej mało konstruktywny był program a sama pointa.
- Narwany
- pisarz
- Imię: Paweł
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Jedna jaskółka wiosny nie czyni (TVP).... ale może w tym temacie coś się poprawi w mediach, jak na razie to tylko byliśmy dawcami i roślinkami, a teraz może ktoś zrozumiał, że my jesteśmy też ludźmi i mamy np żonę, córkę itd.... dziwne jest tylko jedno, że my czasami też nie dajemy sobie szansy na przeżycie całego sezonu !!! Bo myślimy, że jesteśmy niezniszczalni i nic nam się nigdy nie zrobi... a że wyprzedzamy na trzeciego lub na podwójnej ciągłej to po prostu tako można na motku... a jednak chyba nie !!!
Kto w młodości głupim nie był, Ten na starość nie zmądrzeje !!!
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
mów za siebie.Narwany pisze:Bo myślimy, że jesteśmy niezniszczalni
Ja jestem świr, zwłaszcza jak wsiądę na moto, ale nie uważam że jestem niezniszczalny i dlatego ciągle jeszcze jeżdżę.
Nie uznaję że inni chcą mnie zabić. Mam jednak totalny brak zaufania do każdego uczestnika na drodze. Każdy może własnie w danej chwili zrobić coś głupiego, wbrew przepisom i wbrew rozsądkowi.
- michał RC 46
- pisarz
Michał Olszański to jeden z mądrzejszych dziennikarzy to i obiektywnego podejścia do tematu można się po takim człowieku spodziewać. Na dodatek obiło mi się o uszy, że sam jeździ na oo
A co do akcji "patrz w lusterka ble ble to kiedyś byłem za a teraz jestem na nie, dlaczego? bo wg mnie to nie polepszało naszej sytuacji a wręcz przeciwnie, na wielu kierowcach taka naklejka działa jak na byka płachta a innych po prostu śmieszy i kopiują takie naklejki np "Patrz w lusterka golfy są wszędzie"
Może i zamysł z zwróceniem uwagi był dobry ale niestety dla wielu kierowców obojętny a więc nieskuteczny.

Czerwone najszybsze !