motocykliści na statoilu bandyci kryminaliści gwałciciele

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Argail
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz
województwo: wielkopolskie
Kontakt:

Post autor: Argail » śr 27 kwie 2011, 09:15

Panowie, na zachodzie wszędzie na stacjach jest nakaz zdejmowania kasku i nikt paniki nie robi, po prostu w kasku Cię nie obsłużą

Zdarzyło mi się kilka razy zapomnieć zdjąć kask i mnie upomnieli, ale nic w tym złego, mają monitoring i w razie problemów/wypadku muszą mieć wyraźne nagranie

Wystarczy odrobina empatii - skąd biedna kobieta, pracująca za 1400 zł miesięcznie ma wiedzieć, czy owy Pan w kominiarce/kasku nie chce jej zrobić krzywdy

Jakbyś do banku tak wszedł, byłoby to bardziej zrozumiałe? a przecież niewielka różnica :)

Nie dajmy się ponosić emocjom, proszą o zdjęcie kasku tylko w celach bezpieczeństwa, poza tym w tych garnkach nas nie słychać :)

Pracowałem kiedyś na studiach na stacji i mnie osobiście to wkurzało jak mi któryś z pozaciskanymi polikami w kasku bręczał zza szczęki kasku, że coś jeszcze chce - weź go zrozum :)
rejoice o young man in thy youth

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » śr 27 kwie 2011, 13:07

Na stacji, na ktorej zawsze tankuje (najwiekszy Shell w srodku miasta) tez ostatnimi czasy doszlo do kilku kradziezy z udzialem motocykli, wiec tego typu obostrzenia mnie nie dziwia. Zachowanie motocyklistow jednak bardzo. Ludzie, ktorych stac na drogie, japonskie motocykle nie sa w stanie zaplacic za kilka litrow benzyny ? Nie wiem jak to rozumiec - wszyscy kradna to ja tez ?
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
klosiewi
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
województwo: mazowieckie

Post autor: klosiewi » śr 27 kwie 2011, 13:40

elco pisze:Nie wiem jak to rozumiec - wszyscy kradna to ja tez ?
nie to nie tak, ja się spotkałem z inną definicją:
Mam kasę na drogi sprzęt, drogi kombinezon - to po co mam płacić jak inni pokaże kolegom że jestem wielki i im ukradne...
Pytanie się nasuwa samo: po co :?:

pingus21
bywalec
bywalec
Imię: Rafał
Kontakt:

Post autor: pingus21 » śr 27 kwie 2011, 14:14

Mnie w poniedziałek upomniano...odziwo przez 3 lata tankowałem na tym samym shellu w Gliwicach i moto i samochód, a tym razem Pani za kasą nie chciała zresetować dystrybutora. Grzecznie przemowila do Mnie za pomoca glosnikow, iz powinienem najpierw sciagnac kask, potem zejsc z moto a potem spokojnie lac do pelna ;> Oczywiscie przydup*s stal kolo Mnie tak czy siak ;/

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Post autor: śliniak290 » śr 27 kwie 2011, 14:21

Jeżdżę w kominiarce i w kasku tylko podnoszę szczękę przy tankowaniu na Orlenie i jeszcze nikt mi nie zwracał uwagi , ale jak zwrócą to będę zdejmował.
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
Fakir
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: Fakir » śr 27 kwie 2011, 21:29

Zawsze tankuje, i wchodzę zapłacić nie ściągając kasku - nigdy nie miałem z tym problemów :smile:
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré

Awatar użytkownika
KidRackBrawura
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz

Post autor: KidRackBrawura » czw 28 kwie 2011, 01:04

Jeszcze się z tym nie spotkałem, ale jak poproszą to czemu nie? Korona mi z głowy nie spadnie.
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.

Awatar użytkownika
Poldek13
pisarz
pisarz
Imię: Robert

Post autor: Poldek13 » czw 28 kwie 2011, 08:02

KidRackBrawura pisze:Jeszcze się z tym nie spotkałem, ale jak poproszą to czemu nie? Korona mi z głowy nie spadnie.

No właśnie, o to chodzi. To są też ludzie i tak jak pisałem, niektórzy ze swojej kieszeni płacili za paliwo które ktoś podjechał na moto i poprostu ukradł. Dlatego ja rozumie całkowicie że niektórzy uważają następnym razem
Poldek

Awatar użytkownika
Fakir
klepacz
klepacz

Post autor: Fakir » czw 28 kwie 2011, 14:03

tak właściwie to kto ponosi straty, jeśli na stacji trafi się klient który postanowi zrobić sobie ''dzień dobroci dla zwierząt'' i zatankuje za free ?

Obiło mi się o uszy że w takim wypadku obciążona jest osoba która była na kasie, ale z jakiej racji ona ma odpowiadać za to? Przecież pod koła się nie rzuci.
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré

Awatar użytkownika
Poldek13
pisarz
pisarz

Post autor: Poldek13 » czw 28 kwie 2011, 14:42

Tak na większości odpowiadają pracownicy jeśli nie dopilnują zasad - czyli min właśnie nie zablokują dystrybutora motocykliście który nie zdejmie kasku i nie nagra się na kamere jego twarz, no i jak ściągnie kask rekawice to też tak od razu nie ucieknie. A jeśli pracodawca sprawdzi że pracownik dopilnował prawidłowego tankowania to mu kasy nie weźmie
Poldek

Awatar użytkownika
Fakir
klepacz
klepacz

Post autor: Fakir » czw 28 kwie 2011, 21:48

Poldek13 pisze:Tak na większości odpowiadają pracownicy jeśli nie dopilnują zasad - czyli min właśnie nie zablokują dystrybutora motocykliście który nie zdejmie kasku i nie nagra się na kamere jego twarz, no i jak ściągnie kask rekawice to też tak od razu nie ucieknie. A jeśli pracodawca sprawdzi że pracownik dopilnował prawidłowego tankowania to mu kasy nie weźmie
a jak to jest z kierowcami puszek?
tankujacy kierowca puszki w okularach albo czapce to norma.

sam bylem swiadkiem takiego zdarzenia - i to dwa razy w tygodniu :shock:
podjezdzam motkiem pod dystrybutor, zalewam bak, w miedzy czasie widze obok podjezdza mercedes a z niego wychodzi ok. 3-4 łysych gości, tankują widać do pełna, poniewaz ja zdazylem zalac swoj bak, zaplacic i wrocic do motocykla, gdy podszedłem do motocykla, widziałem że panowie jeszcze tankuja tego merca, a w miedzy czasie zadnego z nich nie widzialem przy kasie, no to ubieram kask i rekawice, a oni w tym samym czasie odstawili pistolet dystrybutora, wsiadli do fury i odjechali.

pech chciał ze ustawili sie przy dystrubutorze tuż za mną, także tarasowałem im drogę do puki sie nie ubrałem i nie ruszyłem, myślałem ze mnie staranują :roll:

teraz tak myślę że może gdybym ich dłużej przytrzymał a w między czasie udałoby się obsłudze stacji zatrzymać klientów, to w ramach nagrody miałbym tankowanie do pełna za free :cool
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » pt 29 kwie 2011, 09:00

Fakir pisze: miałbym tankowanie do pełna za free :cool
albo uszkodzone moto ,albo i uszkodzone zdrowie , podstawowa zasada ochroniarzy nie pisana =chroń własne zdrowie resztę można kupić lub jest dobrze ubezpieczone , miałem znajomego który pracował na stacji benzynowej i miał pilnować żeby nie tankowali za frre , jego słowa "jak podjeżdża 4 łysych tankują i wsiadają do puszki a nie idą do kasy -to co mam rzucić im się pod koła " dla puszkarzy byłoby prosto podjeżdżasz pod dystrybutor zdejmujesz lufę otwiera sie kolczatka ,płacisz kolczatka sie składa i tyle
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Poldek13
pisarz
pisarz

Post autor: Poldek13 » pt 29 kwie 2011, 11:30

No niestety znajomy który pracuje na stacji mówi że za darmo tankujący motocykliści to plaga - on sam śmiga na moto więc nie wymyśla. Przeważnie osiedlowe dresiki na r6 itp bez rejestracji lub zaklejona itp tankują i zwiewają. No dlatego takie zasady wprowadzili dla nas motocyklistów.
Poldek

ODPOWIEDZ