Prośba

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"

My¶lê o tym....

¯e mam to w (_o_)..pie
1
4%
Wiedzia³em o tym ju¿ od daaaawna i mam numer ICE w swojej komurce
15
65%
Nie mia³em pojêcia o takim czym¶, ale bardzo mi sie podoba i ju¿ wpisujê.
7
30%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Prośba

Post autor: muchaok » czw 13 sty 2011, 12:26

Nie wiem, czy nie powinienem tego tematu założyć w RD na naszym forum, ale w razie co bytrzaki admini, przeniosą ;)
W każdym razie, proponuję, abyście przeczytalli to:

Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych.
W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej.

...Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp.

Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach.
Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE(in Case of Emergency).

Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia:ICE1, ICE2, ICE3, itd.

Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie. Akcja ma zasięg europejski.Zobacz więcej

Na dokładkę, akcja na FB pod adresem: http://pl-pl.facebook.com/event.php?eid=440105875611 - pokaż że to lubisz ;)
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » czw 13 sty 2011, 23:14

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: muchaok » pt 14 sty 2011, 09:39

No dobra. Mnie wtedy jeszcze nie było, a nie czytałem całego forum odkąd się zjawiłem. Zrobiło mi się głupio z przyczyn oczywistych.
BTW co za ironia losu :(
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » pt 14 sty 2011, 11:07

Od tamtego posta temat ICE pojawiał się na 4um jeszcze kilkakrotnie. Miałem o tym napisać zaraz po tym jak zobaczyłem tego posta. Ale... i tu muszę stanąć po stronie mojej lafiryndy (Muchy rzecz jasna), spojrzałem na statystyki ankiety i zobaczyłem, że jednak dla kilku osób jest to nowość. I dobrze. Oby nigdy nikomu to nie było potrzebne, ale jednak warto co jakiś czas przypominać.

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
województwo: lubelskie
Kontakt:

Post autor: Jacko » sob 15 sty 2011, 09:12

Dobbrze że w ankiecie nikt jeszcze nie wybrał pierwszej opcji :P

ODPOWIEDZ