Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
-
muchaok
- klepacz

- Imię: Jacek
- województwo: mazowieckie
-
Kontakt:
Nie wiem, czy nie powinienem tego tematu założyć w RD na naszym forum, ale w razie co bytrzaki admini, przeniosą

W każdym razie, proponuję, abyście przeczytalli to:
Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych.
W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej.
...Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp.
Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach.
Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE(in Case of Emergency).
Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia:ICE1, ICE2, ICE3, itd.
Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie. Akcja ma zasięg europejski.Zobacz więcej
Na dokładkę, akcja na FB pod adresem:
http://pl-pl.facebook.com/event.php?eid=440105875611 - pokaż że to lubisz

Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.
-
SOWA
- stary wyjadacz

-
muchaok
- klepacz

-
Kontakt:
No dobra. Mnie wtedy jeszcze nie było, a nie czytałem całego forum odkąd się zjawiłem. Zrobiło mi się głupio z przyczyn oczywistych.
BTW co za ironia losu

Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.
-
C_L_K
- ostry klepacz

- Imię: Rafał
Od tamtego posta temat ICE pojawiał się na 4um jeszcze kilkakrotnie. Miałem o tym napisać zaraz po tym jak zobaczyłem tego posta. Ale... i tu muszę stanąć po stronie mojej lafiryndy (Muchy rzecz jasna), spojrzałem na statystyki ankiety i zobaczyłem, że jednak dla kilku osób jest to nowość. I dobrze. Oby nigdy nikomu to nie było potrzebne, ale jednak warto co jakiś czas przypominać.
-
Jacko
- ostry klepacz

- województwo: lubelskie
-
Kontakt:
Dobbrze że w ankiecie nikt jeszcze nie wybrał pierwszej opcji