Kaluza

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
cooba1
teksciarz
teksciarz
Imię: Kuba

Kaluza

Post autor: cooba1 » śr 18 sie 2010, 11:23

Ludziom brak kultury zupełnie, wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos nadepnął mi na rekę!!!

Awatar użytkownika
msciwuj
teksciarz
teksciarz

Post autor: msciwuj » śr 18 sie 2010, 12:41

Ale oczywiście przyczyną większości wypadków jest "nadmierna prędkość" tudzież "nie dostosowanie prędkości do warunków". Jasne. Bo warunki, to jest na przykład kałuża na drodze szybkiego ruchu... :-/

Teraz postawią tam ograniczenie do 40 i wszystko będzie w porządku. Powodem wypadków już nie będzie kałuża, tylko przekroczenie prędkości. Proste. Mało to takich miejsc?

Pokój jego duszy. [']

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » śr 18 sie 2010, 18:54

zgadzam się z tym co mówisz, ale weź pod uwagę (rozważ - nie zmuszam do tego), drugą stronę. załóżmy, że jezdnia jest poprawnie zbudowana i odprowadza wodę. ostatnio nad polską przechodzą takie nawałnice, że nawet najlepsza jezdnia musi chwilę czasu otrzymać, aby wodę odprowadzić. widzisz kałużę, zwalniasz. to tak jak mieć pretensję o to że się przywaliło głową o szafkę, ale się ją widziało.

oczywiście pokój jego duszy.

PS. moja wypowiedz nie oznacza, że się zgadzam lub pogadzam, ze stanem polskich dróg. sygnalizuję tylko, że wina nie jest jednostronna.
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » czw 19 sie 2010, 13:56

zgadzam sie z orzylem

Jak wracalem niedawno z Holandii przez Niemcy kilka razy wjechalem w gesty deszcz. Mimo, ze ich drogi sa swietnie przygotowane i pozwalaja jechac dalej szybko i pewnie wolalem zwolnic. W deszczu nie widac wszystkiego dobrze, trzeba mocno uwazac.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
msciwuj
teksciarz
teksciarz

Post autor: msciwuj » pt 20 sie 2010, 15:24

Ok, poniekąd macie rację. Ja mam trochę jakby rzec "uraz" do polskich dróg i może podszedłem zbyt tendencyjnie. Po prostu to jakoś takie charakterystyczne, że się Włoch nie spodziewał, co go czeka na polskiej drodze...

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: mazowieckie

Post autor: Hubu » sob 21 sie 2010, 19:42

dobrze wczytajcie się w tekst...jechał Ducati. to wszystko wyjaśnia, może na Hondzie miałby więcej szans.
poza tym, Włosi też nie zawsze mają piękne drogi.

ODPOWIEDZ