Musze sprzedac moto, cos doradzicie ?
- Tomek85
- bywalec
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Musze sprzedac moto, cos doradzicie ?
Hej
mam do sprzedania VFR z 2003 roku. Niestety sytuacja w domu zmusza mnie do przedaży sprzeta.. szukam kupca ale bez skutecznie, praktycznie nikt nie dzwoni. Da rade za tyle sprzedac ta VFR ? W marcu kupilem ja za 13 700, włożyłem w nią łącznie z 1 600 zl, szkoda mi sprzedawac ja duzo taniej niz 14 000.
Co myslicie ? Realne sprzedac w takiej cenie ? Ciezko czekac na wiosnę ale wtedy poszlaby spokojnie powyzej 15000
http://allegro.pl/item1188557816_honda_ ... _cena.html
Pozdrawiam
mam do sprzedania VFR z 2003 roku. Niestety sytuacja w domu zmusza mnie do przedaży sprzeta.. szukam kupca ale bez skutecznie, praktycznie nikt nie dzwoni. Da rade za tyle sprzedac ta VFR ? W marcu kupilem ja za 13 700, włożyłem w nią łącznie z 1 600 zl, szkoda mi sprzedawac ja duzo taniej niz 14 000.
Co myslicie ? Realne sprzedac w takiej cenie ? Ciezko czekac na wiosnę ale wtedy poszlaby spokojnie powyzej 15000
http://allegro.pl/item1188557816_honda_ ... _cena.html
Pozdrawiam
- Groszek
- klepacz
- Kontakt:
a samochód masz? może łatwiej będzie sprzedać samochód...pralkę... lodówkę...regał. Moto to chyba ostatnia rzecz, którą bym sprzedał :p 
Na to, że nikt nie dzwoni nie poradzisz. Nawet zejście z ceny nie zawsze pomaga (tak wynika z rozmów z moimi kolegami, którzy chcą tez aktualnie sprzedać moto). Dużo jest motocykli naciągniętych, zwłaszcza z Anglii po "dumpingowych" cenach, więc łatwo nie jest. Ale próbuj, może się uda, w każdym bądź razie - powodzenia

Na to, że nikt nie dzwoni nie poradzisz. Nawet zejście z ceny nie zawsze pomaga (tak wynika z rozmów z moimi kolegami, którzy chcą tez aktualnie sprzedać moto). Dużo jest motocykli naciągniętych, zwłaszcza z Anglii po "dumpingowych" cenach, więc łatwo nie jest. Ale próbuj, może się uda, w każdym bądź razie - powodzenia

- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Tomek85, jedna bardzo ważna rada. DOBRE zdjęcia, nawet bym powiedział bardzo dobre. Co to znaczy? Pożycz od kogoś lub zagadaj z kimś kto ma lustrzankę, porządny aparat lub kogoś kto wie jak zrobić dobre zdjęcie. Wymyj maszynę, wypoleruj, nasmaruj czarne plastiki typu wypełnienia kokpit szprajem, nie szprajuj siedzenia bo dupa będzie latać jak na lodowisku. Opstrykaj moto z każdej strony. Pokaż stan prostych elementów eksploatacyjnych typu łańcuch i zębatki, tarcze hamulcowe. Wrzuć foty na jakiego serwa. Np ja wrzucam na imageshack.us. Masz kupę zdjęć za darmo a na dole dasz tylko małą fotkę którą wrzucisz na allegro w rozmiarze 400 x coś tam pikseli i średniej jakości za którą nic nie zapłacisz.
Druga sprawa. Opis. Musisz zrobić wrażenie że nic nie ukrywasz.
Piszesz w miarę dokładnie historię motorka. Od kogo go kupiłeś, z jakim przebiegiem, sprowadzony czy krajowy, do kiedy ma OC i przegląd najlepiej dokładne daty. Piszesz tak żeby podać szczegóły które są faktycznie. Co wymieniałeś i kiedy, oponki oleje itd. Napisz też dlaczego go sprzedajesz. Będzie mniejsze prawdopodobieństwo że ktoś pomyśli "a strzęp pewnie i się gościu chce go pozbyć". Będzie alibi.
Najważniejsze zdjęcia. One mogą emocjonalnie zaważyć o kupnie.
Druga sprawa. Opis. Musisz zrobić wrażenie że nic nie ukrywasz.

Najważniejsze zdjęcia. One mogą emocjonalnie zaważyć o kupnie.

- Tomek85
- bywalec
- Imię: Tomek
- Kontakt:
ok dzieki za rady, uwzglednie je
pytalem innych spzedajach na allegro i tez mowia ze lipny czas na sprzedaz. Ostatnio bylem w komisie, VFR 2007 do malowania za 2000 euro... ;]
wróciłem z latania, bylo pieeeknie. Nie jest przekonany do sprzedawania........ zobaczymy jak bedzie z kasa, moze uda sie uniknac sprzedazy

wróciłem z latania, bylo pieeeknie. Nie jest przekonany do sprzedawania........ zobaczymy jak bedzie z kasa, moze uda sie uniknac sprzedazy

- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Tomek, ja moto od miecha sprzedaje i raptem 3 osoby dzwoniły, ale nikt nie przyjechał nawet zobaczyć. Mam kumpli w komisie moto u mnie w mieście i mówią, że jak w wiosnę motocykle schodziły od razu i prawie nic w salonie nie stało, tak teraz mają ich za dużo i od 2 miechów nic nie sprzedali, a dzwoniła do nich może 1 osoba
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
moja opszła migusiem,a nową moją FI za 14500 z wszystkim bym nie oddał. Także ten V-tec jeśli jest wszystko cacy to cena bardzo dobra. Ja swoją ceniłbym z 16 ... z wszystkim co mam
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>