Od 1 stycznia Państwo wie o Nas wszystko.Inwigilacja??

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » pt 05 lut 2010, 09:07

alternatom, chyba nie myślisz, że szarego obywatela będą podsłuchiwać jak ministrów. :grin:

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 05 lut 2010, 10:08

ciekawe na ile media to w ogóle podkoloryzowały i przedstawiły nie do końca pod właściwym i prawdziwym kątem, szukając taniej sensacji...
Fakt Polska to dziwny kraj, choć nie tylko Polska, ale ja myślę, że jeśli będzie możliwość takiej inwigilacji to raczej dla zastosowania w tropieniu przestępców i innych zboków - uważam, że wykorzystanie współczesnych technologii do tego celu jest wręcz wskazane. Nie wierzę, że całe zespoły będą inwigilować każdego po kolei obywatela RP.

Anglia jest krajem, w którym kamery są wszędzie, a stałe nr rejestracyjne przypisane do danego pojazdu ułatwiają odentyfikację zarówno pojazdu jak i właściciela auta/moto . Policja po numerach rejestracyjnych ma dostęp do informacji na temat kierowcy - imię, nazwisko, adres zamieszkania, zawód, dane ubezpieczyciela itd.. Jadąc autem na weekend do Londynu, w którym są wszędzie kamery wcale nie jestem tam anonimowa, przejezdzajac przez jakąkolwiek autostradę czy miasto tak samo - nie przejeżdzam tak naprawdę anonimowo - i oczywiście nikogo nie obchodzi, że tam jestem i nikt mnie pewnie nie sprawdza, ale pewnie w momencie gdybym popełniła przestępstwo - wykorzystali by te nagrania i tę wiedzę - gdzie byłam w danym momencie i pewnie szybciej by się uporali z całą sprawą. To źle ? dla przestęców źle, dla ludzi chcących życ bezpiecznie w swoim kraju bardzo dobrze.
Obrazek

ODPOWIEDZ