Prośba Akademii Medycznej
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Być może ktoś już o tym słyszał. Dobry pomysł zwłaszcza jeżeli numer ma zastosowanie nie tylko w Polsce
Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych. W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp.
Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótemICE(in Case of Emergency).Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia:ICE1, ICE2, ICE3, itd.
Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie.
Akcja ma zasięg europejski.
Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych. W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp.
Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótemICE(in Case of Emergency).Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia:ICE1, ICE2, ICE3, itd.
Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie.
Akcja ma zasięg europejski.
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
- Sprzedam BMW Celika
- klepacz
- Imię: Ania
- województwo: mazowieckie
-
- klepacz
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
Ja mam to w telefonie od pewnego czasu.
Z tego co mi wiadomo przy wypadkach glownie wlasnie na pierwszy rzut idzie ICE przy wybieraniu numeru/ szukaniu kogos z rodziny.
Są tez (wprowadzone przez jakies akcje humanitarne) karty plastikowe do portfela z grupa krwi i miejscem na telefon plus breloczki do kluczykow.
Popieram zdecydowanie.
Z tego co mi wiadomo przy wypadkach glownie wlasnie na pierwszy rzut idzie ICE przy wybieraniu numeru/ szukaniu kogos z rodziny.
Są tez (wprowadzone przez jakies akcje humanitarne) karty plastikowe do portfela z grupa krwi i miejscem na telefon plus breloczki do kluczykow.
Popieram zdecydowanie.
...
- diablique
- klepacz
- Imię: Ann
- Kontakt:
te breloki niestety(albo stety) nie sa brane pod uwagę w przypadku wypaku bo kupic go można bez nadzoru i nikt nie bedzie ryzykował podania złej grupy krwi...zuzia tajger pisze: Są tez (wprowadzone przez jakies akcje humanitarne) karty plastikowe do portfela z grupa krwi i miejscem na telefon plus breloczki do kluczykow.
Popieram zdecydowanie.
z tego co wiem bierze sie pod uwage tylko i wylacznie krew-karte wydawana przez RCKiK, która zastapila dawny wpis grupy krwi do dowodu...
- mrf
- Łopata
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
diablique, Juz Cie lubie bo jestes tu krotko i juz sie z Toba zgadzam
Nawet karta krewniakow nie jest brana pod uwage, jedynie ta wydawana przez rckik - a mozna ja dostac za free tylko trzeba oddac krew i chyba przynajmniej dwa razy tylko.
Ja ostatnio chcialem wyrobic ale pani mi powiedziala ze jest na starej dacie jeszcze ;/

Nawet karta krewniakow nie jest brana pod uwage, jedynie ta wydawana przez rckik - a mozna ja dostac za free tylko trzeba oddac krew i chyba przynajmniej dwa razy tylko.
Ja ostatnio chcialem wyrobic ale pani mi powiedziala ze jest na starej dacie jeszcze ;/
A Rh POSITIVE
-
- klepacz
- Kontakt:
-
- klepacz
- Kontakt:
Szczerze mówiąc mam bardzo surowe podejście do nich i może nie tyle, że komuś takiemu bym nie pomogła, ale dałabym mu najgorszą karę, najcięższą jaka by istniała w wymiarze sprawiedliwości.diablique pisze:niektórym w żyłach raczej nie krew,a %
http://www.wheelieholix.pl/moto/zloty.php
- uwielbiam tygrysydiablique pisze:dziękowac

...