VIKINGI POTRZEBNA KREW !!!!! Grześ na NAS LICZY !!
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
VIKINGI POTRZEBNA KREW !!!!! Grześ na NAS LICZY !!
CYTUJĘ !!!
Jak już pewnie część z Was wie, w dniu wczorajszym nasz kolega zrgregor miał bardzo poważny wypadek samochodowy.
W chwili obecnej Grzesiu leży w Akademii Medycznej. Cały czas jest nieprzytomny i potrzebuje pilnie naszej pomocy. Jest potrzebna krew.
Grupa krwi nie ma znaczenia - ważne jest abyśmy oddali jej jak najwięcej. Szpital będzie mógł się wymienić na potrzebną grupę.
Oddając krew powiedzcie, że jest to dla Grzegorza Płomińskiego.
Kilka zasad oddawania krwi:
- jesteś w wieku od 18 do 65 roku życia i ważysz ponad 45 kilogramów;
- jeżeli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie wykonano u ciebie akupunktury, tatuażu, przekłucia uszu lub innych części ciała;
- jeżeli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie miałeś wykonanych badań i zabiegów endoskopowych (gastroskopii, panendoskopii, arthroskopii,laparoskopii);
- jeżeli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie byłeś leczony krwią i jej składnikami;
można oddać krew 4 tygodnie od czasu wyzdrowienia po przebyciu choroby zakaźnej;
- po przebyciu grypy, zakażenia grypopochodnego lub infekcji z gorączką 38 °C;
- krew można oddać co 2 tygodnie od czasu ustąpienia wyzdrowienia;
- krew można oddać 2 tygodnie po zakończeniu leczenia antybiotykami;
- nie należy oddawać krwi w okresie miesiączkowania i 3 dni po zakończeniu miesiączki;
- należy wstrzymać się z oddawaniem krwi 7 dni po usunięciu zęba, 48godzin po leczeniu zachowawczym u stomatologa , po szczepieniu przeciwko grypie i żółtaczce oraz anatoksyną przeciwtężcową
- należy być na czczo
Regionalne Centrum Krwiodastwa i Krwiolecznictwa
ul. Hoene Wrońskiego 4
Gdańsk
tel./058/ 520 40 10
mail: info@krew.gda.pl
Czynne:
we wtorek, środę i piątek 7:15 do 13:45
w poniedziałki i czwartki 7:15 do 17;15
w soboty 7:15 do 12:15
Z góry dziekuję w imieniu zrgregora za Waszą pomoc.
Jak już pewnie część z Was wie, w dniu wczorajszym nasz kolega zrgregor miał bardzo poważny wypadek samochodowy.
W chwili obecnej Grzesiu leży w Akademii Medycznej. Cały czas jest nieprzytomny i potrzebuje pilnie naszej pomocy. Jest potrzebna krew.
Grupa krwi nie ma znaczenia - ważne jest abyśmy oddali jej jak najwięcej. Szpital będzie mógł się wymienić na potrzebną grupę.
Oddając krew powiedzcie, że jest to dla Grzegorza Płomińskiego.
Kilka zasad oddawania krwi:
- jesteś w wieku od 18 do 65 roku życia i ważysz ponad 45 kilogramów;
- jeżeli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie wykonano u ciebie akupunktury, tatuażu, przekłucia uszu lub innych części ciała;
- jeżeli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie miałeś wykonanych badań i zabiegów endoskopowych (gastroskopii, panendoskopii, arthroskopii,laparoskopii);
- jeżeli w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie byłeś leczony krwią i jej składnikami;
można oddać krew 4 tygodnie od czasu wyzdrowienia po przebyciu choroby zakaźnej;
- po przebyciu grypy, zakażenia grypopochodnego lub infekcji z gorączką 38 °C;
- krew można oddać co 2 tygodnie od czasu ustąpienia wyzdrowienia;
- krew można oddać 2 tygodnie po zakończeniu leczenia antybiotykami;
- nie należy oddawać krwi w okresie miesiączkowania i 3 dni po zakończeniu miesiączki;
- należy wstrzymać się z oddawaniem krwi 7 dni po usunięciu zęba, 48godzin po leczeniu zachowawczym u stomatologa , po szczepieniu przeciwko grypie i żółtaczce oraz anatoksyną przeciwtężcową
- należy być na czczo
Regionalne Centrum Krwiodastwa i Krwiolecznictwa
ul. Hoene Wrońskiego 4
Gdańsk
tel./058/ 520 40 10
mail: info@krew.gda.pl
Czynne:
we wtorek, środę i piątek 7:15 do 13:45
w poniedziałki i czwartki 7:15 do 17;15
w soboty 7:15 do 12:15
Z góry dziekuję w imieniu zrgregora za Waszą pomoc.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Piszol
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Re: VIKINGI POTRZEBNA KREW !!!!! Grześ na NAS LICZY !!
KolczyK pisze:
Krew można także oddawać w Gdyńskim Szpitalu w Redłowie.
Hasło to samo "dla Grzegorza Płomińskiego"
Krew mozna oddać w każdym punkcie krwiodawstwa - wystawiają zaświadczenie że dla osoby XXX w szpitalu XXX i miejscowość XXX.
Takie zaświadczenie wysłać pocztą do rodziny.
Niestety ja nie mogę oddać bo 3 tygodnie temu oddawałem
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
No i co 3 tygodnie można oddawaćNiestety ja nie mogę oddać bo 3 tygodnie temu oddawałem
Nieprawda - trzeba być po posiłku - po oddaniu krwi spada wydolność organizmu na jakiś czas i trzeba być w pełni sil przed oddaniem krwiKolczyK pisze:- należy być na czczo
8 lat praktyki sprawia, że można mi uwierzyć
W piątek będę w punkcie krwiodawstwa to oddam na kolegę - tu od razu info - oddawanie na kogoś jest takim samym honorowym krwiodawstwem jak oddawanie bez orzeczenia odbiorcy
rejoice o young man in thy youth
- Piszol
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Argail pisze: No i co 3 tygodnie można oddawać
kecajm69 pisze:Z chęcia bo jestem Honorowym Krwiodawcą od 19lat, ale dopiero mogę oddac 30 sierpnia bo musi upłynać 2 miesiace od ostatniego oddania.
To to że nie można oddać krwi wcześniej niż co 2 miesiące,(kobiety 3) raz chciałem oddać krew wcześniej 5 dni to marudzili. Chyba ze oddajesz osocze to można wcześniej, chyba po 2 tygodniach już można.
Krew oddaje od 10 lat
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Sorry zwracam honor - faktycznie, ale nie o to w tym temacie chodzi, wrócmy na własciwy tor tematuPiszol pisze:To to że nie można oddać krwi wcześniej niż co 2 miesiące,(kobiety 3) raz chciałem oddać krew wcześniej 5 dni to marudzili. Chyba ze oddajesz osocze to można wcześniej, chyba po 2 tygodniach już można.
rejoice o young man in thy youth