pozycja
- Mr.Exclusive
- pisarz
- Imię: Adam
- Kontakt:
pozycja
Witam.
W niedziele obskoczyłem sobie ze znajomymi całą jure krakowsko - częstochowską, zrobiliśmy jakieś 300 km. Niestety pojawił się pierwszy problem jeśli chodzi o moją VFRkę.
Mianowicie ból dłoni i zdrętwiałe palce. Odczuwałem w rękach tę przejażdżkę nawet jeszcze wczoraj. Więc moje pytanie, jak to u was wygląda? Czy ktoś miał podobny problem przy dłuższych trasach, gdyż jestem w 100% pewny że to przez pozycje na moto, bo większość ciężaru przez dłuższy czas mam oparty na dłoniach. Może powinienem inaczej się ułożyć czy cuś.
Proszę o opinie i pozdrawiam
Dodam jeszcze że nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu;(
W niedziele obskoczyłem sobie ze znajomymi całą jure krakowsko - częstochowską, zrobiliśmy jakieś 300 km. Niestety pojawił się pierwszy problem jeśli chodzi o moją VFRkę.
Mianowicie ból dłoni i zdrętwiałe palce. Odczuwałem w rękach tę przejażdżkę nawet jeszcze wczoraj. Więc moje pytanie, jak to u was wygląda? Czy ktoś miał podobny problem przy dłuższych trasach, gdyż jestem w 100% pewny że to przez pozycje na moto, bo większość ciężaru przez dłuższy czas mam oparty na dłoniach. Może powinienem inaczej się ułożyć czy cuś.
Proszę o opinie i pozdrawiam
Dodam jeszcze że nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu;(
ReSpEcT iS eVeRyThInG !!
The most important thing is to be loyal~~
-
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
hej kolego juz Ci tlumacze bo tez przez to przechodzilem.
Przede wszystkim to:
Tak jak kregoslup podtrzymuje nasze cialo na podlozu, tak samo ma Cie podtrzymywac na VFR - czyli w skrócie, siadasz na kanapie ( ale nie dopychaj jajec pod sam bak ), stopy pewnie maja obciazac sety twojej VFR, kregoslup wyprostowany, a kierownicy sie nie sciska i nie uciska nadgarstkami , tylko kurczliwie lapie dlonmi.
Moze nie jestem dobrym instruktorem, ale sprobuj zrobic to co ci napisalem.
To nie teoria wyssana z palca, tylko ze szkolen u Marka G. i to nie jest zaden mit
Na pewno odczujesz taka różnice ze hej
Powodzonka
jeśli Cie beda bolec prostowniki grzbietu, to polecam martwy ciąg
Przede wszystkim to:
Tak jak kregoslup podtrzymuje nasze cialo na podlozu, tak samo ma Cie podtrzymywac na VFR - czyli w skrócie, siadasz na kanapie ( ale nie dopychaj jajec pod sam bak ), stopy pewnie maja obciazac sety twojej VFR, kregoslup wyprostowany, a kierownicy sie nie sciska i nie uciska nadgarstkami , tylko kurczliwie lapie dlonmi.
Moze nie jestem dobrym instruktorem, ale sprobuj zrobic to co ci napisalem.
To nie teoria wyssana z palca, tylko ze szkolen u Marka G. i to nie jest zaden mit

Na pewno odczujesz taka różnice ze hej
Powodzonka
jeśli Cie beda bolec prostowniki grzbietu, to polecam martwy ciąg

Ostatnio zmieniony wt 19 maja 2009, 11:31 przez kwiacior, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szozdul
- pisarz
- Imię: Maciek
podobny temat już był:
viewtopic.php?t=6023&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ogólnie to prawdopodobnie siedzisz za blisko baku i za mocno sie opierasz na rekach spróbuj trzymac sie na nogach lekko i nie opierać się na kiere i bedzie dobrze.
Polecam wybrac sie do Marka Godlewskiego do Promotora on Was usadzi na moto ze nic nie bedzie bolało i duzo fajniej bedzie sie smigało
viewtopic.php?t=6023&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ogólnie to prawdopodobnie siedzisz za blisko baku i za mocno sie opierasz na rekach spróbuj trzymac sie na nogach lekko i nie opierać się na kiere i bedzie dobrze.
Polecam wybrac sie do Marka Godlewskiego do Promotora on Was usadzi na moto ze nic nie bedzie bolało i duzo fajniej bedzie sie smigało

- Szozdul
- pisarz
- Imię: Maciek
Oj czuć
zwlaszcza w zakretach
teraz na 2 biegu przy 30 -40 km/h spokojnie zamyka sie oponke z tyłu
to co pisał kwiacior to przy jezdzie na wprost,
przy hamowaniu zsuwasz sie troche do przodu i zapierasz stopami o sety czyli pięta w dół i zawsze trzymasz noge na srodstopiu.
Słowa Marka G. - motocyklem w przyblizeniu w 70% jezdzi sie nogami!

to co pisał kwiacior to przy jezdzie na wprost,
przy hamowaniu zsuwasz sie troche do przodu i zapierasz stopami o sety czyli pięta w dół i zawsze trzymasz noge na srodstopiu.
Słowa Marka G. - motocyklem w przyblizeniu w 70% jezdzi sie nogami!
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Sprawdź też czy przypadkowo nie masz zbyt dużego ucisku rękawic. Czasami jak się bardzo spieszę i źle założę(dopnę) rękawice zdarza mi się drętwienie dłoni po poprawieniu wszystko mija 
No i najważniejsze prawidłowe ustawienie klamek ( może nie napisane fachowo, ale można się domyśleć o co chodzi).
Pomyślności

No i najważniejsze prawidłowe ustawienie klamek ( może nie napisane fachowo, ale można się domyśleć o co chodzi).
Pomyślności

Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads

VFR Viking SeXszyn North Roads
- Mr.Exclusive
- pisarz
- Kontakt:
Dzięki kwiacior na pewno spróbuję jak tylko pogoda będzie.
Słyszałem właśnie o tym M. Godlewskim, jakiś kumpel mi mówił. Tylko nie znam żadnych konkretnych informacji na jego temat, może ktoś mi wyjawi kto to

Rękawice ok, ale klamki muszę jeszcze zobaczyć czy nie mam ich czasem zbyt wysoko;]
pozdrawiam i dzięki wielkie za pomoc
Słyszałem właśnie o tym M. Godlewskim, jakiś kumpel mi mówił. Tylko nie znam żadnych konkretnych informacji na jego temat, może ktoś mi wyjawi kto to

Regularnie ćwiczę na siłce + mma i bieganie, martwy ciąg robię na prostych i ugiętych nogach więc jestem pewny że to nie sprawa mięśniowa, stąd ten tematkwiacior pisze: jeśli Cie beda bolec prostowniki grzbietu, to polecam martwy ciąg

Siedzę daleko od baku, czasami nawet opieram tyłek na podwyższeniu kanapy, albo na założonej nakładce na siedzenie jak jeżdżę sam. Na pewno problem tkwi w tym że się dość mocno opieram na rękach, ale to przyzwyczajenie;(Szozdul pisze: Ogólnie to prawdopodobnie siedzisz za blisko baku i za mocno sie opierasz na rekach spróbuj trzymac sie na nogach lekko i nie opierać się na kiere i bedzie dobrze.
Ruda i Piotr pisze: Sprawdź też czy przypadkowo nie masz zbyt dużego ucisku rękawic.
No i najważniejsze prawidłowe ustawienie klamek
Rękawice ok, ale klamki muszę jeszcze zobaczyć czy nie mam ich czasem zbyt wysoko;]
pozdrawiam i dzięki wielkie za pomoc
ReSpEcT iS eVeRyThInG !!
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Mr.Exclusive, Miałem to samo. 1,5 kilo km uczyłem się jeździć na niej, ale teraz jest oki. Przejechanie 50,czy 700km od strzału nie robi teraz na mnie żadnej róznicy.
Każdy musi poćwiczyć i przyjmować własną pozycję na moto, bo moim zdaniem każdy troszkę inaczej siedzi i każdemu jest wygodniej we własnej sprawdzonej pozie
Powodzenia w nauce dosiadania moto
Każdy musi poćwiczyć i przyjmować własną pozycję na moto, bo moim zdaniem każdy troszkę inaczej siedzi i każdemu jest wygodniej we własnej sprawdzonej pozie

Powodzenia w nauce dosiadania moto

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- Mr.Exclusive
- pisarz
- Kontakt:
Hehe już w tym sezonie zaliczyłem szlifa na piasku i oleju podczas zakrętu, i mam nadzieje już nigdy więcejkwiacior pisze:Dokladnie, sprobuj oprzec sie na kierownicy i wpadnij w koleine...
To czy sie wypieprzysz czy nie, to tylko loteria.
Pozycja swobodna, bez zadnych spiec, jak na 1 randce![]()
Powodzonka i trenuj

Ćwiczyć będę, łatwo się nie poddam, choć przyzwyczajenia z przeszłości ciężko wyplenić.
Pozdrawiam i idę trenować xD
ReSpEcT iS eVeRyThInG !!