Xara Picasso
-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
Xara Picasso
Chce kupić Citroena Xare Picasso - potrzebuję informacji dot. awaryjności , na co zwrócić szczególną uwage przy zakupie i jaka wersja silnika jest dobra i czy lepiej kupić Hdi-ka czy benzynke
- kecajm69
- klepacz
- Imię: Jacek
Mam piccaso 2.0HDI już od 2.5 roku jak je kupiłem to miało 135tyś a teraz ma 165tyś i oprucz wymiany koła napedzajacego posek alternatora nic się nie popsuło.Więc ja na awaryjność nie mogę narzekać, elektronika też u mnie jest OK. Miałem okazje poprowadzić Zafirę i nie zachwyciła mnie, na pewno bym się nie zamienił ale to każdy ma swoje zdanie. No i najważniejsze dla mnie Picasso bardzo mi się podoba jest bardzo przestronne, pakowne i dobrze sie prowadzi jak na auto typu minivan. Silnik HDI spisuje się rewejacyjnie , ja swojego zachipowałem i ma teraz 112KM i 245NM więc jeździ się nim jeszcze lepiej i spalanie mieści sie przy jeździe w koło komina w 6.5l. Osobiście jestem bardzo zadowolony i szybko go nie zmienię.
Jacek M.
- msound
- zadomowiony
- Kontakt:
Ojciec kupił Xare Picasso nówke sztuke z salonu, przez poł roku stał w serwisie kilka razy (przy przebiegu 2 tys km). Po roku pozbyliśmy się tego jak tylko sie gwarancja skończyła - ogólnie zakup nie udany i nie polecam
Jeśli by nie liczyć awaryjności to autem latało sie całkiem fajnie... Szkoda tylko że rzadko

Jeśli by nie liczyć awaryjności to autem latało sie całkiem fajnie... Szkoda tylko że rzadko

Ala ma kota.
Kot ma kanarka.
Kanarek zap... na VFR.
Kot ma kanarka.
Kanarek zap... na VFR.