logo VFR
Wlasnie, Jacko ja tez do Ciebie jako do foliospecjalisty (jesli kontynuuje offtop w sprawie folii a nie logo VFROC jak w tytule, to przepraszam, nie wiem jak to zobic inaczej). Kwestia jest nastepujaca: chcialbym ciutke zmienic wyglad mojej VFRki poprzez optyczne polaczenie szyby i obu reflektorow w calosc za pomoca wlasnie naklejonej na plastiki folii. Nie chce malowac, nie chce naklejac folii odblaskowej, mysle o jakims mlecznym, polprzezroczystym czyms, spod czego bedzie widac kolor reszty. Zalaczam fotke dla zobrazowania zamiaru. Znasz jakis foliomaterial, ktory by sie nadal..?SOWA pisze:Jacko, Ty jako specjalista
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
roads, To jest tak. Chodzi no naklejkę CBR w kolorze niebieskim z czarną otoczką ok. 1-2mm, ale żeby nie było wściekłego efektu nałożenia folii na to jeszcze bezbarwna, kryjąca i niebieską i czarną i jeszcze wystająca ok 1mm. Takie cóś widziałem w Łodzi na stoisku i kobitka mówiła, że tak to robią tylko, że te ich naklejki nie były grube. Chciałeś to masz.
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Cóż, sprawa może jest o tyle troszkę nietypowa, że są tam uskoki przy szybie i reflektorach. Ale chyba z suszarką powinno dać radę.doyar pisze:Znasz jakis foliomaterial, ktory by sie nadal..?
Tylko kwestia jakiegoś dokładnego określenia koloru jakiego chcesz. Oczywisty jest fakt że nie posiadam u siebie na stanie wszystkich dostępnych kolorów więc mogę się zorientować co do półprzeźroczystych i dam Ci znać. Tylko troszkę cierpliwości
Jestem w stanie coś takiego wyciąć.
Ja u siebie zrobiłem coś takiego jak na załączniku bo też chciałem troszeczkę się wyróżniać z tłumu i dla mnie jest fajnie. Po prostu nie chciałem żeby inni mieli dokładnie takie moto jak ja.
Sowa, jeżeli chodzi o coś takiego to wcale nie trzeba naklejać jednej folii na drugą. Wystarczy dokładnie spasować i równo przykleić i otoczka będzie ok. No chyba że coś źle zrozumiałem.SOWA pisze:Chodzi no naklejkę CBR w kolorze niebieskim z czarną otoczką ok. 1-2mm
[ Dodano: 2007-01-18, 08:23 ]
Na szybie jeszcze nie było logo ale teraz oczywiście już jest
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bardzo dobrze zrozumiałeś, tyle, że jak sądzę mogą być kłopoty z precyzyjnym spasowaniem, ale może są na to sposoby? Faktem jest, że w Łodzi widziałem naklejkę robioną techniką nakładania warstw, ale nie była gruba. Chyba, że kobitka naopowiadała mi bajek. No proszę nawet obcej babce nie można do końca wierzyć. Co za świat...Jacko pisze:No chyba że coś źle zrozumiałem.
Zle mnie zrozumiales. Nie licze ze mi sie uda po raz wtory na sepa wydebic cos od Ciebie, ale ze mi cos podpowiesz, zebym wiedzial czego szukac w sklepach z foliami. Wycinanie, suszarki (o, to byla podpowiedz!) zostawiam sobie. Chodzi tylko o "poprosze semitransparentna cwiercmleczna, parablyszczaca folie firmy Folia-Tec albo Dupont w formacie A2, hipermocna termoczulokurczliwosublimacyjna"Jacko pisze:Oczywisty jest fakt że nie posiadam u siebie na stanie wszystkich dostępnych kolorów
No, no, no! Tu nie wolno przeklinać.doyar pisze:poprosze semitransparentna cwiercmleczna, parablyszczaca folie firmy Folia-Tec albo Dupont w formacie A2, hipermocna termoczulokurczliwosublimacyjna
To by było coś. Tylko czy cena nie podskoczy do poziomu oryginału?Yaco pisze:folia 800 Avery ma grubość 50µm. Myślę, że można tym strzelić kilka warstw i nie będzie tragedii.
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Raczej nie - jak robiłem naklejki na poprzednie moto, to właśnie kupiłem 800 bo była najcieńsza. Wziąłem minimalną ilość każdego koloru (3 kolory, w tym jeden metalic), a i tak nie zużyłem wszystkiego. Za całość zapłaciłem w okolicach 30 zeta. Jakby co, mogę się dowiedzieć - mam pod nosem hurtownie.SOWA pisze:To by było coś. Tylko czy cena nie podskoczy do poziomu oryginału?Yaco pisze:folia 800 Avery ma grubość 50µm. Myślę, że można tym strzelić kilka warstw i nie będzie tragedii.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- Krajan
- klepacz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Jest inna tecnika robienia naklejek o takim efekcie oprócz kilku warstw foli. Tzw SITODRUK. Tą techniką jest wykonywana większość lub nawet wszystkie naklejki motocyklowe (fabryczne) można tam cudować co do kolorów , ramek i najważniejsze CIENI (przejścia z koloru w kolor itd.) Robisz projekt np. w Photoshop`ie wysyłasz do odpowiedniej firmy, która takie usługi świadczy i naklejeczka jak się patrzy.SOWA pisze:roads, To jest tak. Chodzi no naklejkę CBR w kolorze niebieskim z czarną otoczką ok. 1-2mm, ale żeby nie było wściekłego efektu nałożenia folii na to jeszcze bezbarwna, kryjąca i niebieską i czarną i jeszcze wystająca ok 1mm. Takie cóś widziałem w Łodzi na stoisku i kobitka mówiła, że tak to robią tylko, że te ich naklejki nie były grube. Chciałeś to masz.
ps. może już ktoś wspominał o tym, jeśli tak ... TO NIE CZYTAJCIE