mors pisze: rzeczywiście chłopaki ukręcili w ferworze walki parę wierteł SDS - słaaaabe wiertła tera robiom
Budujemy Ryko-Grylowisko dla Dzieciaków z DD [9-11][23-25].4
- mors
- stary wyjadacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
aaaaale mnie ostatnio wszystko chowa taki jeden Niemiec... Aaaaaalzheimer chyba,
Maciek a potrzebujesz pomocnika murarskiego mocno kławego?
mam nawet specjalny narządź murarski własnego pomysłu:
Maciek a potrzebujesz pomocnika murarskiego mocno kławego?

mam nawet specjalny narządź murarski własnego pomysłu:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
- plecaczek morsa
- bywalec
- Kontakt:
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Ja jednak nie sugeruje robić ceowników na piechotę. Morsie sam wiesz z jaką szybkością się spawa a taki ceownik aby był odpowiednio wytrzymały musi mieć spoine po obu stronach poprzeczki. Czyli każdy ceownik * 4 swojej długości. To tyle jeśli chodzi o czas spawania. A teraz elektrody (kilka paczek), prąd i robocizna pracownika.mors pisze:ja rzuciłem zapytanko do znakomej firmy o wykonanie ceowników a la kławy - i czekam na odpowiedź ile czy i jak nas skasują i czy w ogóle zrobiom
A zastanawiam sie nad pocięciem płyt stalowych na ceowniki bo tego palnikiem się nie zrobi. Musi być cięte piłą maszynową. Borąc pod uwage czas cięcia płyt na ceowniki to długość ceownika * 3 co najmniej plus cięcie poprzeczne. Do tego zużycie piły a jest to zapewne droższe narzędzie od zwykłej laubzegi, prąd, pracownik i jeszcze miejsce do składowania.
No chyba że możecie czekać na te ceowniki tydzien albo dwa. Ale to bogaty ktoś musiałby być aby to zrobił za frajejr.
Może cięcie gilotyną ale przy tej grubości .....
I tak zostaje czas spawania.
Przemyśl to.
No Rożen, czy ja już ci się oświadczałem? Zletka mnie przytkało. Możecie mnie do kopania pod fundamenty wcielić, bo koparę mam na miarę tej tabliczki. Qrde, dałbyś chociaż polakierować.
Przypominam, że wg. planu na odwrocie ma się znaleźć wypalanka "Udział wzięli:", dlatego warto może lakier zostawić na koniec.
Psia krew, już bym coś podłubał, a tu jeszcze dojechać cza.
Kławy, gitna ta kielnia. Ale cza by szkolenie jakie z obsługi zapuścić, by nie było jak w tym wierszyku
Adnażdy lebiedź, rak da szczuka wiezti z pakłażem woz wzjalis
I wmiestie troje wsie w niego wpriaglis.
MARCO, z autkiem spoko, ja nie lecę Transitem. Jakby była potrzeba to dzwoń. Tylko oficjalnym tonem, bo przypominam, że w ten łikend jesteśmy pokłóceni.

Przypominam, że wg. planu na odwrocie ma się znaleźć wypalanka "Udział wzięli:", dlatego warto może lakier zostawić na koniec.
Psia krew, już bym coś podłubał, a tu jeszcze dojechać cza.
Kławy, gitna ta kielnia. Ale cza by szkolenie jakie z obsługi zapuścić, by nie było jak w tym wierszyku
Adnażdy lebiedź, rak da szczuka wiezti z pakłażem woz wzjalis
I wmiestie troje wsie w niego wpriaglis.
MARCO, z autkiem spoko, ja nie lecę Transitem. Jakby była potrzeba to dzwoń. Tylko oficjalnym tonem, bo przypominam, że w ten łikend jesteśmy pokłóceni.

-
- klepacz
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt: