KREW-KARTA
- mors
- stary wyjadacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
a ja pamietam jak w wojsku za krew dostawalismy urlop. Kolega był potrzebujący więc połozył się na kozetke i na pytanie pielęgniarki - "to ile pan chce oddac?".
Odpowiedział - "Niech pani ciągnie, aż się zrobie biały"
To ja idę - ściągne se ze 4ipół litra i zostanę Draculą w trybie natychmiastowym
Odpowiedział - "Niech pani ciągnie, aż się zrobie biały"

To ja idę - ściągne se ze 4ipół litra i zostanę Draculą w trybie natychmiastowym
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
Apropo wątku - GRUPY KRWI % Udział w rynku
...ja jestem w 2% (B Rh-) ... w sumie to niewielkie pocieszenie ...
O praktycznosci Niemców było wcześniej, ale wystarczy rzucić okiem na kask Schuberta (Concept) - małe okienko - takie otwierane z boku kasku jest podobno właśnie do tego, żeby wpisać grupę krwi.

O praktycznosci Niemców było wcześniej, ale wystarczy rzucić okiem na kask Schuberta (Concept) - małe okienko - takie otwierane z boku kasku jest podobno właśnie do tego, żeby wpisać grupę krwi.
-
- teksciarz
Faktycznie brak wpisu grupy krwi w dowodzie to jakieś nieporozumienie, ale tak jest! Sytuacja ta nie zmieni się dopóki nie zmienią wzoru dowodu osobistego-czyli może to potrwać.
Kiedyś szukałem informacji o krew kartach(może komuś się to przyda) i wyglądało to tak, że:
Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 września 2005 roku w sprawie oznaczania grupy krwi (Dz. U. 191. 1607) o treści "... Za wiarygodny można uznać wyłącznie wynik wpisu w dowodzie osobistym, Identyfikacyjnej karcie grupy krwi, legitymacji honorowego dawcy krwi ...".
„Krew karty” są wydawane tylko przez konkretnie wyszczególnione placówki co zwiększa ich wiarygodność. Kosztują około 40-70 pln, chyba, że jesteś Honorowym Dawcą Krwi(wtedy friko)
Więc wszelkie identyfikatory w postaci breloczka czy śmiertelnika nic nie dadzą.
Tu jest link z informacjami na ten temat (są tam też adresy placówek wyrabiających takie karty)
http://www.krewkart.pl/info.php
myślę ,że warto(nie zaszkodzi,a szczególnie kosztowne też nie jest).
Kiedyś szukałem informacji o krew kartach(może komuś się to przyda) i wyglądało to tak, że:
Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 września 2005 roku w sprawie oznaczania grupy krwi (Dz. U. 191. 1607) o treści "... Za wiarygodny można uznać wyłącznie wynik wpisu w dowodzie osobistym, Identyfikacyjnej karcie grupy krwi, legitymacji honorowego dawcy krwi ...".
„Krew karty” są wydawane tylko przez konkretnie wyszczególnione placówki co zwiększa ich wiarygodność. Kosztują około 40-70 pln, chyba, że jesteś Honorowym Dawcą Krwi(wtedy friko)
Więc wszelkie identyfikatory w postaci breloczka czy śmiertelnika nic nie dadzą.
Tu jest link z informacjami na ten temat (są tam też adresy placówek wyrabiających takie karty)
http://www.krewkart.pl/info.php
myślę ,że warto(nie zaszkodzi,a szczególnie kosztowne też nie jest).
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Spoko ja teżthevaldi pisze:Apropo wątku - GRUPY KRWI % Udział w rynku...ja jestem w 2% (B Rh-) ... w sumie to niewielkie pocieszenie ...
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
- pepeekg
- bywalec
- Imię: Paweł
To zupełnie tak jak jaJuNioR pisze:grupa a1rh- (6% udział w rynku światowym)

A tak a propos to właśnie zaczęły się wakacje i za chwilę rckik -i będą piszczeć, że mało krwi. Jak możecie to oddawajcie. W Warszawie, Szczecinie, Poznaniu i Katowicach najlepiej na konto Motocyklowego Banku Krwi. W recepcji trzeba powiedzieć, że na konto banku nr 777. Pójdzie wtedy na chwałą Waszą indywidualnie i motocyklistów zbiorowo

PS
43670 ml.
-
- Imię: Robert
- Kontakt:
Mam pytanie. dwa lata temu miałem poważny wypadek samochodowy skonczyło sie na wozku przez pare miesiecy musiałem korzystać z tego ustrojstwa ale jest juz lepiej w tym czasie przeszedłem trzy operacje a moje pytanie ile trzeba czekac po operacjach zeby oddac krew. A drugie to gdzie w Wawie najlepiej oddać krew.?
- pepeekg
- bywalec
- Imię: Paweł
Po operacji trzeba poczekać 6 miesięcy.
W W-wie polecam RCKiK na Saskiej 63/75
Tu jest ich stronka. Są tam również podane inne adresy:
Strona RCKiK na Saskiej
W W-wie polecam RCKiK na Saskiej 63/75
Tu jest ich stronka. Są tam również podane inne adresy:
Strona RCKiK na Saskiej