Informacje w temacie zbiórki kasy - RECU
-
- zadomowiony
- Imię: Patryk
- Kontakt:
Informacje w temacie zbiórki kasy - RECU
Witam,
Proszę o pomoc. Chcemy zorganizować zbiórkę pieniędzy na leczenie i rechabilitację dla "RECU" (motonita który miał wypadek niespełna miesiąc temu). Może mi ktoś podpowiedzieć jak to zorganizować. Czy to może być zwykłe konto, czy jakieś specjalne zełożone w tym celu? Czy od tego obowzuje jakiś podatek?? Czy może mamy zbierać pieniądze przez jakąś fundację?? Proszę o treściwe i konkretne odpowiedzi.
P.S. Może teraz ktoś wykarze się odrobina zainteresowania, bo w sprawie oddawania krwi pomógł tylko jeden owners: Szozdul. NAPRAWDE SPOKO GOŚĆ!!!
Proszę o pomoc. Chcemy zorganizować zbiórkę pieniędzy na leczenie i rechabilitację dla "RECU" (motonita który miał wypadek niespełna miesiąc temu). Może mi ktoś podpowiedzieć jak to zorganizować. Czy to może być zwykłe konto, czy jakieś specjalne zełożone w tym celu? Czy od tego obowzuje jakiś podatek?? Czy może mamy zbierać pieniądze przez jakąś fundację?? Proszę o treściwe i konkretne odpowiedzi.
P.S. Może teraz ktoś wykarze się odrobina zainteresowania, bo w sprawie oddawania krwi pomógł tylko jeden owners: Szozdul. NAPRAWDE SPOKO GOŚĆ!!!
Ostatnio zmieniony śr 18 lut 2009, 19:11 przez franklin, łącznie zmieniany 1 raz.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
..jak się czuje RECU ? co potrzeba? w jakim jest stanie?
już stosowny email do pewnej osoby wysłałem, mam nadzieje, że coś mi odpowie sensownego. jeśli nie to chociaż będzie próba.
Spróbuję jeszcze w pare miejsc. powodzonka
już stosowny email do pewnej osoby wysłałem, mam nadzieje, że coś mi odpowie sensownego. jeśli nie to chociaż będzie próba.
Spróbuję jeszcze w pare miejsc. powodzonka
Ostatnio zmieniony wt 17 lut 2009, 19:03 przez KolczyK, łącznie zmieniany 1 raz.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
by mungo
albo wybierasz fundację przez którą to ma iść, albo rejestrujesz sam (powiedzmy że coś na zasadzie rejestracji działalności gospodarczej, wybór statusu, celów, sposobu finansowania, przedstawicielstwa). W drugim przypadku pochłania to dużo czasu, a w pierwszym część pieniędzy pochłonie działalność takiej fundacji czy organizacji, pensja dla przedstawicieli, opłaty za wynajem pomieszczeń itp. więc nie wiem czy jest sens...
Niemniej jednak, jeśli nie ma być to akcja z udziałem mediów, to odpuściłbym i założyłbym po prostu konto dla wszystkich, którzy chcą pomóc. Jeśli jednak media miałyby w tym pomóc, to trzeba będzie pokombinować...a to zajmie dużo czasu.
albo wybierasz fundację przez którą to ma iść, albo rejestrujesz sam (powiedzmy że coś na zasadzie rejestracji działalności gospodarczej, wybór statusu, celów, sposobu finansowania, przedstawicielstwa). W drugim przypadku pochłania to dużo czasu, a w pierwszym część pieniędzy pochłonie działalność takiej fundacji czy organizacji, pensja dla przedstawicieli, opłaty za wynajem pomieszczeń itp. więc nie wiem czy jest sens...
Niemniej jednak, jeśli nie ma być to akcja z udziałem mediów, to odpuściłbym i założyłbym po prostu konto dla wszystkich, którzy chcą pomóc. Jeśli jednak media miałyby w tym pomóc, to trzeba będzie pokombinować...a to zajmie dużo czasu.
Ostatnio zmieniony wt 17 lut 2009, 19:05 przez KolczyK, łącznie zmieniany 1 raz.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
by m8
http://www.filantropia.org.pl/text/fund ... biorki.pdf
http://www.ngo.pl/files/prawo.ngo.pl/pu ... liczne.pdf
http://www.filantropia.org.pl/text/fund ... biorki.pdf
http://www.ngo.pl/files/prawo.ngo.pl/pu ... liczne.pdf
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
od osoby z Akademi Medycznej:
konto trzeba założyć w danym celu z określeniem osoby odpowiedzialnej
Jeżeli ta zbiórka będzie miała charakter publiczny to niezbędne jest uzuskanie zezwolenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji
niech przejrzy "ustawę o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie" z 24.04.2003
i jeszcze
Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 6 listopada
2003 r. w sprawie sposobów przeprowadzania zbiórek publicznych
oraz zakresu kontroli nad tymi zbiórkam
konto trzeba założyć w danym celu z określeniem osoby odpowiedzialnej
Jeżeli ta zbiórka będzie miała charakter publiczny to niezbędne jest uzuskanie zezwolenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji
niech przejrzy "ustawę o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie" z 24.04.2003
i jeszcze
Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 6 listopada
2003 r. w sprawie sposobów przeprowadzania zbiórek publicznych
oraz zakresu kontroli nad tymi zbiórkam
- bialy-murzyn
- klepacz